Login

KARAKTERER: WEST HAM
  • Skrevet: 25 februar 2018

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter salget af Philippe Coutinho og den manglende erstatning, men jeg skal lige love for, at holdet ellers er trådt op i gear - bortset fra blunderne mod Swansea og WBA. 22 mål i otte kampe er det blevet til, hvilket svarer til 2,75 mål pr. kamp.

 

David Moyes gjorde ellers sit for at forsøge at dæmme op for den velsmurte Liverpool-maskine, men den aldrende West Ham-defensiv med afdankede spillere som Patrice Evra og Pablo Zabaleta måtte til sidst bukke under for det konstante pres fra Firmino, Salah og Mané, samtidig med at enmandshæren Arnautovic ikke var nok til at give os de største defensive kvaler.

 

Resultatet sender os op på 2. pladsen foran ærkerivalerne fra Manchester United, der dog har en kamp mod Chelsea i hånden. Der var langt op til United tidligere op sæsonen, men i øjeblikket er det os, der er i form. 2. pladsen virker slet ikke usandsynlig længere.

 

Up the free-scoring reds!

 

Loris Karius - 7,5

Vores tyske førstevalg var sjældent udfordret, men da han så overraskende blev det med Arnautovic' frække lob tidligt i kampen, viste han også klassen og fornyet selvtillid med en fin redning. Endnu en god redning kom kort tid efter på samme Arnatautovic' skud fra distancen. Karius ser ud til at vokse med opgaven, men han nød også godt af, at Liverpool var voldsomt dominerende det meste af kampen.

Trent Alexander-Arnold - 7,5

For mig ligner den unge scouser et mere og mere sikkert førstevalg på højrebacken. I hvert fald indtil Nathaniel Clyne er i fulde omdrejninger. Han tilbyder langt mere offensivt end Joe Gomez, hvilket han viste i går med flere gode fremstød som endte med fine indlæg, der dog ikke blev udnyttet til fulde. Havde lidt problemer med Arnautovic defensivt dog.

Joël Matip - 6,5

Der er i den grad kamp om pladsen ved siden af Virgil Van Dijk, men Joël Matip taber den i øjeblikket. Han havde problemer med Arnautovic i første halvleg, men fik dog spillet sig op, som kampen skred frem. I øjeblikket virker han væsentlig mere usikker og til at mangle selvtillid sammenlignet med Dejan Lovren.

Virgil Van Dijk - 7,5

Det var ikke verdens sværeste kamp at være forsvarsspiller i. Men Virgil Van Dijk fortsætter med at gøre det godt. Med hans ankomst er vores hovedspil særligt på offensive dødbolde blevet vendt fra at have været relativt tandløst til, at vi nu virker som en større trussel.

Andrew Robertson - 8

Jeg tror efterhånden godt, at Alberto Moreno kan så småt kan begynde at lede efter et andet sted at spille sin fodbold fra sommer af, for røverkøbet fra Hull tror jeg ikke, at han slår af igen. Robertson blæser frem og har en ærgerrighed i sit spil, som ofte overvælder modstanderne. Han har god fart, slår fremragende indlæg og bidrager konstant offensivt. Nogle gange - som ved West Ham scoring - må han dog godt lige slå foden i bremsen, før han blæser frem for ikke at efterlade for store huller bagude. Men alt i alt fremragende kamp.

Emre Can - 8

Emre Can er som dag og nat. Gårsdagens præstation var næsten alt, hvad han indebærer som fodboldspiller. Et rigtig godt hovedstødsmål som kom efter en halvleg, hvor han flere gange er ved at finde Mohamed Salah i dybden med fine afleveringer, der lige manglede det sidste, før det kunne føre til mål. Han var også mand for flere koncentrationssvigt, der kunne være blevet langt farligere, ligesom han også mister bolden på et farligt sted, da West Ham scorer. Men det var også hans stikning i dybden, der fandt Roberto Firmino. En besynderlig præstation der dog i mine øjne var langt mere positivt bidragende end negativt, og derfor den høje karakter.

James Milner - 8

Der gik blot to minutter før, at James Milner fandt Roberto Firmino med en god stikning i dybden, der leder til Mohamed Salahs stolpeskud, men ellers var viceanføreren den mest usynlige af midtbanespillerne offensivt. Hans defensive arbejde var dog fremragende, og han vandt hele otte tacklinger ud af ni. En bundsolid præstation.

Alex Oxlade-Chamberlain - 7,5

'The Ox' var bortset fra hjørnesparket til Can tæt på usynlig i første halvleg, men fik i den grad spillet sig op. Sled og slæbte sig uelegant igennem West Ham-holdet ved Mohamed Salahs scoring, inden han kort tid efter var tæt på at registrere sin tredje assist med en fin aflevering til Sadio Manés stolpeskud. Han gjorde flot arbejde i rummet mellem West Hams midtbane og forsvar.

Sadio Mané - 8

Det var en underlig kamp mod Porto, hvor senegaleseren scorede hattrick uden at spille specielt godt. Men Jürgen Klopp mente, at Sadio Mané var tilbage i topform, men det var først i går, at jeg syntes, det gav mening. Både Salah og Firmino havde formentlig scoret på Manés stolpeskud, men han fik taget revanche med et godt løb, så han bare skulle sætte foden på Robertsons fine indlæg. Han mangler lige det sidste sammenlignet med Firmino og Salah, men han nærmer sig.

Mohamed Salah - 8,5

31 mål. 20 mål med venstre fod alene i Premier League (ny rekord!) og delt topscorer med 23 mål efter 28 kampe. Det er sindssyge tal. Jeg havde godt håbet på, at Mohamed Salah ville passe godt ind, men at han skulle gå direkte ind og være blandt de bedste spillere i ligaen fra begyndelsen af er en kolossal overraskelse. Han må være så ubehagelig at spille over for som forsvarsspiller. Han er ikke til at komme på kroppen af, ekstremt hurtig og truer konstant bagrummet. Det kunne sagtens være blevet til flere mål for egypteren.

Roberto Firmino - 8,5 - MAN OF THE MATCH

Paul Pogba har scoret tre mål for Manchester United i denne sæson. Roberto Firmino har scoret tre mål, mens han kiggede den anden vej. Det svarer til cirka 14 procent af hans mål i denne sæson, hvor han med sin 22. sæsonscoring i går matchede sin personlige rekord fra tiden i Hoffenheim. Det er kun februar. Jeg skal gerne indrømme, at jeg i sommer håbede på, at vi ville hente en ny angriber, da konkurrenterne hentede Alvaro Morata, Romelu Lukaku og Alexandre Lacazette, fordi jeg synes, at Firmino scorede for lidt. Men i denne sæson har han scoret flere end alle tre, der tilsammen har en cirkapris på omkring 1,75 milliarder kroner. Han arbejder så fremragende for det hold. Noget af det eneste han mangler for at være en sand verdensklasseangriber er i min bog, at han godt kunne være bedre til at komme først på indlæg. Kvaliteten af de indlæg, der kommer i feltet i år, er noget højere, end vi er vant til.

Jürgen Klopp - 8

Liverpool hagler mål ind, og man kan efterhånden se Klopps markante aftryk på holdet. Rotationen hjælper. Der er ingen skader, og alle spillerne ser friske og veloplagte ud HVER gang, de går på banen modsat sidste vinter. Klopp lærer af sine fejl, og Liverpool bliver kun bedre.

Indskiftere - UB

Hverken Adam Lallana, Alberto Moreno eller Dominic Solanke nåede at gøre meget væsen af sig.

Anfield - 7

Det virkede som om, at der var en lille smule stille i første halvleg, men i takt med, at vi blev bedre, steg lydniveauet også betragteligt.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere