Login

KARAKTERER: VS BOURNEMOUTH
  • Skrevet: 18 december 2017

Liverpool kom tilbage på sporet med en stensikker sejr over Bournemouth, der afterlader os på en fjerdeplads her næsten halvvejs gennem sæsonen. Den fjerde udebanesejr i streg på mindst tre mål - en ny Premier League-rekord. Her er karaktererne fra opgøret.

 

 

SIMON MIGNOLET - 8

Jeg læste i en enkelt analyse, at Mignolet alt for let lod sig passere, da Defoe skød forbi hans mål. Heldigvis fik vi fra en nærmest perfekt kameravinkel set, at belgieren havde afskåret angriberens vinkel helt perfekt. Havde skuddet været inden for målrammen, så havde han haft den. Og netop vinkler i en-mod-en-situationer er ellers ikke noget, han plejer at excellere i.

 

Nej, han bliver aldrig en Ederson med sine udspark. Der hører han klart til i den tunge ende af målmænd i Premier League. Men bortset fra det stod Mignolet en rigtig god kamp, når det kommer til det målmandstekniske - placering, indgreb og kommunikation.

 

JOE GOMEZ - 7

Den unge højreback fortsatte med at imponere med sin uimponerthed og fysiske styrke. Hans største problem er, at han spiller højreback som det, han er: En centerback på en anden position.

 

Det så man tydeligt, når han gang på gang sad alt for tæt på en helt ufarlig Marc Pugh og dermed blev suget højt op i banen og efterlod store områder bag sig, som Defoe, King og overlappende Daniels kunne løbe ind i. Når han fik duellen med Pugh vandt han den så til gengæld med bravour!

 

Offensivt forsøgte han sig især i anden halvleg med et par hårde, flade indlæg, hvor man kan argumentere for, at især Salah med en smule mere årvågenhed kunne være nået frem til et af dem. Tilbage står dog, at ingen af hans indlæg ramte en rød, og at man kunne have ønsket, han havde varieret sit spil en smule mere.

 

DEJAN LOVREN - 8,5

Vandt sine dueller, ramte på størstedelen af sine lange afleveringer og kronede en rigtig fin indsats med et mål. Lavede en 'Moreno Classic', hvor man tackler med hælen. Ligesom i Merseyside Derby blev der fejlagtigt dømt imod kroaten i situationen, da han har sit ry imod sig.

 

Med afstand den bedste kamp fra Lovren siden nedsmeltningen på Wembley. Long may it continue.

 

RAGNAR KLAVAN - 6,5

Fik undervejs en god gammeldags (velfortjent) skideballe af Jürgen Klopp for simpelthen at spille for langsomt med bolden i fødderne. Jeg elsker en god ligegyldig Klavan-dribling lige så meget som den næste fyr (glæder mig til sæson-highlight-videoen), men de gør altså ikke meget godt for tempoet i spillet.

 

Løste egentlig sine defensiver fint om end ikke imponerende, og et boldtab, der endte med Defoes skud på stolpen, redder ham prisen - sikkert hamrende unfair - som den mindst overbevisende forsvarspiller i en bagkæde, der dog holdt clean sheet.

 

ANDY ROBERTSON - 7,5

Et fremragende løb fra skotten sikrede Coutinho pladsen til at score åbningsmålet, og det er denondehylemig vigtigt, når vores magiker spiller på venstrekanten, at lige præcis det overlap kommer.

 

Generelt kan man ikke sætte en finger på viljen hos skotten, der i et enkelt angreb ligefrem endte som forreste mand. Der havde godt nok været SCENES!, hvis Cou havde fundet ham med afleveringen. Kommer kun til ét af sine ellers som regel udmærkede indlæg, men løste det egentlig fint offensivt alligevel. Defensivt havde han ikke de store udfordringer mod en rædselsfuldt dårligt spillende Jordon Ibe.

 

JORDAN HENDERSON - 8

Jeg kan altså godt lide de kampe, hvor vi har så stort overtag på midten, at Henderson kan være første mand i presset i stedet for at skulle orientere sig bagud. Herfra tog han indtil flere løb i feltet, når presset lykkedes. Det er han noget bedre til end at spille klassisk 6'er. Havde det dog i anden halvleg meget sværere mod Stanislas, der søgte områderne mellem kæderne, end i første halvleg mod King, der søgte ned i forsvarskædens område.

 

Forsøgte sig med hurtigere og længere pasninger i retning af Salah, end vi har set længe, desværre blev det lige en tand for ensidigt til tider. Alt i alt dog en rigtig fin kamp af kaptajnen, der ender med 94 berøringer på 90 minutter (kun overgået af Lovren) syv ud af ni lange vellykkede afleveringer og ramte en rød på næste 92% af sine pasninger.ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN - 8,5

Navra, hvor jeg synes den er svær. Oxo Chambo har samme antal bolderobringer på sidste tredjedel i denne runde som Manchester City, og han viste med al ønskelig tydelighed, at han kan være den i Lallanas fravær stærkt savnede første presspiller fra midtbanen. Sikke en arbejdsindsats. Lægger tillige en fantastisk indsats i forhold til at holde bredden i højres side at banen, så Salah kan søge i feltet, hvor han er bedst.

 

Ender med en assist, men ellers synes jeg desværre, at denne sekvens lidt opsummerer hans kamp.

 

GINI WIJNALDUM - 7

Når de andre to på midtbanen presser så intenst, er det vigtigt at have en sidste mand på midtbanen, der er god til at fylde huller. Og det var Gini. Hvis man sad på stadion ville man uden tvivl være benovet over, hvordan han hele tiden placerede sig rigtigt - med og uden bold. Desværre så jeg kampen på en tv-transmition fra Dean Court, hvor kameravinklen gør, at man kan se cirka fire kvadratmeter af banen ad gangen.

 

Offensivt havde hollænderen lidt en af de dage, hvor han er fodboldens svar på Medova-te. 95% vellykkede, chancefri afleveringer, men blot 34 boldberøringer. Usynlig, når Liverpool havde bolden, og det havde vi for det meste.

 

MO SALAH - 8,5

Ægypteren ramte 20 mål før jul som den første Liverpool-spiller siden Ian Rush i 86/87. Og hvilket mål. Jeg var ellers lige nået at blive irriteret over, at han tilsyneladende er tilbage til at være lige så Arjen Robben-etbenet som i starten af sæsonen, og så udnytter han, at Daniels og Aké snorksover, så der netop bliver plads til det venstreben, der ellers primært havde ramt de bageste rækker fra kanten af feltet.

 

Bliver pillet ud med 20 minutter igen, og fair nok. Jo mere han kan spille i starten af kampene, hvor vi har brug for at få målscoringen i gang, jo bedre. Så må han leve med, at han skal ud, når kampene er afgjort, selvom han sikkert har øjnene stift rettet mod PL-topscorerprisen.

 

PHIL COUTINHO - 9 - MAN OF THE MATCH

Det frispark. Den solotur, hvor han - i modsætning til Coutinho for et par sæsoner siden - holder hovedet koldt og venter på, at en forsvarsspiller dækker for bolden, så han kan placere den iskoldt forbi en målmand med begrænset udsyn. Hvor er han dog en fremragende fodboldspiller.

 

Jeg kan i kampe mod de mindre hold faktisk godt lide, at han er tilbage på sin gamle position på venstrekanten, da vi ofte har brug for en spiller, der kan modtage bolden mellem kæderne. Bortset fra en enkelt dårlig førsteberøring var bolden limet til Coutinhos højreskøjte det meste af kampen.

 

ROBERTO FIRMINO - 8,5

Lige en kamp for brasilianeren. Et hold, der gerne vil spille bolden fra forsvar til midtbane er dels guf for hans velkendte presspil - dels for at han kan finde pladsen foran eller på siden af et midterforsvar i ubalance, når bolden erobres. Faldt til tider lidt for langt tilbage i banen for at modtage bolden, og topper med otte boldtab klart den statistik for Liverpool-spillere i kampen - et par af dem decideret unødvendige.

 

Men hva' fan. Jeg havde i KopCast udråbt Firmino til nøglespiller i denne kamp (modsat en kamp som WBA, hvor han drukner), og det levede han med en assist, et mål, klogt presspil og en masse kloge løb til fulde op til.

 

SUBS:

 

ADAM LALLANA ('70) - 6,5

Så noget rusten ud på bolden, hvilket kan forventes efter så lang en pause. Kom dog hurtigt bedre ind i rytmen, deltog i nogle fine pasningskombinationer og kunne have kronet comebacket med en kasse, da han viste, at han ikke har mistet sin næse for kloge løb i boksen.

 

DOM SOLANKE ('76) - UB

På kanten til at kunne bedømmes. Et enkelt resolut afslutning, men ellers ikke det store aftryk. Savner virkelig at få hul på målscoringsbylden.

 

DANNY INGS ('86) - UB

Havde ligesom Solanke en enkelt afslutning - på en ud af kun tre boldberøringer - og hvor ville der også have været fest, hvis han havde scoret et på papiret ligegyldigt mål til 5-0

 

JÜRGEN KLOPP - 9

Back on track efter to skuffende kampe, og Klopp stillede helt rigtigt til denne kamp. Pause til Mané, der ikke har overbevist på det seneste, og den helt rigtige midtbanekonstellation til at presse Bournemouths midtbane og forsvar til uendelig mange boldtab.

 

Det eneste, der trækker ned, er (som så ofte før) de sene udskiftninger. Denne gang er der dog i for et travlt juleprogram meget lang tid til næste kamp. Hele fire hviledage, før vi møder Arsenal på fredag. Og mod slutningen af kampen blev intensiteten endda skruet ned. Jeg har nævnt det før: Det er svært at vurdere manageren, før man kan vurdere hele juleprogrammet som helhed, men alene bedømt ud fra taktik, spillervalg og tændingsniveau i denne kamp, har jeg svært ved at se, hvad tyskeren kunne have gjort meget bedre.

 

We go again!

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere