Login

KARAKTERER: VS. FC PORTO
  • Skrevet: 15 februar 2018

Af Patrick Pilov

 

’We’re back!’

 

Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på udebane mod Porto, hvis hjemmebane er frygtet henover det meste af Europa, hat-trick til Sadio Mané og endnu en pind til ’The Egyptian King, der nu på kun 36 kampe har scoret 30 mål. Det er i Liverpool-historien kun blevet overgået af George Allan.

 

De første 25 minutter var kampen på vippen, trods god boldomgang fra vores drenge, og en stor chance til Otávio i kampens indledning kunne have givet et helt andet resultat, end hvad det blev til i sidste ende. Takket være en vigtig tackling fra Lovren bliver en ellers prisgivet Karius reddet. Efter de to hurtige Liverpool-scoringer stod der ellers sikkert pasningsspil på menuen, og så viste vi endnu en gang, hvor ekstremt farlige vi er i kontrafasen.

 

 

Loris Karius – 7

Efter to gode præstationer mod Spurs og Saints var der ikke meget at komme efter for Karius. Han tager egentlig det, han skal, og kommer fint ud på de få indlæg, der blev slået, og får pillet dem ned. Så vidt jeg husker, havde han kun en enkelt redning på et noget tamt forsøg.

 

Han har dog to situationer hvor han forholdsvis upresset sparker bolden direkte udover sidelinjen, og kan derfor ikke snige sig op på mere end syv-tallet.

 

Trent Alexander-Arnold – 8

I hvad der skulle være hans største kamp til dato, steppede den unge scouser op til scenen. I de første 25 minutter var Porto godt aggressive over vores højre side, men jeg synes egentlig, han fik forsvaret sin side rigtig godt. Sikrede at der ikke kom farlige indlæg ude fra Portos stærke ventrekant Brahimi i en-mod-en-situationerne.

 

Er lidt uheldig i situationen med Otávio, hvor han får prikket bolden til rette for ham, hvilket fører til en rigtig farlig situation. Frem ad banen så han rigtig god ud og havde flere rigtig gode bolde i dybden mod vores tre hurtigløbere. TAA slog nogle fine tidlige indlæg, dog mangler den sidste præcision.

 

Dejan Lovren – 8.5

Lovren var tilbage som makker til Van Dijk efter en lidt usikker præstation fra Matip mod Saints, og kombinationen af vores aggressive kroat og overskudsagtige hollænder ligner den absolut bedste løsning på nuværende tidspunkt.

 

Han får den frihed, han har haft brug for til at kunne gå frem i duel-spillet, og får brudt bolden rigtig godt. Han vinder størstedelen af sine dueller og ser ud til at føle sig rigtig godt tilpas, velvidende at han har VVD ved siden af sig. Det er også ham, der får brudt José Sás udkast og får afleveret til Gini i opspillet til det første mål.

 

Sammen med VVD var han toneangivende i spillets gang og var utrolig sikker i sin boldomgang. Slog også nogle rigtig fine bolde frem i banen, som førte til flere farlige situationer.

 

Virgil Van Dijk – 8.5

Champions League-debut for Liverpool og kunne måske have fået 9, men i begyndelsen af kampen råber han efter bolden for at give den direkte til en Porto-spiller, og skaber derved en farlig situation. Til sidst i kampen kommer Porto over vores venstre side, og i den situation er det alt for nemt at gå forbi den hollandske klippe, hvilket gør, at jeg kun giver ham 8.5.

 

Udover det, så er han, modsat Lovren, meget afventende i sit spil, og viser stor sikkerhed og autoritet i sin spillestil, hvilket giver Lovren pladsen til at kunne være aggressiv. Som nævnt ovenfor, så var det de to midtstoppere, der var toneangivende for tempoet i spillet, og var utrolig sikre i omgangen med bolden. Virgil van Dijk får slået en del rigtig gode diagonal afleveringer ned bag Portos forsvar, og rammer på 73/79 afleveringer.

 

Andy Robertson – 9

Hold nu op, hvor er jeg imponeret over den unge skotte, der ligesom TAA på den anden side mest blev udfordret i starten af kampen. Han får dog lukket rigtig godt af, og Porto får kun sendt et enkelt indlæg ind i boksen fra hans side, som Karius roligt kunne pille ned.

 

Frem af banen var han eminent, fik sat gang i nogle rigtig gode kontrasituationer, fik timet sine overlap ned til centimeteren, og fik slået nogle ekstremt farlige tidlige indlæg, som med lidt held kunne have ført til en scoring eller to.

 

Har en enkelt halvskidt situation i første halvleg, hvor han i en kontrafase holder lidt for længe på bolden, hvilket betyder Porto forsvaret når at komme på plads, inden han får afleveret til Mané.

 

Jordan Henderson – 7.5

Var tilbage i 6’er-rollen grundet Cans karantæne, og var vel den mindst i øjenfaldende markspiller på dagen. Det var ikke meget, han fik at arbejde med defensivt, men var i den opbyggende fase sammen med VVD og Lovren med til at bygge spillet op nedefra. Hando var god til at kontrollere tempoet i kampen sammen med de to midtstoppere.

 

Bryder bolden godt i det 21. minut, og får timet en aflevering ud til Robertson helt perfekt, som med lidt held kunne have ledt til en scoring. Udover det spiller han en noget anonym kamp, da der ofte blev spillet henover midten og direkte op til fronttrioen.

 

Georginio Wijnaldum – 9.5

At han kun spiller godt på hjemmebane er jeg ikke nødvendigvis enig i, men man kan måske argumentere for, at han kun er der i de store kampe. Heldigvis var det en stor kamp, og vores hollandske midtbanemotor fik virkelig sat pres på Portos midtbane.

 

Var i mine øjne bedste mand i første halvleg og bidrog både offensivt og defensivt. Fik taget rigtig mange gode løb ned mod modstanderen og var god til at holde og distribuere bolden. Fik også brudt bolden flere gange, end jeg kan tælle. Var en kæmpe faktor i det første mål, da han får kæmpet sig ind i feltet, inden han, lidt tilfældigt, fik prikket bolden over til Mané.

 

Mere af det Gini!

 

James Milner – 8.5

"Boring James Milner" leverede det, man kan forvente af ham – stenhårdt arbejde og masser af fysik. Hans presspil var fuldstændig vitalt og sørgede for, at Portos midtbane ikke fik tid på bolden. Han burde måske have fået et gult kort, men efter et par kampe hvor dommerne ikke har været på vores side, så må vi tage, hvad vi kan få.

 

Var utrolig tæt på selv at score og var manden bag det andet mål, da han, med den langsomste skudfinte i verden, fik curlet bolden over mod det lange hjørne, hvor den ramte stolpen, inden Salah kunne følge op. Alt i alt en bundsolid præstation fra vores kedelige midtbanespiller.

 

Sadio Mané – 9.5 (Man of the match)

Hold da op! Vil ikke skrive, at Mané er tilbage, for en god kamp ændrer ikke nødvendigvis det dyk, han har taget, men alle forudsætninger for en tilbagevenden til sidste sæsons form er i hvert fald til stede. Jeg tror på, at den her kamp er startskuddet til den sidste, og afgørende, del af sæsonen.

 

Mané startede egentlig halvskidt og havde svært ved at finde det rigtige touch, men efter sit første mål vågnede han op, og de sidste 10 minutter af første halvleg var han som forvandlet. Det første mål var måske lidt heldigt, men tæller ikke desto mindre. Senegaleseren viser ved både det første og det andet mål, at han har evnen til at positionere sig helt rigtigt.

 

Ved det sidste mål viser han, at han har klassen, når han får pladsen. Porto-forsvaret bakkede for meget, og det udnyttede han til at affyre et projektil mod højre stolpe. Det er også ham, der bryder bolden og skaber chancen til Firminos mål.

 

Mohamed Salah – 9

‘The Egyptian King’ med endnu en kamp, og endnu et mål. Scorerede på Valentinsdag, og hold da op hvor er han elsket blandt Liverpoolfans. Når sin 30. sæsonscoring i 36 kampe, og gjorde det på ’Ronaldinhosk’ vis ved at jonglere bolden hele vejen i mål. Ingen tvivl om, at vores egypter er langt forbi form og det at ride på en bølge, og nu er steppet et niveau op.

 

Er motoren bag 0-3 målet i kontrafasen, hvor han får lagt en millimeter præcis aflevering til Firmino, og man forventer efterhånden bare, at der sker noget, hver gang han har bolden.

 

Roberto Firmino – 9

Bobby leverer endnu en gang en kæmpe arbejdsindsats og er første mand i forsvaret. Løber solen sort og er fænomenal uden bold. Kunne med lidt held have scoret 1-2 mål yderligere, da han er tæt på at komme frem til indlæg fra vores to offensive unge backs.

 

Laver en fantastisk hælaflevering i opspillet til 0-3 målet, og får selv kronet værket med en scoring til 0-4.

 

SUBS:

 

Joel Matip – 7

Fik de sidste 15 minutter af kampen, og skulle bare ind og sikre et clean sheet. Gør det, han skal, og skiller sig godt af med bolden i flere situationer.

 

Joe Gomez – UB

Havde nogle få aktioner både fremad banen og defensivt, men ikke noget nævneværdigt.

 

Danny Ings – UB

Kom ind og løb, som han plejer, og fik også lige en assist i Champions League på sit CV.

 

Jürgen Klopp – 10

BOOM! - Jeg kan ikke få mig selv til at give ham mindre end 10. Han sætter et hold op til at spille på en udebane, som de fleste hold i Europa ville have respekt for, og så vinder vi 0-5.

 

Han sætter korrekt Lovren ind i stedet for Matip, da de supplerer hinanden sublimt godt. Han får smidt Henderson ned på 6’er rollen, som han helst vil spille, og læser, at måden at matche Portos fysiske midtbane er ved en arbejdsom kompakt midtbane, med folk der er villige til at løbe solen sort.

 

De tre forreste er selvfølgelig selvskrevet, når de er klar, og han har også meldt ud, at Karius står de store kampe resten af sæsonen. Det er i mine øjne den helt rigtige beslutning.

 

For en gangs skyld var det ikke bulder og brag fra kampens indledning, da vi som udgangspunkt havde et resultat, vi kunne bruge, og derfor ikke havde travlt med at smide svære bolde frem mod fronttrioen.

 

Med VVD og Henderson som en del af det opbyggende spil og den flydende fronttrio blev det rigtig svært for Porto at holde styr på, hvem der stod hvor, og specielt i de sidste 10 min af første halvleg var det tydeligt, at der var frihed, da Salah rykkede op på toppen, Firmino ud på venstre side og Mané over på højre kant.

 

Jeg glæder mig til at se, hvordan Porto kommer til Anfield, for det virkede til, de selv var tilfredse med 0-0 som udgangspunkt og ikke havde travlt, derfor kan man jo håbe på, at det bliver en lignende optræden på Anfield, da de nok kommer for at undgå endnu en nedslagtning.

 

Klopp gør det rigtige i at tage Hendo ud, da der ikke var behov for en defensiv skanse i anden halvleg, og fuldstændig korrekt at beholde Mané på banen, nu hvor han havde tur i den.

 

Flere ”European nights at Anfield” - YNWA

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere