Login

KARAKTERER: VS WBA
  • Skrevet: 28 januar 2018

 

Nedturen mod Swansea viste sig desværre ikke at være en enlig svale, da Liverpool for tredje sæson i streg blev ekspederet ud af FA Cuppen i 4. runde, denne gang af West Bromwich Albion.

 

Startopstillingen vidnede ellers om en Liverpool-manager, der tog turneringen seriøst, men efter Salah og Firmino udnyttede WBA's vel nok eneste fejl i kampen, sørgede desværre alt for velkendte koncentrations- og kommunikationssvipsere og den omdiskuterede VAR-teknologi for, at resten af kampen var en skøn affære set med Liverpool-øjne.

 

Her er karaktererne fra opgøret.

 

 

SIMON MIGNOLET - 4

Belgieren er efter sigende stabilt muggen over at have mistet tjansen som førstevalg i Liverpool-buret, og selvom Karius da heller ikke ligefrem har pverbevist, spillede han sig ingenlunde tættere på at vinde pladsen tilbage i går.

Han har egentlig ikke så meget at gøre ved nogen af målene, men kampen igennem udstrålede Mignolet usikkerhed og total mangel på autoritet i et felt, WBA som sædvanlig angreb med hovedet først. To gange blev han reddet af en offside, hvor han helt håbløst ikke kommer først på bolden ved indlæg. Spillet i fødderne var som sædvanlig undervældende.

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD - 4

Den unge scouser var helt fraværende i første halvleg, hvor han virkede nervøs og usikker. Misser en meget, meget vigtig tackling ved det 1-1-mål, der gør, at gæsterne fik tro på tingene igen efter det hurtige føringsmål. Andet mål til gæsterne kommer efter et indlæg fra hans side, han godt kunne have gjort mere for at stoppe.

 

TAA spillede sig dog op i løbet af anden halvleg og mens indlæggene med højreskøjten som regel var uden tro og adresse, så er det en bold fra hans venstrefod, der via Firmino lander for fødderne af Salah ved 2-3-målet.

 

JOEL MATIP - 3,5

Det var meget svært at få en ide om, hvem der egentlig skulle markere hvem eller hvilke områder i Liverpools forsvar. Joel Matip var dog som regel både langt fra bold og modstander. Alt for passiv - undtagen ved gæsternes tredje mål, som han følger i egen kasse efter at have forsøgt en smart clearing med hælen.

 

Han og makkeren Virgil van Dijk fik masser af ansvar for at føre bolden fremad banen, og selvom Matip sluttede kampen med imponerende 90,7 procent vellykkede afleveringer, så var de fremadrettede pasninger, Liverpool med en meget tam midtbane havde så meget brug for, slet ikke overbevisende.

 

VIRGIL VAN DIJK - 5

Sidder måske for tæt på sin direkte modstander ved WBA's første to mål, hvor han med lidt forudseenhed kunne have lugtet, at Jay Rodriguez var manden, han skulle koncentrere sig om. På den anden side dækkede han en mand, hvilket er mere end hvad man kan sige om et par af holdkammeraterne.

 

Ellers var han bedst i Liverpool-forsvaret på dagen. Vandt ni dueller i luftrummet og var bedre end forsvarsmakkeren Matip i spillet fremad banen.

 

Kommunikationen mellem ham og resten af forsvaret lader dog stadig en del tilbage at ønske. Det er 'early days', og det ville altid være urealistisk at tro på, at en ny centerforsvarer ville gå ubesværet ind på holdet. Men han er købt ind til at råbe, så det må han gerne begynde på.

 

ALBERTO MORENO - 3

Bør gøre meget, meget mere ved WBA's første mål, hvor det ikke er hans på papiret direkte modstander, der scorer, men hvor det i begge tilfælde ender med at være ham, der er tættest på Jay Rodriguez.

 

Offensivt gjorde han sit bedste for at komme med frem og skabe bredde i spillet i venstresiden, hvor Mané konstant søgte indad i banen. Indlæggene manglede adresse, men et par enkelte pasninger var i den helt pæne ende af skalaen.

 

EMRE CAN - 2

Emre Can var som mest defensive midtbanemand ingen steder at finde ved nogen af WBA's mål. Ved det første lugter han slet ikke faren, da først Wijnaldum derefter TAA ikke får sat sig igennem. Ved det andet mål dribler Krychowiak så let som ingenting forbi ham, hvorefter han slår op i banen. Ved det tredje er han efter et frispark endt som venstreback, men stopper sit løb, da bolden bliver spillet forbi ham til et upresset indlæg.

 

Offensivt var det ikke meget bedre, og da Can blev flået af banen i 66. minut var det ikke et sekund for tidligt.

 

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN - 4

Oxo Chambo er en rigtig fin kontraspiller, der er fremragende til at udnytte, når der er plads, han kan løbe ind i. I en kamp som i går, hvor den plads er ikke-eksisterende, er han fuldstændig anonym.

 

Midtbanemanden lægger en fin arbejdsindsats, men på en dag, hvor midtbanen skreg på styring både defensivt og offensivt, var Ox 'nowhere to be found'. De fleste hjørnespark lå lige i handskerne på Ben Foster.

 

GINI WIJNALDUM - 3

Jeg synes tit, at kritikken af Gini er lidt hård. Klopp har tydeligvis en ide om, at Gini skal være den stationære sikringsspiller på et hold, hvor alle ellers forlader deres position, som de lyster.

 

I går var der dog ingen vej uden om, at Wijnaldum spillede en dårlig kamp. WBA satte sig fysisk på midtbanen, hvor Gini flere gange alt for let blev musklet og skræmt af bolden. For eksempel ved det første mål. Bidrager med ingenting i offensiven, da Liverpool skal jagte kampen.

 

Dynamikken på midtbanen er ganske enkelt forkert i kampe som denne. Både Can, Gini og Ox er glimrende spillere i kampe som mod Manchester City. Når der skal muskles og bolden flyttes hurtigt, så mangler der ganske enkelt noget i konstellationen.

 

MO SALAH - 6 - MAN OF THE MATCH

Selv på en halvsløj dag ender ægypteren med et mål og en assist. Der er ikke så meget at diskutere. Liverpools bedste spiller.

 

SADIO MANE - 3

En af senegaleserens absolut værste præstationer i Liverpool-trøjen, og selv da kampen skreg på offensiv firepower måtte han pverlade pladsen på banen til Danny Ings.

 

Det hele foregik i slowmotion, når bolden røg ud på venstrekanten. Alt for mange berøringer, ubeslutsomme aktioner og fejlafleveringer på tværs af banen. Ellers endte det som regel med et halvhjertet indlæg til Salah på bageste stolpe.

 

Op på hesten igen, Sadio. Det har vi efterhånden brug for.

 

ROBERTO FIRMINO - 5

Kan ikke udnytte sit vigtigste våben i en kamp som i går: Nemlig at jagte modstanderens bagkæde med sit overjordiske presspil. WBA smed bare bolden henover Liverpools forreste kæde og ned i området mellem forsvar og midtbane, hvor de sad på dueller og andenbolde.

 

Brasilianeren formår at score på et fantastisk lop, efter Salah var tæt på at udnytte Jonny Evans og Ben Fosters fejlkommunikation, men brænder det straffespark, der kunne have skaffet Liverpool tilbage i kampen ved 1-2.

 

SUBS:

 

JAMES MILNER ('66) - 5

Har en fin afslutning, men ellers formår den rutinerede vicekaptajn ikke at gøre det store væsen af sig.

 

JORDAN HENDERSON ('66) - 5

En lille halv time var for lidt til, at den tilbagevendte kamptajn for alvor fik banket rusten af sig.

 

DANNY INGS ('66) - 5

Den sympatiske englænder var som sædvanlig livlig men kunne ikke diske op med den kasse, Liverpool så desperat manglede.

 

JÜRGEN KLOPP - 5

Bortset fra at den efterhånden fuldstændig uoverskuelige keeperrotaion fortsætter, stiller tyskeren i mere eller mindre stærkeste opstilling og i en formation, der burde have den rette balance mellem forsvar og angreb. Lige lidt hjalp det dog: Liverpool blev for tredje gang på hans vagt slået ud af FA Cuppen mod væsentligt ringere modstandere i fjerde runde.

 

Der melder sig efterhånden et spørgsmål om, om mentaliteten er, hvor den skal være i disse kampe. Spillet virker en mærkelig blanding mellem nervøst og undervurderende modstanderen. Og det falder i sidste ende tilbage på Klopp.

 

Reagerer med en trippelindskiftning fra bænken, men det var sandt at sige ikke meget, han havde at skyde med derudefra. Hvis han ikke har tænkt sig at købe ind i januar, ville han have gjort sig selv en stor tjeneste ved, at hans hold ikke spillede sådan en kamp fire dage før, vinduet lukkker.

 

ANFIELD - 6

Der var egentlig fornuftigt med lyd fra tribunerne - også selv om VAR viste, at det stadig har nogle børnesygdomme. Især i forhold til at få informeret tilskuerne om, hvad der foregår.

 

Nervøsiteten og utilfredsheden bredte sig, som anden halvleg skred frem, men ikke til et uacceptabelt niveau - præstationen inden for kridtstregerne taget i betragtning.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere