Login

KARAKTERER: V. EVERTON
  • Skrevet: 06 januar 2018

 

 

Wauw! Sikke en debut! Virgil van Dijk er vores og det er vi alle sindssygt glade for! Matchwinner og brølhamrende solid. Lige hvad vi har brug for.

 

Vi er også vildt tilfredse med avancementet til 4. runde i FA Cuppen, særligt når det skete mod Everton.

 

Lad os bare fortsætte med at trække svære og dygtige Premier League-hold fremfor lettere ligegyldige League 1 eller 2-hold, hvor vi typisk kan komme til at underpræstere.

 

Vi var ikke suveræne, men vi var bedst.

 

Ubesejret i 17 kampe. Det er fantastisk.

 

Her er så karaktererne fra kampen:

 

 

 

LORIS KARIUS – 6

 

Arbejdsløs i 1. halvleg. Overbeviste igen ikke i luftrummet. Var ved at miste en ellers grebet bold og stod bomstille ved udligningen. Fine udspark.

 

 

JOE GOMEZ – 6

 

God 1. halvleg. Skidt 2. halvleg. Flere gode ting fremad banen, men efter pausen blev Gomez sin egen værste modstander, særligt efter at have misset en hovedstødschance. Flere gange blev han alt for overmodig og glemte at gøre det simple. Det kneb med afspillene og han sjuskede til tider. Godt set af Klopp, at skifte ham ud.

 

 

JOËL MATIP – 7

 

Han så til tider lidt klodset ud, men kan omvendt ikke lastes for noget. Han skal nok komme efter det, når ham og van Dijk er spillet ordentlig sammen.

 

 

VIRGIL VAN DIJK – 9 – MAN OF THE MATCH

 

Debut delight! Fænomenal og brølstærk. Et monster, der vandt 5 hovedstødsdueller og greb ind præcis når han skulle. Der skal selvfølgelig mere afstemning på plads med tiden og det kommer der. Matchwinner med et fantastisk hovedstød, hvor han moser al modstand til side. A match made in heaven.

 

 

 

ANDREW ROBERTSON – 9

 

Yderst tæt på at blive MotM. Fremragende indsats af Robbo. Han ligner mere og mere et genial køb til den venstre back. Var stærk overfor ellers dygtige og nærgående Yannick Bolasie og vandt en vigtig hovedstødsduel foran Calvert-Lewin i starten af 2. halvleg. Bidrog også glimrende offensivt, bl.a. med et nærgående forsøg på Pickford, efter et godt træk ind i feltet.

 

 

EMRE CAN – 7

 

Can er en vigtig mand på den dybeste del af midten i øjeblikket. Han er startet, i øvrigt som den eneste, i de seneste fem kampe. Han er ved at lære, at gøre det simple. Han var stærk i nærkampene og blundede ikke så meget som han normalt godt kan gøre. Virkede fokuseret og slap fra et Merseyside Derby uden et gult kort. Det er lidt trist, hvis han forlader os til sommer.

 

 

JAMES MILNER – 7

 

Hiver sig op på over middel, grundet sin stensikre scoring på straffespark og sin ukuelige arbejdsindsats. Herligt at anføreren tog ansvaret fra pletten, ovenikøbet efter at have brændt de seneste to gange han har sparket. Dækkede et stort område og kom først på meget. Skal stadig forbedre sig i pasningsspillet.

 

 

ADAM LALLANA – 5

 

Så træt ud. Det rækker ikke til mere end under middel. Nok fremtvang han straffesparket og nok lavede han lidt godt indimellem. Men det var tydeligt at se, at han fortsat mangler kampform. Han agerede også for sløvt, da Everton slog kontra og udlignede.

 

 

SADIO MANÈ – 5,5

 

Startede egentlig ud med god energi, men blev hurtigt anonym. Mané leder efter kontinuiteten i øjeblikket. Hvor skal han spille? Hvor får Liverpool mest ud af ham? Han flakkede for meget rundt og det blev desværre for tandløst.

 

 

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN – 8

 

Ox’en er så småt ved at spille sig solidt ind på holdet. Masser af energi og fart. Ikke det hele lykkedes, men han udviste stor vilje til at forsøge sig og var involveret og livlig. Han er ikke Coutinho, men mindre kan også gøre det.

 

 

ROBERTO FIRMINO – 6,5

 

Savnede han sin brasilianske makker? Han var slet ikke så skarp som vi ellers har set på det seneste. Til gengæld, formåede han at tænde op for kedlerne på Anfield omkring sin batalje med Holgate. Det er også en slags vilje. (Lad os håbe det var den rigtige vilje og ikke ‘N’-viljen) Arbejdede igen stenhårdt defensivt.

 

 

 

SUBS:

 

 

GEORGINIO WIJNALDUM ('70) – 7,5 

 

Kom ind på midten i stedet for Lallana og var med til at genskabe balancen og roen i maskinrummet. Satte tempo på de rette tidspunkter, men tog sig også god tid når det gjaldt. Solidt.

 

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD ('77) – 7,5

 

Fik et lille kvarter i stedet for Gomez og havde som det primære til opgave, at dæmme bedre op for Evertons indskiftede Ademola Lookman, hvilket faktisk lykkedes for TAA.

 

 

DOMINIC SOLANKE ('77) – 6

 

Fik også et lille kvarter og nåede at modtage en advarsel. Ellers så man ikke meget til Solanke, der stadig mangler at få hul på bylden.

 

 

-

 

 

JÜRGEN KLOPP – 8,5

 

Klopp turde eller rettere havde viljen til, at starte med Virgil van Dijk efter blot 5 dages ansættelse. Det var modigt og samtidig beundringsværdigt. Det understøtter vores tanker om, at van Dijk i alle henseender, er Klopps umiddelbare løsning på de defensive problemer.

 

Han så også rigtigt omkring udskiftningerne af både Joe Gomez og Adam Lallana, hvilket i begge tilfælde var med til at stabilisere os.

 

Rart at se, at Klopp satser på FA Cuppen i denne sæson og stillede med, det på dagen, mest slagkraftige mandskab.

 

Hvis det er rigtigt, at det mere eller mindre er op til Klopp om Coutinho skal blive og han immervæk bliver, så får han et rent 10-tal næste gang.

 

 

ANFIELD – 8

 

Anfield er altid svær at bedømme hjemme fra en stue i lille Danmark. Der er med sikkerhed forskel på oplevelsen i stuen og den oplevelse man får, hvis man er fysisk tilstede på stadion.

 

I FA Cuppen, hvor Anfield skal aflevere 8.000 tilskuerepladser, er det endnu sværere at bedømme hjemmeholdets fans og stemningen der sættes - men alt i alt var der rigtig god tænding og tryk på, som det bør og hører sig til i disse derbys - og atmosfæren var til tider ekstatisk, særligt da van Dijk headede LFC videre i turneringen lige foran The Kop.

 

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere