Login

KARAKTERER: WEST HAM
  • Skrevet: 12 december 2016

Liverpool føjede endnu en kamp til stimen som ubesejrede på hjemmebane, så man nu skal 15 kampe tilbage i tiden for at finde det sidste nederlag på Anfield. Det burde dog være endt med alle tre point i banken i stedet for det ene. Her er karaktererne fra opgøret.

 

Karakterskala-570x38011-570x380

 

LORIS KARIUS – 4

Det har været nævnt – med en vis sandhedsværdi – at havde Karius ikke gået efter bolden på West Hams første mål, så havde alle snakket om, hvor godt et frispark det var fra Payet. Men han gik efter den. Og han var dernede. Og han kunne godt have taget den.

Historien er den samme ved det andet mål. Det er ikke hans mål. Men han ser ikke overbevisende ud.

Karius har bevist i Bundesligaen, at han kan svømme. Men han er blevet smidt ud i et badebassin med flere meter til bunden end i Mainz, og man begynder at ane antydningen af panik. I en tilstand af panik ville Pernille Bluhme kunne drukne i en vandpyt.

På den ene side er man nødt til at vise ham tillid. Mignolet har over tre sæsoner bevist, at han ikke har niveauet. På den anden side er det ikke i nogens interesse at lade manden drukne. Måske er det på tide, at lade Mignolet vikariere, mens Karius får pulsen ned og et par lektioner i tørsvømning? Og så igen: Man får hverken succesoplevelser eller Premier League-erfaring af at sidde på bænken. Jeg er glad for, at det ikke er mig, der skal tage den beslutning.

Jeg er stadig rimelig stor fan af hans spil med fødderne, som er niveauer over Mignolets, men det bliver tiltagende frustrerende at se andre klubbers målmænd redde point til deres hold, mens udsigten til det samme i Liverpool synes lang.

 

NATHANIEL CLYNE – 5

Den solide højreback holdt fint styr på West Hams ellers fint besatte venstreside med Cresswell og Payet, men offensivt faldt han igennem. Han blev ikke hjulpet af, at Mané ved flere lejligheder tog alt for mange berøringer på bolden, men når Clyne endelig blev spillet i position til et indlæg, manglede det kvalitet.

Hvis Liverpool skal kunne nedbryde defensive hold, skal der mere bredde i spillet, og det er backernes ansvar. Det ansvar løftede Clyne ikke tilfredsstillende. Har muligheden for at blive matchwinner, men rammer ikke engang målet på et ellers fremragende forarbejde af Lallana.

 

JOËL MATIP – 6,5

Vi havde ellers lige fået etableret den sandhed, at sidste uges defensive sammenbrud skyldtes Matips fravær, og så viser camerouneren, at også han er i stand til at begå fejl. West Hams andet mål kommer efter en afretning og et mærkeligt opspring, men han læser spillet dårligt i situationen. I første halvleg så det ellers normalt så sikre pasningsspil også usikkert ud ved det mindste West Ham-pres på ham.

Han formår dog at spille sig fint op efter fejlen, holder Andy Carroll i kort snor og ligner fortsat den vigtigste mand i defensiven for Liverpool.

 

DEJAN LOVREN – 5

Blev ifølge Klopp udskiftet i pausen på grund af krampe, men havde ikke spillet nogen stor første halvleg. Det var bedre end mod Bournemouth – bevares – men kroaten tog for lidt ansvar i opspillet, når West Ham lagde presset, og læste ved flere lejligheder spillet dårligt.

Afløseren Ragnar Klavan tilførte noget hårdt tiltrængt ro til de bageste geledder.

 

JAMES MILNER – 6

Diskussionen vil altid være der efter sådanne kampe: Er Alberto Moreno måske et bedre valg til venstrebacken i kampe, hvor modstanderen står dybt?

James Milners boldomgang i det opbyggende spil er fremragende, især i en periode hvor Liverpool i Coutinhos fravær mangler hjerne- frem for løbekraft, men der kommer til at mangle fart over kanterne og bredde i spillet. Ofte koster det et halvt sekund, at Milner skal have bolden over til højreskøjten, får indlægget kan slås. Han forsøgte sig med hele 15 indlæg – kun to af dem nåede frem til en medspiller.

Med i den statistik følger en del hjørnespark, der mildest talt kunne have været mere overbevisende.

 

JORDAN HENDERSON – 6,5

Jeg savner noget lederskab fra kaptajn Hendo i kampe som denne. Han arbejder utrætteligt samfulde 90 minutter men medvirker ikke for alvor til, at Liverpool sætter sig igennem på midtbanen – hverken defensivt eller offensivt. Hendo laver to tacklinger, to interceptions og har 129 boldberøringer, men alligevel virker han i afgørende perioder af kampen usynlig.

Hans pasningspil er dog til tider decideret fremragende, og han kunne være blevet matchwinner med et verdensklasse-langskud, men Randolph i West Ham-målet leverede karrierens bedste redning. Hjørnesparkene var håbløse.

 

ADAM LALLANA – 6,5

Starter som lyn og torden med et fremragende mål efter et klogt løb ind i det område, West Hams forsvar har vist sig ringe til at forsvare. Alligevel forestiller jeg mig, at han har stået til størst skideballe i pausen, efter han giver et dumt frispark væk i et perfekt område for Payet.

Virker generelt overtændt i store dele af kampen og bruger alt for meget energi på at brokke sig til Mark Clattenburg over korrekte kendelser. Viser ved flere lejligheder klassen som playmaker – og det er meget vigtigt for Liverpool at få ham tilbage fra skade – men tager for mange dårlige beslutninger på vigtige tidspunkter i anden halvleg, hvor kræfterne var ved at slippe op.

 

GINI WIJNALDUM – 5,5

Har en tand for mange boldtab men bruger generelt sin fysik og spilintellignes til at flytte bolden fornuftigt mellem felterne – dog spiller han alt for risikofrit.

Jeg sad med følelsen af, at Gini ville blive vores matchwinner, da han i anden halvleg slap tøjlerne lidt og kom i feltet på de helt rigtige tidspunkter – men han formåede ikke at ramme målet på nogle af sine fire afslutninger. Og flere af dem var som minimum i kategorien halvstore målchancer. Endnu en spiller, der skal vænne sig til et større badebassin. Han overtænker helt tydeligt tingene.

 

SADIO MANÉ – 7 – MAN OF THE MATCH

Lægger op til begge mål (det andet godt hjulpet af Randolph), og det er grunden til, at karakteren bliver så høj. Forsøgte at få tingene til at ske, men det blev på bekostning af rytme i Liverpools spil, når senegaleseren gang på gang tog alt for mange berøringer på bolden. Men fair nok: Når Liverpool endelig var farlige, var Mané som regel også involveret.

Gjorde sit bedste for at blive vist ud i anden halvleg efter dumme sammenstød med Carroll og Cresswell og virkede generelt ikke til at have tændingsniveauet på plads.

 

ROBERTO FIRMINO – 4

En ren 10’er for den nye frisure (eller måske nærmere fraværet af den gamle) – ikke helt så høj karakter for spillet på banen. Bør sættes til at se Chelsea-kampen hver dag, indtil Coutinho kommer tilbage, så han kan blive mindet om, at han altså godt kan spille på venstrekanten – også når hans brasilianske legekammerat ikke er med. Samspillet med Origi synes lige så kemiforladt som det i sin tid var med Benteke – og den hænger også på Firmino.

Forsøger ligesom Mané på den anden kant ofte for meget på de forkerte tidspunkter, så der aldrig rigtig kom flow i Liverpools spil på den sidste tredjedel. Til forskel fra senegaleseren lykkedes Firmino dog med at blive farlig sådan cirka nul gange.

 

DIVOCK ORIGI – 6,5

Den unge belgier var hurtig i opfattelsen og udnyttede Randolphs fejl til at score sit fjerde mål i fire starter for Liverpool i denne sæson. Alligevel var det en frustrerende kamp fra Origi.

Når vi er uden vores offensive playmaker, bliver kontramål affødt af det tårnhøje genpres et meget vigtigt våben, og det deltager Origi i bedste fald halvhjertet i. Hans fysik gør ham til en naturlig opspilsstation for lange afleveringer, og han gjorde det egentlig fint i duellerne med West Hams store drenge i midterforsvaret. Men så stopper hans bidrag til Liverpools opbyggende spil vist også der. Han gør ikke for alvor sine medspillere farlige.

 

SUBS:

 

RAGNAR KLAVAN – 7

Esteren bragte noget tiltrængt ro til forsvaret, men blev ikke for alvor testet i anden halvleg, da West Ham trak sig længere tilbage på banen. Leverede kampens detalje med en dribling, der var Cruyff i sine velmagtsdage værdig.

 

JÜRGEN KLOPP – 6

Manageren kan ikke gøre meget ved, at Lallana – ganske givet stik modsat instruktionerne – begår frispark i et farligt område, ej heller kan taktikken klandres for West Hams andet mål. Hans hold formår endnu engang at score to mål, hvilket burde have været nok til at vinde kampen.

Jeg har før været efter Klopp angående meget sene eller manglende indskiftninger, men som regel konkluderet, at de for så vidt gav mening, når man kiggede på kampforløbet og hans bænk.

I går kan man ligeledes argumentere for, at Liverpool lignede den mest sandsynlige vinder, som kampen skred frem, men jeg synes dog, at kritikken kan bygges på et nogenlunde solidt fundament i denne omgang. Der var mange trætte stænger på banen mod slutningen af kampen, alligevel var vi efter alt at dømme endt med at lave nul indskiftninger, hvis ikke Lovren var blevet skadet.

Lallana er lige kommet tilbage fra skade og fik ikke luft til hjernen til sidst. Vurderer man, som Klopp var inde på efter kampen, at West Ham er for fysisk et stærkt hold at smide teenagere i kamp mod, så havde man muligheden for at flytte Milner op på midtbanen og Moreno ud på venstrebacken. West Ham kom alligevel ikke med meget offensivt ned ad den kant.

Det var helt tydeligt ikke Firminos dag. Jeg er med på, at Ben Woodburn skal beskyttes, og at Nordtveit er en fysisk formidabel modstander, men et indhop de sidste fem-ti minutter – om ikke andet bare for at få friske ben på banen – havde alligevel givet mening i min optik.

 

ANFIELD – 8

Der var spredte buhråb ved pausefløjt – nogle af dem muligvis vendt mod dommeren – men ellers synes jeg, Anfield gjorde sit bedste for at synge holdet frem. Især i anden halvleg blev der tændt op for sangstemmerne på tidspunkter, hvor det ikke skete som en reaktion på spillet på banen.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere