Login

KARAKTERER: PLYMOUTH (REPLAY)
  • Skrevet: 19 januar 2017

Det holdt hårdt, men ikke desto mindre er Klopp og det unge slæng videre til 4. runde af FA Cuppen ovenpå en intens affære på Home Park i Plymouth. The Reds var i kontrol i store dele af kampen, men havde svært ved at bryde igennem den grønne mur foran og i Plymouth-feltet. Lucas Leiva scorede for første gang i 7 år (!) og blev dermed en sjælden matchvinder. Her er karaktererne til Liverpool-mandskabet. 

 

Karakterskala-570x38011-570x380

 

LORIS KARIUS: 5.5

Endnu et clean sheet til vores cup-keeper. På trods af en rigtig god redning i første halvleg, synes jeg dog ikke at Karius var særligt overbevisende. Det er tydeligt, at hans helt store svaghed er indgreb i feltet på indlæg og høje bolde og det synes jeg endnu engang voldte ham problemer.

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD: 7

Den unge scouser har godt nok haft en stor uge. Først med fuld Premier League-debut på Old Trafford i søndags og senere hen med sin anden kamp i streg fra start i aftes, hvor han var et af lyspunkterne både defensivt og offensivt. Specielt i første halvleg imponerede han med flere intelligente løb bag om Plymouth-forsvaret og kunne med en smule held have fået både en og to assists. Ham her har jeg – som påpeget i flere af vores #KopCasts i efteråret – stor fidus til.

 

JOE GOMEZ: 5.5

Virker som en spiller, der er langt fra fordums styrke (på trods af sine kun 19 år!). Gomez har det svært i duellerne, hvor timingen i den grad har manglet i de to kampe mod Plymouth. I går lavede han mange frispark og bar længe rundt på et gult kort, som også kunne have resulteret i et tidligt bad. Til gengæld kunne jeg godt lide hans spil med fødderne, hvor han flere gange var god til at føre bolden frem og spille igennem kæderne. 

Jeg håber at Gomez kan bygge på og få kampen mod Wolves som næste skridt i hans vej mod topformen.

 

LUCAS LEIVA: 7.5 – MAN OF THE MATCH

Get in there, Lucas lad!

En rutineret præstation fra vores nummer 21, som nettede sit første mål i syv år (eller det første siden sidste uges træning, som han selv påpegede efter kampen!). Så sikker ud kampen igennem og blev tilmed matchvinder med sit hovedstødsmål i første halvleg, efter noget der lignede Serie 4-markering i Plymouth-forsvaret. Anfører, matchvinder og clean sheet – well done, Luc!

 

ALBERTO MORENO: 6

Spillede sig op i løbet af kampen. Jeg må dog erkende, at jeg ikke savner ham på “førsteholdet”. Han virker ikke specielt sulten for at præstere og han har svært ved, at time hvornår han skal udfordre og presse op. Det hele kommer måske med kamptræning, men for mig at se, er det ikke en spiller, der er på vej i den rigtige retning, på trods af en udmærket anden halvleg i aftes. 

 

KEVIN STEWART: 5.5

Han skal passe på med at blive for omstændig i sit spil. Flere gange i første halvleg forsøger han at skabe spillet med smarte lange sideskift, men det er ikke det, der er hans kompetence. Det er tværtimod at bryde spillet og lægge den af til en medspiller over 5-10 meter. Det er når han netop har holdt sig til den gameplan han har været bedst i min optik – for eksempel mod Tottenham i EFL Cuppen.  

 

OVIE EJARIA: 6

Går en smule under radaren til tider, men hans teknik er fremragende ligesom han er utrolig boldsikker. En atypisk central midtbanespiller med et stort løbepensum, der dog mangler en smule bedre timing i sine offensive løb i feltet. Endnu en spiller, der bliver spændende at se mod Wolves i næste runde. 

 

PHIL COUTINHO: 6.5

Får assisten på Lucas’ scoring, men virkede til at mangle noget tempo i tanke og handling. Hans klasse kunne man dog nemt få øje på, på trods af, at han snublede på flere uheldige tidspunkter og ikke fik det maksimale ud af flere gode kontramuligheder. 

Men 60 vigtige minutter for Cou10 i jagten på topformen, som han forhåbentligt tager større skridt i retning af, når Swansea gæster Anfield på lørdag!

 

BEN WOODBURN: 6.5

Spillede en ny position bag Sturridge og Origi i en 4-4-2 med en diamant på midten. Havde sine vanskeligheder med at finde sig tilrette i første halvleg og så ikke meget til bolden. I anden halvleg synes jeg dog vores unge guldfugl (og jeg mener virkelig guldfugl) voksede med opgaven og blev i højere grad et omdrejningspunkt hen mod kampens afslutning.

Den modenhed han viser i sin måde at spille på er beundringsværdig for en blot 17-årig spiller. Han har coolness, flair, teknik, overblik og så virker han bare uimponeret. I aftes tabte han nærmest ikke bolden i kampens sidste kvarter og orkestrerede det ene angreb efter det andet.

Selv på en dag, hvor han ikke var fantastisk imponerede han mig og for mig at se, så er han en stjerne i svøb. Bare giv ham tiden og pladsen!

 

DIVOCK ORIGI: 3

Bekymrende præstation fra Origi, som ikke fik meget ud af 90 minutters anstrengelser. Hvad der helt klart var udset til at kunne få ham i gang og booste hans selvtillid med en plads i startelleveren, endte vel nærmest fuldkommen modsat. Kluntet boldomgang, for mange berøringer, for lidt tempo og et brændt straffespark var for mig overskrifterne ovenpå en kamp, der meget godt opsummerede perioden siden hans sidste scoring for Liverpool – nemlig den 15. december sidste år mod Middlesbrough. 

Han er ung og han er propfyldt med spændende egenskaber, men lige nu, der har han det svært. Forhåbentlig kan han finde målformen igen snart og bygge noget selvtillid på – det har vores offensiv brug for.

 

DANIEL STURRIDGE: 4

Det hele startede okay for Sturridge, der kom frem til nogle skudmuligheder og forsøgte sig med et par gode dybdeløb (som blandt andet i en enkelt aktion burde have givet et straffespark). Herefter løb det dog mere og mere ud i sandet. Én af årsagerne til dette var selvfølgelig, at han ikke altid modtog bolden efter et par gode løb, men flere gange stod han også på hælene og var ikke klar i afgørende situationer.

Man kan vende og dreje den på flere måder. I sidste ende skuffer det mig dog, at en spiller med hans kvalitet og erfaring fra allerhøjeste niveau, ikke får mere ud af det. Jeg savner gnist, vilje og en spiller, der tager mere ansvar og viser, at han vil kæmpe for sin fremtid i Liverpool.

På den anden side synes jeg også det er sørgeligt, at Studge ikke har tur i den og får det afgørende held med sig, som kunne give den fornødne selvtillid til at ramme målformen (meget a la Origi). 

 

SUBS:

 

HARRY WILSON: 6.5

U23-kaptajnen fik langt om længe førsteholdsdebut for The Reds, efter 19 mål og 9 assists for reservemandskabet i denne sæson. Kom ind på højrekanten og virkede livlig – både i presspillet og med bolden. Var uheldig med, at hans ihærdige pres på Plymouth-keeperen ikke resulterede i en scoring, da han blokerede en clearing tæt over mål.

Ham håber jeg også vi får at se, når vi møder Wolves den 28.! 

 

SHEYI OJO: 6

Jürgen Klopp sagde efter kampen, at han var glad for Ojos bidrag fra bænken, efter at han “ikke havde været tilfreds med en eller to ting” fra kantspilleren siden sidste opgør mod The Argyles. Ojo kom ind og brugte sin fart og var flere gange farlig over venstrekanten og kunne med mere tid på banen sagtens have opnået højere bedømmelse. En spiller, der ligesom Joe Gomez har brugt meget tid på skadesbænken og lige skal op i tempo igen. Bliver interessant at se, om han kan banke på til førsteholdet og blive en tilstrækkelig backup i Premier League i løbet af foråret.

 

JÜRGEN KLOPP: 7.5

Clean sheet, avancement, spilletid til de unge, minutter til Coutinho og en pause til stort set hele A-holdet. Det var ikke kønt, men det var modigt af Klopp, der var blevet kritiseret for ikke at tage turneringen seriøst op til kampen. På trods af en spinkel føring, insisterede manageren på at tage både Sturridge og Coutinho ud for Wilson og Ojo og dermed have et øje på weekendens vigtige kamp i Premier League mod Swansea. 

Klopp ændrede taktikken op til kampen og praktiserede et spændende systemskift (eller bevarede det fra weekendens kamp mod United), hvor han forsøgte sig med en diamant på midten. Her var det meningen, at man i højere grad skulle udnytte målfarligheden hos de to førsteholdsangribere Sturridge og Origi, men den manglende skarphed fra de to skinnede desværre igennem.

Ikke desto mindre så er vi videre uden skader og vi fik årets første sejr Vi gav kamptræning til de unge og sørgede for opladte batterier til de vigtige spillere. Næste skridt må være, at vi får smækket os op på et lidt højere niveau på underholdningsskalaen, da 2017 endnu ikke har nået noget, der ligner det fra 2016.

 

TRAVELLING KOP: 10

De medrejsende scousers var vokale i store perioder af kampen og fik blandt andet – sammen med hjemmeholdets fans – sendt en hilsen til den 25-årige Daniel May, som døde mens hans far stod på away end på Anfield. Det var årsagen til, at der blev klappet i det 25. minut af kampen fra begge holds fans. Dette giver et 10-tal. 

YNWA Daniel May!

 

Next up: Swansea (H) lørdag kl. 13:30. Up The Reds!

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere