Login

KARAKTERER: STOKE
  • Skrevet: 09 april 2017

Det her bliver en svær omgang, for hvad var det egentlig for en kamp, vi så? Jürgen Klopp kastede Liverpool på banen i et helt nyt 3-5-1-1-system, som slet ikke fungerede. Efter pausen blev det noget bedre med introduktionen af Coutinho og Firmino og/eller skiftet til 3-4-2-1, men alt i alt var det en skidt omgang.

Og hvordan giver man så karakterer til enkeltpræstationer, når det først og fremmest var kollektivet, der skuffede fælt i første halvleg og lod et Stoke-hold, der er notorisk kende for at falde sammen, hvis de inkasserer første mål, sætte sig på kampen - men til gengæld også hev sig op ved hårrødderne og sled hvad der kan vise sig at blive tre ultravigtige point hjem?

Jürgen Klopp vidste det godt. Inden kampen mod Bournemouth var han i pressen og snakke om det vigtige i at kunne slide grimme sejre hjem i fraværet af flere store profiler. Det lykkedes ikke hjemme på Anfield onsdag, men det lykkedes på 'The Bet' lørdag. Kønt blev ikke, og man skal være mere end almindelig i benægtelse for at kalde sejren hverken sikker eller fortjent for den sags skyld.

Men tabellen lyver ikke. Liverpool lægger yderligere pres på forfølgere, der ligeledes er i spillemæssige problemer, og holdet går ind til det afsluttende kampprogram med en oplevelse af, at det kan lade sig gøre at vinde grimt mod midterhold. Jürgen Klopp lader til at tro, at det kan blive afgørende. Og jeg er tilbøjelig til at give ham ret.

Her er karaktererne fra opgøret.

 

 

SIMON MIGNOLET - 9,5 - MAN OF THE MATCH

Det kan meget vel ende med at være et enkelt point eller to, der bliver afgørende for, om Liverpool skal i Champions League til næste sæson eller ej, og i så fald kan Mignolet tage æren for, at dem reddede han ene mand hjem til Liverpool en lørdag i april på Bet 365 Stadium.

Mister Liverpool pladsen med et enkelt point eller to, vil mange nok mene, at dem tabte Simon Mignolet ene mand i løbet af januar. Sådan er fodbold så uretfærdigt, nuanceforladt og fantastisk.

Vores belgiske sidsteskanse var chanceløs ved Stokes mål, og han var flere gange i anden halvleg redningsmand bag et skidt spillede forsvar på tidspunkter, hvor en scoring havde betydet farvel og tak til enhvert håb om at komme tilbage i kampen. Well done, Simon!

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD - 5

Den unge højre wingback var tydeligvis blevet udset af Stoke som et svagt led, og han havde da også mere end svært ved at holde styr på Arnautovic - og sågar Pieters.

Han blev dog heller ikke hjulpet af, at Liverpool var så åbenlyst uvante med at spille det nye system. Gini Wijnaldum blev ofte trukket ud af position af Pieters, og så var det relativt simpelt for Stoke at spille Arnautovic 1-mod-1 med bare 18-årige Alexander-Arnold, der spillede sin anden Premier League-kamp fra start.

Offensivt fik vi enkelte gange set prøver på samspillet med Ben Woodburn, og især et enkelt indlæg ind mod Origi blev slået med det svirp i bolden, som jeg glæder mig til at se perfektioneret over de næste mange år. Generelt fik han dog ikke sat offensivt aftryk på kampen overhovedet, men blev som regel også solgt af ringe afleveringer fra især Lovren.

Alexander-Arnold var overmatchet, svigtet af systemet og blev fornuftigt nok hevet ud i pausen, men det ændrer ikke det mindste på, at jeg tror, vi har med en guldklump at gøre her.

 

 

DEJAN LOVREN - 4,5

Blev brugt til højre i Liverpools trebackkæde, og det er egentlig en rolle, man sagtens kunne se passe til ham, men i går leverede han intet. Lignede alt for ofte en, der ingen ide havde om, hvilken modspiller han forventedes at dække op, når wingbacken henholdsvis pressede op eller faldt med fløjen tilbage, og er der noget, der ikke passer til Dejan Lovren, så er det at skulle træffe den slags beslutninger selv.

Lader Jonathan Walters løbe alt for let ved Stokes føringsmål, efter at have vinket for en offside fire afleveringer før målet - vel at mærke en offside, der ikke var der.

Jeg har et billede inde i hovedet af Dejan Lovren som en relativt sikker pasningsspiller, det ville klæde at få mere tid på bolden som en af de to yderste centerbacks, men i går virkede hans pasninger stressede, forcerede og uden plan. Stoke er et af de hold i ligaen, der har det sværest mod hurtige spillere, så måske var det en plan, at bolden skulle høvles over toppen til Origi?

I så fald burde man nok efter 20 minutter have gennemskuet, at hjemmeholdet stod så langt tilbage på banen, at planen ikke virkede.

 

JOËL MATIP - 5,5

Startede første halvleg ud med at servere bolden for fødderne af Jonathan Walters efter en håbløs tæmning på en Klavan-aflevering og indgød resten af første halvleg ingen ro til medspillerne, der ellers kiggede hans retning efter styring som den midterste af de tre centerbacks.

Matip spillede sig dog gevaldigt op i anden halvleg og var mod slut den i tremandsforsvaret, der spillede med mest overbevisning, da en nervøs 2-1 skulle forsvares hjem. Tog også ansvar for at bære bolden ud af bagkæden, men det lignede oftest ikke, at han helt selv har nogen ide om, hvad der skal ske efter første træk med bolden.

 

RAGNAR KLAVAN - 4

Var ligesom Dejan Lovren alt for ofte fanget som smørklar mellem Stokes fløj, back og angriber, når hjemmeholdet med simple midler havde trukket Liverpool-midtbanen fuldstændig ud af 'shape'.

Misser en altafgørende tackling ved Stokes føringsmål og var i konstant fare for at hive sit andet gule kort, når han var på hælene over for en velspillende Shaqiri, der konstant fandt pladsen mellem esteren og Clyne/Milner på wingbacken. Fire frispark måtte han give væk.

Forsøgte i højere grad end Lovren at gøre det sikre med sine afleveringer og ramte da også på langt de fleste, uden at jeg af på noget tidspunkt følte mig sikker af den grund.

 

NATHANIEL CLYNE - 6

Spillede en uvant rolle som venstre wingback hele første halvleg, hvor han alt for ofte blev fanget på mellemhånd - blandt andet da en ellers vanvittig formsvag Glen Johnson med lethed gik forbi ham. Var dog den Liverpool-spiller, der oftest stod i vejen for et Stoke-angreb.

Røg i anden halvleg over i højresiden, hvor han fik holdt Arnautovic i kortere snor, end Alexander-Arnold formåede. Offensivt blev det en(dnu) en meget stille dag på kontoret for Clyne.

 

 

EMRE CAN - 8

Stoke var opsat på at kæmpe for alle andenbolde, ellers blev de det, da de lugtede blod efter Liverpools sløje start. Én mand formåede de dog ikke at dominere på noget tidspunkt af kampen: Emre Can.

Tyskeren formåede som den eneste at sætte sig igennem mod en Stoke-midtbane, der på trods af umiddelbart nummerisk undertal på midten af banen fik alt for let spil. Oftest gik hjemmeholdets spil dog over flankerne - væk fra Cans område. I anden halvleg tog han ansvar for også at kontrollere Liverpools opspil fra en dyb position.

Can har virkelig spillet sig op på det seneste - long may it continue.

 

GINI WIJNALDUM - 6,5

Blev alt for let trukket rundt på banen af Pieters, Arnautovic og Allen/Adam, og gjorde sit allerbedste for at komme på øv-assistlisten to kampe i streg med sin tilbagelægning til Adams giga-afbrænder.

Han ender dog også med at lægge en assist af den rigtig fede slags som kronen på værket på, at han anden halvleg igennem fandt sig bedre og bedre tilpas som midtbaneduo med Can i stedet for som trio med Can og Milner.

Var i første halvleg den eneste fra midtbanen, der tilbød Origi og Woodburn bare en smule støtte offensivt.

 

JAMES MILNER - 6

Så fik vi James Milner tilbage på sin gamle plads på den centrale midtbane - jeg er ikke sikker på, det var en succes. Havde massive problemer med at placere sig rigtigt i forhold til Johnson, Cameron og Shaqiri, og kom alt for ofte til at stå alt for dybt - blandt andet ved Stokes scoring, hvor et alt for sent presløb ud i ingenmandsland fra Milner åbner en motorvej ned ad højreflanken.

Var bedre i anden halvleg, hvor han røg ud på wingbacken, men det var alt i alt en helt igennem på det jævne kamp for anføreren.

 

 

BEN WOODBURN - 5,5

Fik meget, meget lidt hjælp med at linke Liverpools midtbane og angreb, og formåede aldrig rigtig at sætte sit aftryk på kampen. Den 17-årige angriber gjorde mest opmærksom på sig selv ved at drible sig ind i en blindgyde i et ellers lovende kontraangreb (han skal arbejde på eksplosiviteten), men kunne også have fået et straffespark af den slags, der kan dømmes.

Viste fine prøver på, at hans spilintelligens er vanvittig veludviklet alderen taget i betragtning og løb solen sort i presspillet - men der er lang vej endnu, før han er klar til at gøre en forskel i kampe af denne kaliber.

Blev fortjent skiftet ud i pausen, men jeg ville gerne se, hvordan han havde fungeret med en ekstra offensivspiller ved siden af sig til at hjælpe med link-up-spillet i anden halvleg.

 

DIVOCK ORIGI - 4,5

Åh, hvor jeg dog håbede, at jeg skulle se den Origi, der kom ind og spillede godt mod Everton, og ikke den Origi, der får løbet sig selv ud af feltet og ud i et frimærke, hvor han langsom i tanke og handling mister den eller prøver sit klassiske liste-den-ind-ved-bageste-stolpe-skud.

Det var desværre den anden Origi, der var på banen i går. Men han fik heller ikke meget hjælp bagfra.

I meget store dele af første halvleg stod den på bolde over toppen til Divock Origi, der var bare ikke plads nok bag Stoke-forsvaret til, at han kunne få en ærlig løbeduel ud af det.

Meget få gange i løbet af første halvleg så man Liverpool sætte spillet længe nok til, at Wijnaldum kom op og indtog en plads i feltet, hvilket frigjorde Origi til at flakke. Som regel når han gjorde det fik han dog bolden på kanten uden en eneste rød at sigte efter i feltet.

 

SUBS:

DANIEL STURRIDGE ('67) - 6,5

Meget klogere bevægelsesmønstre end Origi, men han er tydeligt ude af kampform efter endnu en skadespause. Spillede sin rolle ved Coutinhos mål.

 

PHILLIPE COUTINHO ('46) - 8,5

Gav det naturlige link-up mellem midtbane og angreb, som Liverpool manglede så desperet i første halvleg. Den måde han tager bolden til sig, når han er i form, er der ingen anden Liverpool-spiller, der er i nærheden af at kunne gøre ham efter.

Virkede som om, at han som eneste Liverpool-spiller på dagen var i stand til at tage selvstændige beslutninger i et højt nok tempo til, at få Stokes forsvar ud af balance.

 

ROBERTO FIRMINO - 8

Med noget nær en kopi af Jamie Vardys mål på Anfield sidste sæson, tordnede Roberto Firmino sit 10. og måske vigtigste ligamål i kassen bag Lee Grant. Samarbejdet med Coutinho bag angriberen i den 3-4-2-1, der i øjeblikket spreder sig som en Antonio Conte-sideskilning i Premier League, var om ikke perfekt så i hvert fald løfterigt.

 

JÜRGEN KLOPP - 7

Overraskede alt og alle med startopstillingen og vælger at skifte spilsystem på grund af de mange skader, og det kan man for så vidt godt forstå. Systemet virkede bare ikke særlig indarbejdet, og især midtbanen var der der og alle vegne hele første halvleg. Ej heller tændingen og indstillingen var i nærheden af at være på plads, da kampen blev fløjtet op.

Manageren skal dog have kæmpe roser for at reagere tidligt, hvilket han ellers ikke har for vane, og ændre markant både i spillersammensætningen og formationen på banen fra anden halvlegs start.

Fastholdt dog trebackkæden kampen igennem, som ellers ikke er en taktisk variation, Klopp har gjort voldsomt meget brug af i løbet af sin karriere - jeg kan faktisk ikke huske ét andet eksempel end de to seneste Liverpool-kampe - og det skal blive spændende at se, hvad planen er for den variation fremadrettet.

Som jeg ser det, er Liverpool langt fra at have personellet til at spille den overbevisende med den nuværende trup.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere