Login

KARAKTERER: VS SAINTS
  • Skrevet: 08 maj 2017

Southampton fik, hvad de kom efter: 0-0 mod et Liverpool-hold, der slet ikke kunne få tempo og kvalitet nok i boldomgangen til at nedbryde en velorganiseret og ultradefensivt mandskab på en dag, hvor både vejr, tempo, stemning og intensitet mest af alt ledte tankerne hen på en juli-kamp.

Her er karaktererne fra opgøret.

 

 

SIMON MIGNOLET - 6,5

Kunne ligeså godt have siddet og lavet bottleflips med Alberto Moreno på bænken. Gæsterne havde ikke et eneste skud inden for rammen, og Mignolet gjorde mere eller mindre kun opmærksom på sig selv ved to lejligheder:

(1) Et fint boks til bolden i anden halvleg.

(2) Da han tog med hænder uden for feltet, hvilket dommer Taylor og hans team heldigvis ikke lagde mærke til.

 

NATHANIEL CLYNE - 5

Solid defensivt og ofte årvågen i genpresset, hvor han fik vundet bolden tilbage højt oppe på banen et par gange. Det var ikke meget, man så til hans direkte modstander Boufal, der ellers kan være en håndfuld, når han rammer dagen.

Southampton satte ikke Clyne under det store pres, når han havde bolden, og det er der en grund til. Hans touch, pasningsspil og indlæg er mildest talt undervældende i øjeblikket.

 

JÖEL MATIP - 7 - MAN OF THE MATCH

Det er muligvis på en billig baggrund, da Southampton satsede så godt som ingenting fremad, men Joël Matip holdt fint styr på en helt isoleret Gabbiadini, der blot fik 16 boldberøringer på de 68 minutter, han nåede at spille.

Matip var mest tacklende, mest clearende mand i Liverpool-defensiven, og da han samtidig undgik at lave et eneste frispark, løber han med kåringen som kampens bedste Liverpool-spiller.

Jeg kunne godt tænke mig, at Matip bliver bedre i pasningsspillet, så vi kan regne med, at han kan føre bolden frem og oftere bryde kæderne med sine afleveringer, når vi møder modstandere, der står så dybt.

 

DEJAN LOVREN - 6,5

Fin indsats af kroaten, der sjældent blev testet. Formår dog at pådrage sig et dumt gult kort.

 

JAMES MILNER - 4,5

Det handler faktisk ikke om det brændte straffespark, for det er nærmere godt snuppet af Forster end skidt sparket af Milner. Den er sparket hårdt, yderligt og nede i målet, som man bør mod en keeper af den størrelse.

Den vikariende kaptajn bidrager ganske enkelt ikke med nok offensivt. Om det er træthed skal jeg ikke kunne sige, men ikke engang i pasningsspillet, hvor Milner nærmest agerede ekstra playmaker fra backen i efteråret, er der kvalitet nok for tiden. Ej heller i presspillet, hvor han heller ikke ligefrem plejer at mangle energi, byder han ind.

101 berøringer tillod gæsterne Milner at have, og ligesom med backkollegaen er der en grund til, at So'ton havde en interesse i, at det var de to og Lucas, der skulle stå for Liverpools opspil - det går simpelthen for langsomt.

 

LUCAS LEIVA - 5

Southampton lod Lucas være den frie mand på Liverpools midtbane og tillod ham så meget tid på bolden, han havde lyst til at have. Det betød, at Emre Can og Coutinho skiftevis måtte komme kort og modtage bolden fra brasilianeren - ofte kun for at give ham den direkte tilbage igen.

Når de lidt længere pasninger blev forsøgt, manglede de som regel kvalitet. Defensivt var Lucas som sædvanlig 100% pålidelig - spørgsmålet er, om Southampton kom med nok fremad banen til, at både han, Emre Can og Gini Wijnaldum burde have spillet på samme tid.

 

GINI WIJNALDUM - 4

Hollænderen skal i Lallanas fravær være midtbanespilleren, der søger rummet mellem modstanderens forsvar og angreb, men det lykkedes på intet tidspunkt for ham. På intet tidspunkt var Wijnaldum en trussel offensivt, og hans manglede hurtighed i boldomgangen blev ofte en hæmsko for Liverpool, når spillet skulle flyttes hurtigt på den sidste tredjedel.

Når det altså lykkedes for Gini at komme på bolden. Det gjorde det kun 39 gange. Da han blev skiftet ud efter 86 minutter havde jeg svært ved at huske, at han havde været involveret i kampen.

 

EMRE CAN - 5

Tyskeren søgte rigtig meget ned i banen for at modtage bolden fra Lucas, og han forsøgte da også at drive den fremad og sætte ting i gang - som regel uden held.

Man kan argumentere for, at Can har været Liverpools bedste den seneste måneds tid, men i går var han en del af forklaringen på, at Liverpool havde svært ved at sætte tempo i spillet. Men fair nok: Det var heller ikke meget bevægelse, han havde foran sig.

 

COUTINHO - 5,5

Coutinho er en af meget få Liverpool spillere med et godt nok førstetouch til at kunne spille i små rum mod en kompakt defensiv, og det fik han bevist ved enkelte lejligheder. Alt for ofte gik han dog alt for langt tilbage i banen for at hente bolden, når han blev frustreret over, at holdkammeraterne ikke formåede at få den frem til ham.

Lykkedes med et par driblinger, to ikke overbevisende afslutninger inden for rammen og et par enkelte fine pasninger. Som oftest var der dog ingen bevægelse og ingen spilforståelse af hente fra Origi i de momenter, der kunne have været afgørende.

 

ROBERTO FIRMINO - 6

Det var en af de kampe, vi desværre oftest har set fra Firmino på højrekanten. Han leverer ikke den trussel i dybden, vi så desperat mangler i Manés fravær, og han taber for mange bolde. Især fik et par 'dovne' fejlafleveringer på tidspunkter, hvor Liverpool ellers kunne have sat Saints under pres mig til at skrige ad fjernsynet.

Indtrykket bagefter var dog, at Firmino var bedst af de startende Liverpool-offensivspillere, leverede et par enkelte momenter af høj klasse og som sædvanlig arbejdede en vis legemsdel ud af bukserne i holdets tjeneste.

 

DIVOCK ORIGI - 2,5

Efter sidste kamp fik jeg kritik for at have været for flink ved Origi, men jeg holder fast i, at der var lyspunkter mod Watford - det var der slet ikke i går. Når Origi modtager bolden på kanten, hvor han konsekvent falder ud, kan man nærmest mærke hans lettelse, når han får et hjørnespark ud af det. Han tror ganske enkelt ikke på, at det kan blive til mere.

Den unge belgier er totalt selvtillidsforladt og tilbyder hverken noget i pasnings- eller i presspillet eller som trussel i feltet.

Syv vellykkede afleveringer, nul gennemførte driblinger, nul skud på mål og et indlæg, der ikke ramte en medspiller, fik han ud af anstrengelserne. Det er på tide at hive ham ud af rampelyset. Både for holdets og hans egen skyld. Daniel Sturridge bør starte mod West Ham.

 

SUBS:

ADAM LALLANA ('68) - 6

Formåede slet ikke at sætte samme aftryk som mod Watford, og selvom jeg havde skreget på, at han skulle på banen tidligere, forstod jeg måske godt, at Klopp ønskede at spare ham. Han ser slet ikke fit ud efter sin skade. Formåede dog - igen - via et indhop at understrege, hvad det er, der mangler, når han ikke er med. Hans førsteberøringer og spilintelligens er instrumentelt for at flytte spillet frem på den sidste tredjedel.

Derfra manglede der dog kvalitet - også fra Lallana.

 

DANIEL STURRIDGE ('68) - 7

Daniel Sturridge skulle endnu engan bruge væsentligt kortere tid end Origi på at lave væsentligt mere. Vil ofte for meget selv, men han tilbyder så meget mere end belgieren i spillet med ryggen til mål.

Fik sendt en halvkvalificeret afslutning afsted mod mål og så generelt livlig ud.

 

MARKO GRUJIC - UB

Blev sendt ind som en slags hængende targetman, der skulle tage løbene i feltet, så Liverpool havde nogen at slå de sidste 'hail Mary'-indlæg efter i slutfasen. Det var lige ved at give pote, da den unge midtbanespiller tvang Forster ud en pragtredning.

 

JÜRGEN KLOPP - 4

Jeg kan på den ene side godt forstå, at Klopp gerne vil fortsætte med den 4-3-3-formation, der alt andet lige har bibragt Liverpool nok defensiv stabilitet til, at man spiller med om top 4. Jeg er også med på, at der er skader til to af de absolutte nøglefigurer i offensiven. På den anden side er det måske efter syv mål i seks kampe alligevel på tide at ryste posen.

Midtbanekonstallationen med Lucas, Can og Wijnaldum er slet ikke dynamisk, teknisk stærk eller kreativ nok til at kunne nedbryde hold, der står så dybt som Saints, og man kan spørge sig selv, om gæsterne kom med nok fremad banen til, at det var nødvendigt med så defensivt orienteret et persongalleri på midtbanen.

Hvorfor ikke forsøge diamanten? En 4-2-3-1 med Firmino bag ved Origi og en overraskelse på højrekanten? Et eller andet?

På toppen blev en selvtillidsforladt Origi igen overladt helt til sig selv - også her kan man sætte spørgsmålstegn ved Klopps dispositioner. Angriberen er i dårlig form og er uden mål i fem kampe, og her er man altså med Sturridges tilbagevenden ikke uden alternativer. Om ikke andet kunne han være sendt på banen i pausen - at der endnu engang går 70 minutter, inden Klopp reagerer på bænken, er uforståeligt.

Hvor meget af det forkerte spændingsniveau på banen, Klopp må tage på sin kappe, er lidt svært at vurdere - selv så han ganske overtændt ud, hvilket vandflaske og fjerdedommer fik at mærke - uden det havde nogen effekt på spillet på banen.

 

ANFIELD - 2

Jeg hører rygter fra folk, der var på stadion, om, at lydniveauet faktisk var okay. I så fald må de have skruet gevaldigt ned for de mikrofoner, der skulle viderebringe lydbølgerne til min stue.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere