Login

KARAKTERER: PLYMOUTH
  • Skrevet: 09 januar 2017

Den yngste start-11’er i Liverpools historie blev sendt på banen mod League 2-topholdet Plymouth i et forsøg på at give nøglespillerne et hvil efter et jernhårdt juleprogram og før to meget vigtige kampe mod Southampton og Manchester United. Det resulterede i 0-0 og dermed den returkamp, der nok stod øverst på gæsternes ønskeliste, mens en ekstra kamp i et i forvejen tætpakket program i en altafgørende periode af sæsonen næppe er noget, Liverpool ser frem til.

Kampen var, som den slags er flest. Med ti ændringer i startopstillingen bliver spillet sjældent hverken særlig flydende eller underholdende, med meget få stamspillere af læne sig op ad skal de unge spillere tage et ansvar, de slet ikke er klar til, men det er altid spændende at få en indikation på, hvor langt de unge talenter er i deres udvikling, når de bliver matchet mod seniorspillere i en betydende kamp. Her er karaktererne fra opgøret.

 

Karakterskala-570x38011-570x380

 

LORIS KARIUS – 6,5

Man kan argumentere for alt lige fra UB til 10 til vores tyske keeper efter en kamp, hvor han i størstedelen af tiden var eneste mand på egen banehalvdel. Greb et par frispark med overbevisning men var ellers fuldstændig arbejdsløs. Spørgsmålet er, om et clean sheet uden at have gjort væsen af sig eller et par gode redninger havde været at foretrække for tyskeren i bestræbelserne på at vinde pladsen som førstemålmand tilbage.

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD – 6

Den unge højrebacks tredje førsteholdskamp fra start resulterede i en solid præstation. Defensivt var han stort set arbejdsløs og offensivt var han evigt villig til at tage løbene bagom Plymouth-forsvaret. Især i første halvleg sad man med fornemmelsen af, at dybdebolde til TAA ned bagom Plymouths venstreback ville blive nøglen til at få åbnet scoringen. Gæsterne stod dog så dybt, at den unge scouser oftest løb tør for bane, inden han kunne slå det afgørende indlæg.

Klopp snakkede post-match om manglende kvalitet i ‘decision making’ i forhold til, hvornår og hvordan indlæggene og den sidste aflevering skulle slås. Størstedelen af kritikken kunne man forstille sig var rettet mod Moreno, men også Alexander-Arnold bør tage den til sig.

 

JOE GOMEZ – 6

Fantastisk at se unge Gomez tilbage efter et 16 måneders skadeshelvede. Løste sine få defensive opgaver fint og var herligt rolig i sin boldomgang – i store dele af kampen nærmest som playmaker på midten af banen. Spillede med sin fysik en stor rolle i forhold til at afvæbne Plymouths eneste offensive våben – den velvoksne Paul Garita. Fik rimelig hurtigt justeret sit spil, da den hurtigere og mere bevægelige Craig Tanner kom ind i stedet. Potentialet er uomtvisteligt, hvis han kan holde sig skadesfri.

Med så mange hjørnespark til Liverpool havde jeg håbet, at Gomez – som en af få spillere, der kunne matche Plymouth fysisk – kunne gøre mere væsen af sig i boksen.

 

LUCAS LEIVA – 6

Ældstemanden på det yngste Liverpool-hold nogensinde spillede en solid men ikke prangende kamp. Var vågen, da han afvæbnede Plymouths første besøg i Liverpool-feltet i starten af kampen, og var derefter stort set arbejdsløs defensivt. Brasilianeren blev overstrålet af sin unge forsvarsmakker og var til tider en tand for langsom på bolden i en kamp, hvor forsvarsspillerne skulle tage ansvar for det opbyggende spil.

 

ALBERTO MORENO – 5

Vel nok den Liverpool-spiller for hvem mest stod på spil i gårsdagens kamp. Mens Karius, Can og Origi nok kan føle sig rimelig sikre på en ny chance på førsteholdet ved lejlighed, er tiden ved at rinde ud for Moreno. Han skal til at bevise, at han er manden at satse på, når Milner afslutter sin vagt som vikar på venstreback.

Spanieren var som sædvanlig en løbemaskine op og ned ad flanken og indgik fint i det opbyggende spil. Indstillingen og evnerne i pasningsspillet kan der ikke sættes spørgsmålstegn ved. Men i en kamp, hvor han var arbejdsløs defensivt, lykkedes den afgørende offensive aktion så godt som aldrig for Moreno – hvilket ellers skulle være hans force. 22 indlæg (inklusiv hjørnespark) blev det til i kampen – syv ramte en medspiller.

Når situationen indbød til et hårdt indlæg langs jorden ind mod Origi blev bolden sendt i tredjesalshøjde til bageste stolpe. Og omvendt. Der skal arbejdes benhårdt på at forbedre beslutningerne, hvis 24-årige Moreno skal have en fremtid i klubben.

 

KEVIN STEWART – 4

Havde som resten af holdet så godt som ingenting at lave defensivt, og så bliver det meget tydeligt, at han ikke har meget andet end boldflytteri at byde på, når Liverpool er på bolden. Stewart var Liverpools frie mand i 4-3-3 mod Plymouths 4-5-1, og havde 120 boldberøringer i kampen. Dem udnyttede han til at fordele bolden for kort, for langsomt og for sidelæns, afslutte seks gange uden at ramme målet og være den Liverpool-spiller, Plymouth flest gange pillede bolden fra (3).

Stoppede en enkelt Plymouth-kontra i anden halvleg men var ellers passager.

 

 

LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 08: Craig Tanner of Plymouth Argyle (L) is fouled by Kevin Stewart of Liverpool (R) during The Emirates FA Cup Third Round match between Liverpool and Plymouth Argyle at Anfield on January 8, 2017 in Liverpool, England.  (Photo by Michael Steele/Getty Images)

LIVERPOOL, ENGLAND – JANUARY 08: Craig Tanner of Plymouth Argyle (L) is fouled by Kevin Stewart of Liverpool (R) during The Emirates FA Cup Third Round match between Liverpool and Plymouth Argyle at Anfield on January 8, 2017 in Liverpool, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

 

EMRE CAN – 5,5

Den eneste spiller, der gik igen fra startopstillingen mod Sunderland, og man skulle tro, han havde en del at revanchere efter den kamp. Tyskeren startede da også med en fin indstilling og var medvirkende til, at Liverpool meget hurtigt satte sig på midtbanen – en kamp gæsterne dog ikke investerede meget i at vinde.

Især samspillet med Alexander-Arnold på højreback var fint. Som kampen skred frem, tog tyskeren som den mest offensive midtbanespiller ansvaret for, at få noget til at ske blandt andet med nogle langskud. I sidste ende manglede der dog kvalitet, hurtighed i boldomgangen og indbyrdes forståelse med medspillerne – og på trods af, at han kun er 22 år, burde man kunne forvente mere af Can som bærende kraft i en kamp som denne.

 

OVIE EJARIA – 5

I forhold til de andre kampe, han har spillet i EFL Cuppen i denne sæson, skulle han indtage en dybere rolle på midtbanen og tage mere ansvar for at sætte angrebsspillet op. Det løste han egentlig fint i første halvleg, hvor man så prøver på, at den unge mand har en herlig kombination af fysisk styrke, god teknik og glimrende spilforståelse. Forsvandt dog ud af kampen, da Liverpool for alvor skulle sætte sig igennem i anden halvleg og blev fortjent hevet ud med et kvarter igen.

 

 

LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 08: Emre Can of Liverpool takes a free kick during The Emirates FA Cup Third Round match between Liverpool and Plymouth Argyle at Anfield on January 8, 2017 in Liverpool, England.  (Photo by Michael Steele/Getty Images)

LIVERPOOL, ENGLAND – JANUARY 08: Emre Can of Liverpool takes a free kick during The Emirates FA Cup Third Round match between Liverpool and Plymouth Argyle at Anfield on January 8, 2017 in Liverpool, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

 

SHEYI OJO – 4

Den af den offensive unge kræfter med mest erfaring efter et udlån til Wigan i bunden af Championship sidste sæson, men har dog siddet ude længe med en skade. Og det kunne ses. Ojo havde licens til at forlade sin højrekant og blive involveret i spillet centralt, når overlappet kom fra Trent Alexander-Arnold, men det udnyttede han generelt dårligt. Den unge fløj brændte to af Liverpools største chancer, var off the pace når den afgørende bold skulle slås og formåede aldrig rigtig at udnytte sin hurtighed og driblestyrke.

 

BEN WOODBURN – 6

Så fik vi endelig den første fulde kamp fra det mest hypede talent på U23-holdet i øjeblikket. Og der er noget over ham her. Fra han med største selvfølgelighed tog sig af Liverpools første frispark i kampen og til sin udskiftning viste den 17-årige angriber en vilje til at være involveret. Gennemførte flest driblinger (4) og viste også prøver på, at han udover sine afslutninger besidder et modent pasningsspil.

Havde en enkelt god mulighed for at blive matchwinner og leverede en god bold til Ojo på bageste stolpe i anden halvleg, men skuffede ligesom resten af holdet, da der skulle sættes trumf på i anden halvleg.

 

DIVOCK ORIGI – 4

Det må være en smule mærkeligt for den belgiske angriber at blive sendt på banen i hvad der må anses for en reserveholdskamp, efter han i Coutinhos fravær har bevist sig som målscorer i Premier League. Han virkede heller ikke topmotiveret og forsvandt i store perioder ud af kampen. Han havde svære arbejdsbetingelser i et felt med 10 Plymouth-spillere i, bevares, men Origi fik bevist, at han mangler en del i sit spil, når modstanderne begrænser områder at løbe ind i.

Fik ikke testet Plymouths målmand en eneste gang og var for lidt aggressiv i forhold til at skabe plads til sig selv i boksen. Spillet blev aldrig hurtigt nok til, at Liverpool som hold hjalp deres angriber, men han gjorde ej heller meget selv for at blive involveret.

 

SUBS:

DANIEL STURRIDGE – 6,5 – MAN OF THE MATCH

Kan på en bizar måde være glad for pladsen på bænken, da det må anses som et tegn på, at han har overhalet Origi i køen til topangriber-pladsen. Studge kom ind med en halv time igen og formåede på den korte tid at skabe mere ravage end Liverpools offensiv havde gjort på den dobbelte tid. Tre afslutninger (heraf to kvalificerede) resulterede i et skud lige forbi mål og et i sidenettet. Angriberen formåede også at gå bedre med i opspillet end Origi – noget han ellers har mødt en del kritik for ikke at gøre nok på det seneste. Var tæt på at servere matchwinnerrollen på et sølvfad for Ojo.

Alt i alt manglede den sidste skarphed dog for Sturridge og Liverpool.

 

ROBERTO FIRMINO – UB

Kom ind med et kvarter igen og formåede at skabe en smule ravage på venstrekanten med nogle dybdeløb og noget bevægelse, der havde manglet, inden han kom på banen. Kampen løb dog tør for minutter, inden brasilianeren for alvor kunne nå at lave en ‘impact’.

 

ADAM LALLANA – UB

Blev ligesom Firmino smidt på banen, fordi der manglede noget: I Lallanas tilfælde en spiller med evne til at tage den kloge playmaker-beslutning på det rigtige tidspunkt. Havde et enkelt himmelråbende dumt boldtab med en aflevering direkte i fødderne på en Plymouth-spiller på et tidspunkt, hvor Liverpool ellers virkelig havde brug for at trykke gæsterne helt tilbage de sidste 10 minutter.

Formåede dog også at sætte en enkelt god chance op for Origi, og ligesom med Firmino blev han nok sendt på banen 10 minutter for sent til for alvor at kunne finde nok forfæste i kampen til at kunne være den afgørende forskel.

 

JÜRGEN KLOPP – 5

Den er svær. På den ene side står Liverpool allerede i en semifinale i EFL Cup og vel også på en måde i ligaen. Det gør FA Cuppen ‘expendable’ og på den vis kan det helt klart forsvares at sende et rent andethold på banen Et andethold, der vel at mærke understreger nødvendigheden af at styrke bredden i truppen til næste sæson, når der, forhåbentlig, står europæisk bold på menuen.

Jeg er helt nede med, at Liverpool i stedet for at spille på tre heste koncentrerer indsatsen og nu kan sende friske spillere på banen mod Southampton – især efter alle nøglespillere blev bedt om at grave meget, meget dybt mod Sunderland. Der var vel reelt ikke mulighed for at stille med de 3-4 nøglespillere, jeg altid foretrækker som minimum bliver smidt i kamp uanset modstanderen for at bevare en slags kontinuitet og stamme på holdet.

Historien viser – sjovt nok – at usammenspillede hold af PL-reserver og ungdomsspillere ofte har problemer mod sammenspillede hold af modne, professionelle fodboldspillere, der spiller for dem sæsonens vigtigste kamp. +50 pladser i ligatabellen til forskel eller ej. Jeg var helt med på – omstændighederne taget i betragtning – at sælge en stadigt mere udvandet FA Cup.

På den anden side er det sidste, Liverpool har brug for lige nu, en returkamp i det allersydvestligste England i et i forvejen alt for tætpakket program. Det er en fremragende mulighed for endnu engang at sende de unge drenge på banen – hvilket, jeg tror, bliver tilfældet. Men med udsigten til 0-0 burde Klopp i min optik have givet reserverne en opsang i pausen og maksimalt 10 minutter af anden halvleg til at klare ærterne – og så ellers smidt Firmino, Lallana og Sturridge ind tids nok til at kunne nå at gøre en forskel.

Alt i alt tager jeg dog friske ben mod Saints og United over avancement i FA Cuppen any day of the week.

 

 

LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 08:  Plymouth Supporters make their way to the stadium prior to The Emirates FA Cup Third Round match between Liverpool and Plymouth Argyle at Anfield on January 8, 2017 in Liverpool, England.  (Photo by Michael Steele/Getty Images)

LIVERPOOL, ENGLAND – JANUARY 08: Plymouth Supporters make their way to the stadium prior to The Emirates FA Cup Third Round match between Liverpool and Plymouth Argyle at Anfield on January 8, 2017 in Liverpool, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

 

ANFIELD – 4

Det var ikke kun på banen, det var tydeligt, at det var årets kamp for det ene hold og en uvelkommen ‘distraction’ for det andet. Stor respekt til de 8.500 medrejsende Plymouth-fans, der formåede at vinde kampen på lægterne stort.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere