Login

KARAKTERER: VS BURNLEY
  • Skrevet: 02 januar 2018

Af Frederik Fonnesbech-Wulff

 

Velkommen til 2018. Jeg føler mig ovenpå og glad for at være den første til at byde alle velkomne til et år, hvor vi kan score et vindende mål i overtiden, på udebane og mod et defensivt hold. Virgil Van Dijk er officielt Liverpool-spiller – og Coutinho er … ja, hvad dælen er han egentlig?

 

Liverpool havde syv nye spillere i starting XI, hvis man sammenligner med Leicester-kampen for blot to dage siden, men formåede alligevel at slutte et juleprogram med heftig rotation af med manér på en svær udebane.

 

Når det så er sagt så var første halvleg sørendansemig en ekstremt kedelig affære. Der skete ingenting, og det fik mig til at tro på en nul-løsning, som jeg helst er foruden. Især når Burnley egentlig ligger tæt på i tabellen, vores direkte konkurrenter smider point her og der, og the Scums kan anes lige forude.

 

I store dele af kampens første halvleg kunne kommentatorerne lukke alt det fis ud de ville, så det gjorde  de. Vidste I, at der skete et eller andet i Burnley i et eller andet år for lang, lang tid siden? Neither did I.

 

Der blev rokeret en del igennem anden halvleg, hvilket satte gang i løjerne. Formsvage Mané blev rykket ind mod midten - det var godt for os. Vi skiftede til en rigid 4-4-2 og så videre til 3-5-2 – det var godt for Burnley. Men til sidst steg ikke bare én, men to af det forgangne års udskældte spillere til vejrs og sikrede The Reds årets første sejr.

 

Lad os kigge på drengenes første præstation i 2018.

 

 

Simon Mignolet – 6

 

Endnu en gang fik vores udvalgte på keeper-posten ikke alt for meget at lave. Der var dog brug for Mignolet et par gange. En redning mod et godt forsøg fra Steven Defour var velsagtens den største aktion, som vor fladnæsede belgier i dag var del af.

 

Før vi alle kommer for godt i gang med at være negative over, at vi i en meget sen situation sætter kampen over styr, vil jeg påpege, at målet ingenlunde var Mignolets skyld. Han var dagens kaptajn, det har han prøvet før, og personligt er jeg ikke stor tilhænger af det. Men jeg sidder selvfølgelig sjældent med i beslutningstagningen.

 

Mignolet sendte i dag en del lange bolde af sted, som ikke endte hos os. En positiv vinkel på det kunne være, at boldtab af den kaliber (midt på banen) får Burnley lidt frem, hvilket bekendt giver os lidt plads i bagrummet. Hvorfor Migs et par gange var helt ude ved hjørneflaget, både i højre og venstre side, for at hente bolde i åbent spil, det er simpelthen et spørgsmål, jeg ikke kan svare på, og helst ikke har lyst til at kunne stille igen.

 

Trent Alexander-Arnold – 6.5

 

Første halvleg var ikke særlig interessant, og defensivt gik det ikke så godt i perioder, men TAA kom ud til anden halvdel af kampen og var stærk i det offensive spil. Vi kan være glade for, at den kun 19-årige scouser er så dygtig til at finde plads til indlæg, og rent faktisk er dygtig til at sende dem af sted.

 

Jeg er rimelig sikker på, at det var det dårligste indlæg Trendy sendte af sted i dag, som førte til Manés mål. Teenageren havde desuden et fantastisk spark på mål, som Nick Pope med største besvær fik afvist. Godkendt start på 2018, og jeg ser gerne flere startpladser til Trent i den nærmeste fremtid.

 

Dejan Lovren – 7.5 - Man of the Match

 

Jeg synes alt i alt, at det var en fornem præstation fra Lovren i dag. Tendensen til at lave nogle dumme frispark er ikke lige til at komme af med, men han er blevet klogere og har virkelig bevist, at Spurs-kampen kun gjorde ham stærkere efterfølgende.

 

Lovren clearer bolden helt ud af stadion på et tidspunkt, og han og Klavan ligner mere og mere et par gutter, der kan lide at spille sammen, og det ser ud som om, at de ikke er indstillet på at give verdens dyreste forsvarsspiller en gratis plads på holdet.

 

Det er skønt, hvis vi rent faktisk kan få smidt noget konkurrence ind omkring de her pladser. Lovren havde et par uheldige udfald i dag, som at få smidt bolden væk til ’dagens pokalfighter’ Barnes, hvilket resulterede i en afslutning fra Scott Arfield. Den chance havde mange andre sat ind.

 

Lovren vinder mange dueller i kampen. Især i luften. En fin start på det nye år, efter at have været meget udskældt i perioder af 2017. Det skal selvfølgelig nævnes, at kroaten får sat hovedet på den bold, der lander hos Klavan, som kan smide den i æsken langt inde i overtiden. Onwards and upwards.

 

Ragnar Klavan – 7.5

 

Match-winner. Johnny Margrethe må huske Klavan næste gang hun holder nytårstale: ”Jeg sender tanker til søens folk og Ragnar Klavan”. Av for den. Var jeg den eneste, der sad og smed med min 1. januars-pizza, da Burnley scorede? Klavans markering var Sam Vokes, og Klavan var desværre for langt fra ham, da han sender bolden videre til den bagerste stolpe.

 

Det er ikke Klavan, der var den største synder ved scoringen, men han ender med at blive den helt store helt i kampen. Han klarede sig fint igennem det meste af kampen og fik også sat en clearing ind bagerst i feltet, som måske kunne være blevet meget farlig. Han spillede med stor autoritet, og hjalp flere gange med at give plads til boldholderen, når vi erobrede bolden.

 

Alt i alt gik det meget stabilt mellem ham og Lovren, som kronede værket ved at ’kombinere’ sig frem til sejrsmålet. Glem fab four i dag og glæd jer over KLAVREN, eller måske LOVAN. Anywho...

 

Joe Gomez – 6

 

Første gang under Klopp, at Gomez spiller venstreback. Joe havde flere aktioner, hvor han spiller sig ud af problemerne, eller får skabt plads ved at bruge sin krop. Gomez gav ingenting til offensiven, men var stærk nede bagved, hvor han senere i kampen blev trukket ind i en tre-back-kæde, da James Milner kom ind.

 

Gomez er i mine øjne på vej til at blive en vigtig defensiv brik, men skal altså stadig arbejde med sine markeringer. Gudmundsson der scorede målet, var Joes mand, om end de var langt fra hinanden. Det mindede mig lidt for meget om Gomez's opdækning af Lanzini mod West Ham.

 

Emre Can – 7

 

Can var med i alt der skete på midtbanen. Han bragte bolden fremad, satte tacklinger ind midt på banen, var med i omstillingerne og var ikke ved at rive hovedet af nogen i dag. Det var igen en spiller med stor autoritet, jeg så. Hvilket var lækkert, da jeg mener, at Wijnaldum aldrig rigtig mødte op på Turf Moor – men det var selvfølgelig også en udebanekamp (wink wink).

 

Interessant at se ham, da vi i ca. 10 minutter så ud til at spille en rigid 4-4-2 midt i anden halvleg. Det var overraskende disciplineret. Vi skiftede efterfølgende et par spillere ud og gik over til hvad der lignede en 3-5-2. Can var ikke nem at komme på kroppen af i dag, hvilket resulterede i et frispark til The Reds i det 94. minut – The rest is history.

 

Gini Wijnaldum – 5

 

Hvor var du i dag, Gini? En lille sjov stat: Gini Wijnaldum havde i dag færre berøringer end Simon Mignolet. Fandt egentlig to gode situtioner til at sende en afslutning af sted, men det blev aldrig rigtigt til noget. Der er nok en ny hollænder i klubben, hva'?

 

Adam Lallana -  7

 

En lille smule rusten især i afslutningerne udefra, men han spiller sig ind i kampen, og formår sådan set i anden halvleg at vise sit kreative talent og sin tekniske side lidt frem. Første halvleg var ikke noget særligt, men det var skønt at se ham tilbage i starting XI.

 

Smutter ud i 86. minut til fordel for James Milner. Kort før Burnley scorer.  Lallana redder os i en omstillingssituation, hvor Gudmundsson ser ud til at komme alene igennem. Der blev jeg meget glad. Forhåbentligt får vi et 2018 med en stærk og rask Adam Lallana.

 

Sadio Mané – 7

 

Spiller faktisk ikke særligt godt i store dele af kampen, og den dårlige form fortsætter nok lidt endnu. Mané smider sig på jorden en del gange, og jeg nåede at blive lidt irriteret. Han kom dog stærkt ind i kampen i anden halvleg og scorer et mål, som man nok må sige, at han selv skabte, eftersom TAA’s indlæg var horribelt.

 

Hvis Mané, med en assist i sidste kamp og et mål i dag, bliver ved sådan her, så er der vel ikke noget galt med, at han er i dårlig form, vel? Manés mål formede kampen, som inden da havde været ekstremt kedelig. Mané skiftes ud efter 72 minutter til fordel for Bobby med elfenbenstænderne.

 

Alex Oxlade-Chamberlain – 7.5

 

Ox gør det godt for tiden. Jeg er glad for den mængde spilletid han får, da jeg mener, at han har kæmpet sig til den, og den er fortjent. Ox er igen med i meget af presspillet. Han vil meget gerne selv afslutte og få nogle mål på kontoen. Det må han sådan set godt blive ved med at prøve på for min skyld.

 

Der var ikke rigtig nogen af skudsituationerne, hvor jeg tænkte, at han oplagt kunne have givet den videre til en mere oplagt chance. Finder TAA til indlægget der fører til målet, finder også Solanke på en situation, hvor den unge angriber endda kommer igennem men ikke udnytter situationen.

 

Bortset fra en lille nytårsvals, som nok skulle have kostet ham et gult kort, så var det kun en stærk arm fra Nick Pope, der holdte Oxen fra en kanon aften. Oxen takkede af efter 95 minutter og gjorde plads til Joel Matip.

 

Dominic Solanke – 5

 

Han har styrke og fik en hel kamp i dag, men han bruger ikke bolden til særlig meget. ’DomSol-in-distress’ mangler seriøst et mål. Men han er desværre ikke særlig klinisk, når chancen byder sig.

 

Jeg er i tvivl om Klopp så en Solanke, der ikke kunne være alene op foran, hvorfor vi smed en ekstra mand derop i midten af anden halvleg, eller om Klopp bare var bange for, at vi ville komme under pres, når vi ikke kan holde på bolden efter clearinger. Han spiller hele kampen i dag, og jeg har egentlig ikke mere at tilføje.

 

SUBS

Roberto Firmino – 6

 

Bobby når ikke så meget bold i dag. Men kan alligevel nå at holde lidt på kuglen, når han skal, og lave lidt småspil. Det er dog ikke det helt store, han når. Men han skal have et kæmpe tak for 2017, hvor jeg synes, at han er blevet bedre og bedre.

 

James Milner – UB

 

Milner får vel reelt set 10 minutter på banen, men når ikke rigtigt andet end at være årsagen til at vi skifter til 3-5-2.

 

Joel Matip – UB

 

Fik et dommerfløjt på banen, hvilket var det sidste. Oh well.

 

Jürgen Klopp – 7

 

Med skift af syv spillere i start-truppen og tre afprøvede taktiske opstillinger i anden halvleg, prøver Klopp at ryste posen og få indøvet nogle af de ting, som truppen arbejder på, når de er at finde på Melwood. Hans tiltro til spillerne er jeg vild med. Der roteres en del, og jeg synes egentlig, at det hjælper os en hel del. Især hvis man skal kigge tilbage på samme tid sidste sæson.

 

Mané blev rykket lidt længere ind midt på banen efter en rædselsfuld første halvleg over hele linjen. Det hjalp. God ide. Jeg tror nu stadig, at rokeringen i forsvaret var skyld i målet, da både Milner og Gomez ender med at se skidt ud.

 

Up the Reds!

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere