Login

KARAKTERER: SUNDERLAND
  • Skrevet: 27 november 2016

Hvis man troede at man satte sig foran med skærmen med visheden om at Liverpool fra kampens første fløjt ville udradere The Black Cats og hjemtage en storsejr – ja så tog man fejl, for dobbeltdækkeren David Moyes havde indikeret ville blive parkeret, var sat lige der hvor han ønskede den – hvilket gav en trist 1. halvleg, hvor Philippe Coutinho ovenikøbet så ud til at blive forholdsvist slemt skadet. 

 

De sidste 45 minutter blev et stormløb mod Sunderlands mål og forløsningen kom med et kvarter tilbage da Liverpool belejrede Moyes-defensiven og på en magisk Coutinho-agtig fod fra afløseren Origi, fik afgjort kampen. 

 

78 mod 22 procent hed boldbesiddelsen – og denne gang lykkedes det, modsat sidste sæsons opgør på Anfield, at hive en sejr i land, omend det holdt hårdt. 

 

Her er karaktererne fra opgøret.

 

Karakterskala-570x38011-570x380

 

LORIS KARIUS – 6 

Fin redning i det 17. minut på Pienaars forsøg, blev afløst af en underfundig aktion kort efter, hvor Karius gav et hjørnespark væk…på et målspark… ikke imponerende footwork af den unge tysker! 

Kom dog også fint ned og fik blokeret på eneste Sunderland-mulighed i 2. halvleg – men Karius er fortsat ikke så overbevisende som vi gerne ser ham. 

 

NATHANIEL CLYNE – 7 

Påpasselig i defensiven, hvor han ved flere lejligheder fik afvist Sunderlands venstreside fint. Vandt alle sine tacklinger og afleveringerne sad fint til en medspiller hele 95,1 procent af gangene. 

 

JÖEL MATIP – 7

Solid præstation, hvor en tilbagelægning sparket direkte til hjørnespark dog trækker ned på bedømmelsen. Den blev ikke kampafgørende, men med tanke på LFC’s svaghed ved standardsituationer imod dem, så kunne det have været en fatal fejl, der havde kostet. Fik dog også budt ind med både vigtige clearinger og en enkelt god blokering. 

 

DEJAN LOVREN – 7,5

Startede kampen med en rigtig herretackling og så var kroaten ellers klar derfra. Symptomatisk for 1. halvleg, var Lovren Liverpools farligste, med både et fint hovedstødforsøg og et langskud kort før pausen. Fortsatte det solide spil i de sidste 45 minutter, hvor han udviste god boldkontrol, traf de rigtige beslutninger og med undtagelse af et lettere dumt gult kort, gjorde han det fremragende i bagerste geled. 

 

JAMES MILNER – 7,5

Utrolig meget med i det offensive spil. Solid i begge retninger og ikke meget negativt at sige om englænderen. Som sædvanligt sikkerheden selv på straffesparket til 2-0. 

 

JORDAN HENDERSON – 8 – MAN OF THE MATCH

Ganske god kamp af kaptajnen. Konstant spilbar og fordelte spillet fint. Han ryddede ligeledes godt op defensivt og gik forrest i fighten for de tre point. I alt 143 boldberøringer. 128 afleveringer hvoraf han ramte en medspiller 91,4 procent af gangene – hvilket vidner om et højt fordelingsniveau hos kaptajnen, der også var manden bag hele 6 Liverpool-muligheder. 

 

EMRE CAN – 7,5

Fightede fortrinligt på banens midte og drev spillet ganske udemærket fremad. Man savner indimellem noget eksplosivitet fra Can, hvor idéerne omsættes til chancer. Han var dog samtidig manden bag den store Wijnaldum-mulighed med sit chip ind i feltet. 

 

GEORGINIO WIJNALDUM – 6 

Lettere anonym indsats af hollænderen. Han arbejdede hårdt, men får lidt for lidt ud af sit produkt. Der er en del boldflytteri – hvilket en afleveringsnøjagtighed på 94 procent vidner om. Man ønsker at se ham hurtigere i tankegang, vendinger og beslutninger end det var tilfældet i går. Der er lidt indledende Lallana-tendenser over ham. 

 

SADIO MANÈ – 6

Ikke en særlig overbevisende præstation af senegaleseren, der især havde problemer med sit first touch og missede en del ellers nemme bolde, også når den blot skulle ekspederes videre i systemet. Havde det svært overfor både Anichebe og en solid van Aanholt. Fik dog spillet sig op mod kampens slutning og fortjent tilkendt det straffespark der punkterede Moyes’ drømme om at snige en uafgjort med sig hjem. 

 

PHILIPPE COUTINHO – 6 (UB) 

Havde fra kampens begyndelse fast overfrakke på. Belgiske Jason Denayer fulgte ham overalt på banen og i en af de få situationer han ikke gjorde, var Coutinho ved at slippe fri og endte med at måtte lade sig udskifte med en fodskade i sit forsøg på at slippe forbi Ndong. Var forinden dog aldrig rigtigt kommet i gang, men svært at bedømme for alvor med kun en halv time på banen.

 

ROBERTO FIRMINO – 7,5

Masser af gode aktioner og en fin arbejdsindsats fra brasilianeren. Han formåede at holde offensiven gående fra sin position til venstre. Desværre var det dog oftest ufarligt og når han endelig slap fri, svigtede holdkammeraterne med deres tilstedeværelse. Havde fire afslutninger hvoraf de to var indenfor rammen. 

 

SUBS: 

 

DIVOCK ORIGI (’34) – 7,5

Kom ind efter Coutinhos skade og lagde sig helt på top. Han er vel efterhånden et godt bud på en såkaldt Super Sub. Fem af i alt seks Origi-scoringer for LFC i PL, er kommet som indskiftet. 

Han gjorde det godt, kæmpede fortrinligt om hver en bold, selvom ikke alt lykkedes for den lange belgier. Afslutningen var superb og viser hvor god Origi rent faktisk er.

 

LUCAS LEIVA (’87) – UB 

 

BEN WOODBURN (’92) – UB 

Fyldte 17 år for en god måneds tid siden og næstyngste Liverpool PL-debutant nogensinde efter Jack Robinson. Nåede at røre bolden en enkelt gang – men vigtigst, så mærkede han den atmosfære hvori han skal begå sig, i de næste mange mange år. 

 

JÜRGEN KLOPP – 7,5 

Startede med de samme 11 som på St. Mery’s – hvilket der vel ikke kan indvendes det store imod, med tanke på skaderne til Lallana og Sturridge. Det var første gang i 40 kampe (!) – altså siden oktober 2015, at det er sket for Liverpool. 

I en kamp som den i går, er Klopp dog manden der medvirker til at udgøre forskellen, med sit store engagement på sidelinjen, hvor han midtvejs i 2. halvleg kastede sig ud i en heroisk vilje af vindermentalitet sammen med supporterne på Anfield. Måske var det medvirkende årsag til sejr fremfor uafgjort? 

 

ANFIELD ROAD – 7

Klopp var ikke helt tilfreds med Anfield, hvilket man tydeligt så efter en times spil, hvor han med gestikuleren og fagter var ude for at opildne publikummet.

Generelt var Anfield dog ganske udmærket med mod et af de ‘mindre hold’ – og består på eftermiddagen hvor deres helte spillede sig midlertidigt tilbage på 1. pladsen. 

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere