Login

KARAKTERER: VS WATFORD
  • Skrevet: 02 maj 2017

Jeg indrømmer det blankt: Jeg havde virkelig frygtet den kamp. Et hold af fysisk stærke spillere, der graver sig ned og sparker lange bolde efter en fysisk stærk angriber med en hurtig makker. Den film med et skadesplaget Liverpool-hold i hovedrollen har jeg set før i denne sæson - og den er en større stinker end en gennemsnitlig romantisk komedie.

Heldigvis viste Klopps tropper den nødvendige mentale ballast til at tage endnu et skridt mod Champions League 2017/18 ad en vej, der er i foråret har været brolagt med grimme sejre, hjælp fra konkurrenterne og Lucas-assists.

1-0. Tre point. Videre.

Her er karaktererne fra opgøret på Vicarage Road.

 

SIMON MIGNOLET – 8

Så er vi her igen. Hvad skulle Mignolet have gjort for at få topkarakter? Svaret er vel egentlig: Have mere at lave.

Bortset fra en god redning på en snu afslutning fra Janmaat var han mere eller mindre arbejdsløs når det kom til afslutninger inden for rammen. Men hvad der virkelig imponerede mig, var den ro, sikkerhed og autoritet, han dominerede feltet med.

Stensikkert hev han den ene bold ned efter den anden, som han tidligere ville have bokset i nakken på Lovren eller fumlet ned for fødderne af en modspiller. Fantastisk stime Mignolet har ramt på et meget vigtigt tidspunkt af sæsonen.

 

NATHANIEL CLYNE – 6

Hvis Nathaniel Clyne er ved at have tunge stænger, er der virkelig ikke noget at sige til det. Det virker han til gengæld også som en, der har.

Den engelske landsholdsback havde til opgave at holde styr på Janmaat, og defensivt var han som sædvanlig i det store og hele bundpålidelig.

Offensivt gik han egentlig ved flere lejligheder fint med i pasningsspillet og hjalp flere gange Lucas ud af flaskehalsen, når både Can og Wijnaldum havde bevæget sig fremad, men han var alt for let for Watfords venstre wingback at holde styr på ned ad flanken – både når det kom til driblinger, tidlige indlæg, løb og fremadrettede pasninger.

 

JOËL MATIP – 8

Formåede sammen med Lovren at holde godt styr på Deeney og Niang, og hvad gør man så, når man begynder at småkede sig? Så går man da fuld Beckenbauer. Joël Matip noterede sig for to vellykkede driblinger, et skud på mål og en fremragende stikning til Divock Origi.

Camerouneren tog stort – måske også til tider for stort – ansvar for at bringe bolden ud af bagkæden og sågar også for at tage løb, der brød kæderne i et forsøg på at nedbryde den kompakte Watford-defensiv.

Det var ikke altid lige elegant, endeproduktet var som regel til at overskue, men det gav hjemmeholdet noget at tænke på, at han forsøgte.

 

DEJAN LOVREN – 7

Fejrede sin kontraktforlængelse med en solid om end ikke spektakulær kamp. Blev reddet af en forkert offsidekendelse, da han hang en meters penge bag Matip i et uopmærksomt øjeblik, men var ellers godt kørende defensivt.

Et flot ’bounce back’ på rædselskampen mod Crystal Palace. Var ligesom makkeren Matip ganske livlig offensiv, uden der kom stort andet end et forkølet hovedstød lige på Gomes efter et hjørnespark ud af det.

Kan I i øvrigt huske dengang, Dejan Lovren lagde indlæg til Matip i overtiden mod Watford – ved stillingen 1-0 til Liverpool?

 

JAMES MILNER – 5,5

Hvis Nathaniel Clyne har grund til at se træt ud, har vikarierende kaptajn Milner det i dobbelt så høj grad. En lang, lang sæson på en uvant position begynder at sætte sine spor.

Det lykkedes som regel for ham at stoppe Nordin Amrabat, men det var til tider på et hængende hår. Offensivt var det for let for Watford at tvinge ham til at tage den over til det stærke højreben, og det trak tempo og bredde ud af Liverpools spil - hvis det da ikke ligefrem førte til boldtab og flere af dem på egen banehalvdel.

Skal have ros for sine dødbolde og sin arbejdsindsats, men alt i alt var det endnu en af de kampe, der gør mig en smule nervøs for, at jeg får ret i, at Milner får en sæson mere som førstevalg på pladsen.

 

LUCAS LEIVA – 7

Stod i vejen for det meste i sin velkendte rolle som matchspoiler på Liverpools defensive midtbane, men hvor kan hans begrænsede pasnings- og løberepertoire dog være en hæmsko, når tempoet skal skrues i vejret i forsøg på at nedbryde et dybt forsvar.

Konstellationen med ham, Can og Gini har spillet værre kampe, men den er stadig alt for langsom og kreativitetsforladt til disse kampe.

Den tredje assist i de fem seneste kampe for Lucas trækker op – et pinligt forsøg på at filme sig til et straffespark og det obligatoriske frispark givet væk i farligt område (som ovenikøbet førte til Watfords forsøg på overliggeren) trækker den anden vej.

 

GINI WIJNALDUM – 6

Det er meget tydeligt, at Wijnaldum i Lallanas fravær har fået rollen som den forreste af de tre på den centrale midtbane – og det er meget tydeligt, at den rolle ikke passer ham.

Hollænderen er bedst, når han kommer i løbet fra anden række, her trak han ofte så tidligt frem på banen, at han var forreste Liverpool-spiller, som dermed skulle modtage bolden med Watford-forsvaret i ryggen, og det slap han sjældent godt fra.

Havde meget atypisk færrest boldberøringer af alle startende Liverpool-spillere (bortset fra Origi), og det opsummerer fint Ginis kamp: Løb lidt for planløst rundt i områder, han ikke var komfortabel i, og gav for ofte bolden væk, når han endelig fik den.

Lider meget under, at Liverpool i øjeblikket har meget svært ved at spille på kontra, så han kan komme i de karakteristiske andenbølgeløb.

 

EMRE CAN – 8,5

Jaja, det er fristende at sprænge skalaen bare på grund af det mål, for hold nu op for en kasse. Glimrende dybdeløb, hurtigt opfanget og teknisk sublimt udført saksespark. Lige der var vi nok en del, der var klar til at strege Lovrens navn på den netop underskrevne kontrakt ud og sætte Emre Cans i stedet.

Den unge tysker beviste endnu engang, at der er himmelvid forskel på ham, når han er fit og i form, og når han ikke er. Det er en helt anden spiller, vi ser nu i forhold til tidligere på foråret.

Når det så er sagt, er jeg som nævnt ikke fan af Lucas – Can – Gini-konstellationen. Det er for tungt, for statisk og for langsomt. Det forsøgte skolegårdsspilleren Can at lave om på ved selv at forsøge at bære bolden frem – på papiret en god ide, så fløjene i Lallanas fravær ikke skal så langt tilbage for at modtage boldene – men det bliver som oftest til for mange og for langsomme berøringer.

Beviste endnu engang – denne gang med venstrebenet – at hans langskud på sigt kan blive guld værd, når der skal findes åbninger mod genstridige forsvar.

 

ROBERTO FIRMINO – 6,5

Startede på højrekanten, men skiftede til venstresiden, da Coutinho blev skadet. Herfra blev det til nogle fantasifulde dribleture på baglinjen, det sædvanlige knaldhårde arbejde i presspillet og en evig lyst til at tilbyde sig i opspillet, når Liverpool skulle spille sig ud af et pres.

Men det hæmmer altså hans spil at ligge på kanten – især når det er i en angrebskonstellation uden den fart, der kan presse forsvaret de meter tilbage og skabe den plads, Bobby plejer at boltre sig på.

 

COUTINHO – UB

Nåede dårligt at røre bolden, før han var nødt til at udgå med et trælår, der lykkeligvis ikke ser ud til at være alvorligt.

 

DIVOCK ORIGI – 6

Der var bedre takter fra den unge belgier, men man må efterhånden konstatere, at han ikke har, hvad der skal til, for at spille alene på toppen med så lidt støtte fra sine centrale midtbanespillere.

Der var en smule mere, der hang fast på ham som opspilsstation i forhold til de seneste kampe, men der var stadig alt for mange boldtab.

Bruger alt for lidt tid i feltet og er generelt for let at skubbe ud i frimærkerne, hvor han tager for mange berøringer og sjældent finder en medspiller i feltet – der til gengæld også sjældent er der.

Han skal ganske enkelt have flere spillere tættere på sig, hvis han skal fungere med sine nuværende kompetencer i Liverpool.

 

SUBS:

 

ADAM LALLANA (’12) – 8,5 – MAN OF THE MATCH

Navra, hvor har vi dog savnet ham. Inden for ti minutter efter sin introduktion i stedet for Coutinho havde han lavet tre af de førsteberøringer, der øjeblikkeligt flytter Liverpool-spillet 10-20 meter længere frem på banen, hvilket har været en udpræget mangelvare i hans fravær.

Lallanas førsteberøringer, evner til at spille i mellemrum og hurtige spilforståelse gør ham uundværlig for et Liverpool-hold, der har været alt for let at sætte under pres på det seneste.

Kunne med en smule held have scoret et af sæsonens bedste mål og burde vel også have lukket kampen på et kontraløb i anden halvleg.

Hvis det her var Lallana i form til at spille den sidste halve time, som man må gå ud fra var planen, glæder jeg mig til fortsættelsen.

 

DANIEL STURRIDGE (’85) – 7

Tvang Gomes til at lave kampens redning, linkede spillet bedre end Origi og formåede generelt på fem minutter at overbevise om, at han bør starte inde næste kamp – hvis han er fit.

 

RAGNAR KLAVAN (’87) – UB

Fik tre minutter som ekstra centerback, da Klopp vurderede, at to af den slags til at tage dybdeløb i overtiden slet ikke var nok.

 

JÜRGEN KLOPP – 8

Tyskeren har stadig ikke prøvet at tabe to Premier League-kampe i streg. Lad lige den synke ind.

Vi kan diskutere herfra og til dommedag, om det er hans taktik eller spillermaterialet med så mange offensive skader, der gør det så svært for Liverpool at nedbryde modstandere der står dybt (jeg holder selv på noget midt i mellem og længst over mod det sidste), men i går formåede hans hold med fynd og klem at rejse sig i en presset situation og tage endnu et skridt mod top 4.

Daniel Sturridge burde have været introduceret før i den periode af kampen, hvor nerverne begyndte at melde sig, og Liverpool desperat ledte efter det afgørende mål.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere