Login

KARAKTERER: VS WBA
  • Skrevet: 14 december 2017

Af Frederik Fonnesbech-Wulff

 

HOLD NU OP! Frustrerende aften på Anfield. Liverpool tog imod et West Brom hold, der har bevæget sig under stregen, og ikke har scoret et mål siden Alan Pardew tog over. Den stime er intakt med 0-0 i aftes, men så kan vi nok heller ikke sige meget mere positivt.

 

Liverpool spillede med en del lange pasninger i en enormt kedelig første halvleg. Pasningerne kom meget fra midterforsvaret op mod vores hurtige kanter. Det er set før for tiden. Den første rigtige chance falder til Firmino efter 16 minutter, og det ender desværre uden forløsning for The Reds.

 

Liverpool er til tider hurtige i omstillingerne, men slet ikke tit nok, eller hurtigt nok. West Brom står dybt. Meget dybt. Men til tider kommer de frem af banen og vil noget. Enkelte gange må Karius trække lidt op af hatten for, at aftenen ikke skulle ende i total skuffelse. Liverpool sad ellers helt på kampen, som vi har set det i alt for mange kampe. Er det virkelig bare sådan vi spiller mod de mindre hold?

 

Jeg havde personligt ellers lykkeligt glemt sidste gang, Liverpool blev trukket flere niveauer ned af et dårligere hold. Det er kun anden gang i denne sæson, at vi ikke scorer på hjemmebane. Desværre er det anden kamp i træk, at dommeren frarøver os sejren. Solanke scorer sit første Premier League mål, dog med hånden.

 

Det er desværre en hånd som dommer Poul Tierney mener er overlagt, og efter at have peget på midtercirklen vælger han i stedet at pege på sin arm. Nå. Vi må hellere få sat nogle tal på individerne i en slem kollektiv nedtur.

 

 

Loris Karius – 7 - MAN OF THE MATCH

Clean-sheet. Karius vikarierede for Simon Mignolet i dag. Mignolet siges at have pådraget sig en lille skade, men ikke større end, at han var at finde på bænken. Når det så er sagt gjorde Karius en upåklagelig indsats. Et par enkelte gode redninger, og ellers god til at dominere feltet.

 

Der var dog ikke for alvor meget at lave for tyskeren i dag. Men jeg har personligt tidligere sagt i Kopcast, at jeg håbede, at Karius ville få nogle flere kampe i den travle juletid, så jeg er ganske tilfreds med indhoppet. Første Premier League kamp siden august by the way.

 

Trent Alexander-Arnold – 6,5

Fin præstation. To virkelig gode indlæg fra kanten, som desværre manglede en skarp afslutning. Vores backs var dog desværre decimeret i deres overlap i dag. Om det var på grund af det kedelige tunge angrebsspil, eller fordi West Brom bare var gode til at holde deres mur intakt, er svært at sige. Måske begge dele.

 

Et par gange havde TAA det svært mod de store tunge Brom-drenge, men hans indsats er godkendt. Smutter fra banen efter 80 udemærkede minutter til fordel for Joe Gomez.

 

Ragnar Klavan – 6

Klavan gjorde det fint i dag. Han var tit alene med Lovren og Salomon Rondon. Så meget af tiden skete der ikke meget andet end, at de tunge midterdrenge måtte lave nogle frispark midt på vores halvdel og ellers cleare nogle indlæg. Flere gange prøvede Klavan nogle lange pasninger til kanterne, men det lykkedes aldrig helt. Laver et par dårlige clearinger og et par dumme frispark, men hvad dælen.

 

Dejan Lovren – 6

En fuldstændig identisk indsats som Klavan. Samme ide. Lange pasninger, der ikke virker. Nedlægger Rondon, når den stærke angriber vender sig, men ellers ikke forfærdeligt meget at lave, da Liverpool brugte meget tid på den anden banehalvdel, hvor midterforsvaret aldrig rigtigt deltog.

 

Andy Robertson – 5

Robertson laver en del fejl i dag. Ikke noget mærkbart, men stopper bolden gentagne gange, når han burde smide den ind i feltet. Den unge skotte har ikke for alvor fået chancen, hvis i spørger mig, men det er ikke på baggrund af dagens indsats, at han skal bedømmes for alvor. Robertson mister et par gange bolden, når han vil forbi Nyom på backen, hvor den store mand overfor desværre er en del stærkere.

 

Gini Wijnaldum – 6

Argh. Lige ved og næsten på en kæmpe fejl af Ben Foster, men man kan ikke for alvor give Gini skylden for at han ikke får smidt sine små futter på efter en fejl begået uprovokeret af en ellers god keeper. I første halvleg synes jeg, at Gini var her og der og alle vegne. På den gode måde, men der er igen langt fra et decideret ’end-product’.

 

Gini løber lige så meget ind i muren som alle andre i dag, men han samler mange bolde op. Han bliver udskiftet efter 76 minutter for at give plads til offensive Alex Oxlade-Chamberlain i sin kamp nr. 50 for The Reds.

 

Emre Can – 5,5

Halvsløj indsats på svære betingelser. Can må ride med på bølgen af folk, der kastede sig mod West Bromwich-forsvaret som vand mod klipper. Men der er nu noget gejst over Cans indsats. Og  han mister ”kun” hovedet en enkelt gang. Det er dog blevet det sikreste odds i Liverpools kampe, at den stærke tysker får sig et gult kort. Cans job bliver i store dele af kampen bare at give bolden videre til Coutinho, som i stedet er den, der skal finde vejen igennem 10 mand.

 

Philippe Coutinho – 5

Ikke en god dag for magikeren. Et par gange sætter han foden forkert på bolden, så den simpelthen løber fra ham. Han søger skudet, og søger sin holdkammerater, men finder aldrig for alvor plads. Når han dribler mister han ofte bolden efter en fod bliver stukket ud. ØV en kedelig dag.

 

Coutinho prøver virkelig, men har bare ikke varme fødder i vinterkulden. Prøver et laaaaangt frispark i modvind, som irriterede mig. Ellers kommer der også en del lange pasninger, som er 5% fra at være rigtig gode.

 

Mohamed Salah – 5

Salah finder positionerne som han plejer, men er hele tiden ét skridt fra at ramme bolden. Salah vil rigtig gerne finde målet, og det skal han selvfølgelig også søge, men et par gange bliver det bare til, at egypteren løber rundt mellem fem forskellige West Brom-spillere et par meter væk fra feltet.

 

Flere gange modtager Salah bolden med en mand i ryggen. De fleste dage er det perfekt for ham, men i dag tabte han langt de fleste dueller. Finder Firmino efter 16 minutter, men chancen brændes. Salah måtte se sin gode ven Hegazi spille en væsentlig bedre kamp for det modsatte hold.

 

Sadio Mane – 4,5

Det gik bare ikke i dag. Taber de fleste dueller, sætter dårlige førsteberøringer ind, laver et par dårlige tacklinger efter at have mistet bolden, og finder aldrig rigtigt åbningen til et reelt løb mod målet. Svære arbejdsbetingelser eftersom mange af løbene skulle komme fra dårlige lange bolde fra midterforsvaret. Det er en side til glemmebogen, men jeg tror og håber på, at Mane kommer tilbage med mere power. Udgår efter 76 minutter til fordel for Dom Solanke.

 

Roberto Firmino – 4

Dagens dårligste for Liverpool. Wow en stor chance efter 16 minutter. Der skal være mål, men det er ikke her han dumper. Det er så tæt på, at den sniger sig ind ved fjerneste stolpe, og modsat Mané i weekenden har han meget kort tid til at orientere sig om, at Coutinho ligger klar til en tværpasning i feltet.

 

Men resten af kampen er Firmino helt bange for at vise bare det mindste tegn på vilje. Der var selvfølgelig ret lukket, og et par gange er Firmino nede og hente bolden midt på modstanderens halvdel, men altid uden at bruge bolden til noget særligt. Stort set usynlig ellers, bortset fra når han tabte bolden, når han modtog den med ryggen til mål. Da Solanke kom på banen, håbede jeg på, at det var Firmino, der havde spillet færdig.

 

SUBS

 

Dominic Solanke – 6

Det var ikke meget, Solanke nåede at lave i dag med få minutter blandt store mænd. Solanke får scoret, men målet bliver fejlagtigt annulleret, og jeg er af den klare overbevisning, at hvis en West Brom mand havde haft samme hånd på bolden, så var der ikke dømt straffe. Just one of those days.

 

Solanke får muligheden igen, da Ben Foster ikke holder fast i bolden, efter Ox har fyret af. Solanke venter et øjeblik, lægger den til rette perfekt, men afslutningen er dårlig. Dog ganske fint at komme frem til to store chancer i et overbefolket West Brom-felt på den korte tid han fik.

 

Alex Oxlade-Chamberlain – 5.5

Finder nogle  områder og et par enkelte skud, men jeg var tæt på at give UB, da der ikke var meget Oxen kunne lege med i dag. Jeg håber dog virkelig, at han får chancen igen snart. En Ox i form er perfekt til at komme ind i kampe, hvor Mane eller Salah ikke rammer formen.

 

Joe Gomez – UB

Fik 10 minutter på banen. Lavede en assist, men målet blev som sagt annulleret. Ellers så vi mest Gomez som den sidste til at skubbe til Sam Fields, der holdte på bolden, da der var indkast sent i kampen, til trods for at Fields slet ikke var på banen. Fields fik et fortjent gult kort.

 

Jurgen Klopp – 5

Ærligt talt synes jeg, at det er svært at bedømme Klopp i dag. Vi scorer, og vi har flere chancer, som på en anden dag havde givet mål. Men de første 10 minutter i anden halvleg er larmende dårlige. Klopp har lige haft fat i holdt, og så møder de ikke op fra starten af halvlegen. Det er skidt.

 

Fine indskiftninger, som måske skulle foretages 10 minutter før, men eftersom vi rent faktisk scorede, så var planen vel ikke forkert. Desværre ramte de fleste spillere helt forbi deres høje niveau – her menes primært offensiven. Ellers synes defensiven og midtbanen nu egentlig at gøre det, de har fået besked på. Desuden dominerede vi kampen, men jeg føler, at Klopp efterhånden burde kende de her kampe nok til at have et ekstra kort i ærmet.

 

Anfield – 4.5

Der var ikke meget lyd på i dag. Der blev sunget lige før startfløjt til hver halvleg. Ellers var der kun larm, når West Brom trak tiden, hvilket var fra starten af kampen, og når lægterne mente, at der skulle være mere fart på i omstillingerne. Men når man tænker på, at der næsten var udsolgt fra start, så var der relativt mange frie pladser til sidst og ikke meget støtte til at løse problemerne på banen.

 

Det går simpelthen ikke, at Liverpool-drengene ikke får mere hjælp. Man kunne i store dele af kampen høre, hvad spillere og trænere råbte, og det er bare ikke godt nok. West Brom-fansene kunne på flere tidspunkter synge højere uden at blive udfordret overhovedet. Prøv igen – selvom de næste to kampe er på udebane.

 

Vi fortsætter dog fremad, drenge. Vi fik i det mindste overhalet Burnley igen, godt nok kun på målscore, men vi kan igen snakke med Rio Ferdinand, hvis nogen skulle have lyst til det. YNWA.

 

Up the Reds.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere