Login

KARAKTERER: PRE-SEASON
  • Skrevet: 08 august 2017

Det er blevet tid til sæsonens første karaktergivning - og det er endda før vi overhovedet har taget hul på sæsonen for alvor. Drengene skal nemlig bedømmes ovenpå en pre-season, der i store træk har været en positiv oplevelse. 

 

Målmændende

 

SIMON MIGNOLET: 7

Har stået fint de gange han har fået chancen, uden nogle udsving på hverken godt eller ondt. Derfor er der meget der tyder på, at han beholder sin plads mellem stængerne når sæsonen sparkes igang på lørdag mod Watford.

 

LORIS KARIUS: 7

Har haft en smule skadesproblemer undervejs, men har ikke desto mindre gjort det fint de gange han har fået chancen. Få gange er han blevet testet, men bemærkelsesværdigt har hans aggressive stil dog været. Han er kommet godt ud og bremset flere kontraangreb fra modstanderne gennem pre-season, mens hans spil i fødderne modsat har været risikabelt til tider. 

 

DANNY WARD: 7

En mand, som undertegnede havde set frem til at se igen, da pre-season skulle til at gå igang. Desværre har Wards pre-season været meget skadesplaget, hvorfor han kun kom i aktion en enkelt gang - nemlig mod Atletico Madrid i Audi Cup-finalen. Her leverede han pre-seasons bedste redning i ordinær spilletid, men kunne hverken gøre meget på returen eller i straffesparkskonkurrencen efterfølgende. 

 

Danny Ward og resten af Liverpool-mandskabet før finalekampen mod Atletico Madrid. 

 

Spændende bliver det at se, om Ward får spilletid i den kommende sæson eller Karius kommer til at sætte sig på både cup-turneringer og de europæiske kampe. 

 

Forsvaret

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD: 8

Den 18-årige scouser har haft en fremragende pre-season, hvor han ved flere lejligheder har vist prøver på sit fantastiske talent. Fra sin position som højreback, har han især imponeret i kampe mod gode modstandere - som for eksempel i kampen mod Bayern München på Allianz Arena. Han ligner en mand, der qua Nathaniel Clynes skade, er at finde i startopstillingen på lørdag. Undertegnede vil faktisk våge at påstå, at Trent var startet selvom Clyne havde været klar henover sommeren.

 

NATHANIEL CLYNE: UB

Spillede kun kampen i Tranmere, hvor det ikke engang blev til fuld tid. Siden da har den engelske landsholdsback været skadet. 

 

JON FLANAGAN: 5.5

Han må være med endnu fordi han er en fantastisk karakter i omklædningsrummet, fordi han fighter og sidst, men slet ikke mindst, fordi han er Scouser. "Flanno" har flere gange henover pre-season vist, at han ikke har niveauet til at spille med. Meget tyder på, at hans knæskader har ødelagt meget for ham og med sine snart 25 år, er løbet ved at være kørt. 

 

JAMES MILNER: 6.5

Har egentlig gjort det solidt, som han jo nu engang plejer, men det jeg har lagt allermest mærke til henover de mange træningskampe er, hvor meget det hæmmer vores spil, at bruge en højrebenet på venstreback. Med tilgangen af Andrew Robertson og en Alberto Moreno, der jo nærmest er genfødt, kunne man spekulere i, at Milner måske skal rykkes længere frem på banen i den kommende sæson. 

 

ALBERTO MORENO: 7.5

Da flyet lettede mod Hong Kong midt i sidste måned, lignede det et spørgsmål om tid før Moreno var fortid i klubben. En tur til Asien og Tyskland senere, ligner han dog igen en mand med en fremtid i klubben. Jürgen Klopp har de seneste dage brugt meget tid på at rose Moreno for at være blevet mere moden i sit spil og være tilbage på et højt niveau. 

 

 

Det bliver interessant at se om der er en rolle at spille for den lynhurtige spanier, der især imponerede i kampen mod Bayern München, ligesom han også sluttede godt af med en god præstation i lørdagens 3-1-sejr over Athletic Bilbao. 

 

ANDREW ROBERTSON: 6.5

En stille og rolig start for den skotske landsholdsback, der blev hentet til midtvejs i pre-season for £10m hos nedrykkerne fra Hull. Robertson debuterede mod Hertha Berlin og gjorde en fin figur. Han har siden da haft et par udmærkede kampe og har vist sig fint frem, især fremad banen. Mod Atletico Madrid var han ikke mere end en meters penge fra at blive matchvinder i sidste minut. 

 

JOEL MATIP: 7.5

Har været solid gennem det meste af pre-season og toppede - ligesom mange andre - også i kampen mod Bayern München, hvor han sammen med Dejan Lovren fuldstændig pakkede Robert Lewandowski ned i hele kampen. Matip kan forhåbentlig ryste småskaderne af sig her i sin anden sæson - så kan der nemlig være noget stort i vente. 

 

DEJAN LOVREN: 7

Havde en solid pre-season, som dog var afbrudt af enkelte småskader, noget han ligeledes har døjet alt for meget med i sin Liverpool-tid. Spillede suverænt mod Bayern, men havde så en svipser i lørdags mod Bilbao, der lige trækker ham en halv karakter ned. Han ligner en mand, der skal agere 3. valg i den kommende sæson.

 

RAGNAR KLAVAN: 6.5

Har set svingende ud, selvom det dog også skal nævnes, at han ofte har været styrmanden i en b-kæde nede bagi. Ved flere lejligheder har han dog haft nogle blundere, der vil blive straffet hvis de gentages, når sæsonen sparkes igang på lørdag. Undertegnede tror, at han har gang i sin sidste sæson på Anfield og skal kæmpe med Dejan Lovren og Joe Gomez om spilletid i pokalturneringerne primært. 

 

JOE GOMEZ: 7

Imponerede stort i de indledende kampe og har både gjort det godt både i det centrale forsvar og på højreback. Der er ingen tvivl om, at Gomez fremtid er centralt i forsvaret, men grundet Clynes skade, er chancen tilfaldet ham - og han ligner en mand, der godt kan aflaste Trent i nogle kampe i sæsonens indledning. 

 

Midtbanen

 

JORDAN HENDERSON: 8

Fremragende at se vores kaptajn tilbage! 

 

 

Noget jeg især har bidt mærke i vedrørende vores nummer 14 er, at han ofte vender tilbage på et bemærkelsesværdigt højt niveau efter en skadesperiode. Vi snakker altså om en mand, der før pre-season kampene ikke havde spillet fodbold siden 11. februar. Han er vendt tilbage og har fra første sekund vist, hvorfor han hører til i startelleveren for Klopps mandskab. Hans pasningsspil ser i den grad ud til at have udviklet sig, ligesom hans tilpas aggressive måde at bryde bolden på, virkelig klæder vores midtbane. 

 

EMRE CAN: 7

En spiller, der oftest plejer at bruge noget tid på at komme i omdrejninger efter perioder med pause (modsat kaptajnen). Dog har Emre Can lagt et fint niveau for dagen i pre-season - endda på trods af, at han kom meget senere tilbage end sine holdkammerater grundet Confederations Cup, som han var med til at vinde for Tyskland i juni. Can går en nøglesæson i møde på Anfield og står foran nogle kontraktforhandlinger, der har været en del snak om her med under et år tilbage af den nuværende aftale. Personligt håber jeg på, at han sætter sin signatur på en ny kontrakt hurtigst, så vi kan have fokus på de rigtige ting, når sæsonen sparkes igang denne lørdag. 

 

MARKO GRUJIC: 7.5

Med sine imponerende højde, rager han næsten over alle mand på banen og dermed ikke svær at få øje på. At han så tilmed har en evne til at styre spillet med et imponerende pasningsspil og en fin teknik, gør ham til en rigtig spændende ung mand. Grujic har - ligesom sidste pre-season i øvrigt - imponeret undertegnede og bliver spændende at følge i den kommende sæson. Kan han holde sig fri af skaderne, ser jeg ham helt sikkert have en rolle at spille, som minimum i pokalturneringerne og også gerne med indhop i Premier League. 

 

PHIL COUTINHO: 9 - MAN OF THE PRE-SEASON

Hold nu op for en form han har været i allerede her fra sæsonens begyndelse. Han har lignet en mand, der har været klar til premieren siden midt i sidste måned!

Fra sit primære udgangspunkt som playmaker på midten - en ny rolle han ligner at være tiltænkt i den nye sæson - har han orkestreret bølgevis og bølgevis af Liverpool-angreb, hvor især hans øje for den nye raket på højre wing, Mohamed Salah, har været iøjnefaldende. 

 

 

I øjeblikket er der en masse spekulation omkring brasilianerens fremtid, men undertegnede føler sig overbevist om, at Coutinho også er en del af holdet, når transfervinduet smækker ved månedens udgang. Hvis han bliver, så er der nærmest statsgaranti for, at han bliver flyvende og "one to watch" i denne sæson. 

 

ADAM LALLANA: 6

Har set uskarp ud og lignet en, der har manglet timing igennem det meste af pre-season. Uheldigvis kommer denne timing så ikke til englænderen lige foreløbig, da han er blevet ramt af en lårskade, som det forventes vil holde ham ude i 3 måneder. Vi krydser fingre for en "speedy recovery"!

 

GINI WIJNALDUM: 6.5

En ganske fin start på sæsonen for hollænderen, der dog ikke har skinnet igennem. Han har fået løbet nogle meter og ligner en mand, der har forbedret sig meget i det defensive spil henover sit første år i klubben. Det har dog også betydet, at han ikke længere er lige så involveret offensivt, som man så ham tidligere i hans karriere. Alligevel skal det dog fremhæves, at han fik gjort op med en forbandelse henover pre-season. Wijnaldum fik nemlig nettet for første gang på udebane, siden sin ankomst til engelsk fodbold for to år siden. Det skete i kampen mod Hertha Berlin. 

 

BEN WOODBURN: 7.5

Den 17-årige offensivspiller har snart været inde omkring førsteholdet i et år, hvilket er en ting som jeg har det med at glemme indimellem. Han har nærmest optrådt på alle pladser fra midtbanen og frem allerede og har imponeret næsten alle steder han har spillet. I pre-season fik han så en ny rolle, hvor han primært blev brugt i playmaker-rollen på midtbanen. Det endte med at være blive en ganske god oplevelse for Woodburn, der har haft gode og mindre gode kampe, men især har imponeret med et flot slutprodukt. 

 

 

Målet i lørdags mod Bilbao, hvor han banker den ind med det dårlige ben udenfor feltet var et højdepunkt, ligesom hans fremragende assist til Daniel Sturridge mod Bayern München var et andet. Fremtiden er lys for Woodburn, der ligner en stjerne i svøb. 

 

Kantspillerne

 

SADIO MANÉ: 7.5

Dejligt at have ham tilbage, efter sidste sæson endte i en knæskade i Merseyside Derby'et i april. Mané gjorde comeback, da drengene ramte Tyskland hen mod slutningen af sidste måned og spillede kampene mod Hertha, Bayern, Atletico og Bilbao. Især i kampen mod Bayern München styrede han venstresiden sammen med Alberto Moreno og scorede et flot mål. Han ligner stadig en mand, der mangler at genfinde den sidste skarphed, men lovende har hans niveau siden comebacket alligevel været. 

 

MOHAMED SALAH: 8.5

Vores dyreste indkøb nogensinde har også været vores mest scorende spiller i pre-season. Fire gange har egypteren nettet, mens han ligner en spiller, der har følt sig hjemme siden første gang han trak trøjen over hovedet. Med sine intelligente dybdeløb, sin fine teknik og sin uhyggelige, ja nærmest unaturlige speed, har han for alvor fået os røde fans op af sæderne allerede her i pre-season. 

 

 

Hvis Salah kan bygge endnu mere på og vise samme forståelse for vores kontraspil, som han har vist indtil nu, så bliver vi ustoppelige foran kassen i denne her sæson. Det kilder alle de rigtige steder. 

 

RYAN KENT: 7

En lovende pre-season for 20-årige Kent, som lignede en mand på vej væk på lån tidligere på sommeren. Han har dog leveret flere gode indhop, som lader til at have overbevist Jürgen Klopp om, at han har en rolle at spille på holdet i denne sæson. Jeg er ikke i tvivl om, at han kan bringe noget speed, uforudsigelighed og noget friskhed til vores offensiv i kampe hvor det hele bliver lidt stillestående henover sæsonen - noget jeg også har skrevet lidt om her. 

 

Angrebet

 

ROBERTO FIRMINO: 8

Der har været sået meget tvivl om Roberto Firmino som klubbens nummer 9, efter det tidligere på sommeren kom frem, at Klopp ikke rigtigt lod til, at han en spidsangriber i kikkerten. Brasilianeren er dog bare blevet bedre og bedre som pre-season er skredet frem. Hans evne til at deltage i presspillet og iscenesætte sine medspillere er fantastisk. Han har desuden overtaget rollen som straffesparksskytte - hvilket blandt andet resulterede i tre scoringer fra pletten henover pre-season (den ene i straffesparkskonkurrencen mod Atletico Madrid). 

 

DOMINIC SOLANKE: 8

Der var ikke mange der kendte meget til ham, da vi gaflede ham i Chelsea i starten af juni på en fri transfer. Solanke har dog slået sit navn fast meget hurtigt, takket være en glimrende pre-season, som har kastet tre scoringer og en enkelt assist af sig. Han er en spændende targetspiller, der dog kan meget mere end blot at stå i boksen og vinde hovedstødsdueller.

 

 

Han er livlig, teknisk stærk, hurtig og dygtig i presspillet - noget han alt sammen har vist prøver på henover træningskampene. Han bliver rigtig spændende ham her, det er jeg ikke et sekund i tvivl om. 

 

DIVOCK ORIGI: 5.5

En spiller jeg dog efterhånden er et lille sekund eller to i tvivl om, er belgiske Divock Origi. Han har ikke fået det rigtige ben med hjem fra badeferien lader det til og på trods af en enkelt scoring og en assist henover pre-season, så har han virket usynlig. De gange han har spillet har der manglet skarphed og timing ligesom det i lørdagens kamp mod Bilbao til tider lignede, at han havde svært ved at følge med. 

 

 

Jeg kan godt lide Origi, men der skal bygges noget bundniveau på og med tilgangen af en brandvarm Solanke, bliver vejen til spilletid længere for belgieren. 

 

DANIEL STURRIDGE: 6.5

En knap så imponerende sidste sæson, som igen var præget af skader, satte allerede tidligere på sommeren store spørgsmålstegn foran Daniel Sturridge og hans fremtid på Anfield. Det blev dog hurtigt ret klart, at Sturridge havde en rolle at spille, da alle rygter om et klubskifte gik væk meget tidligt, ligesom han blev inkluderet i alle træningskampene. Det var selvfølgelig lige indtil han rendte ind i en skade i forbindelse med sin elegante scoring med Bayern München. Siden da har der været lidt stille omkring angriberen, som ikke forventes at række lørdagens Premier League-premiere. 

 

Spillerne der ikke er blevet vurderet i artiklen, formodes på vej ud af døren enten permanent eller på lån af skribenten. 

 

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere