Login

KARAKTERER: WOLVES
  • Skrevet: 30 januar 2017

Det er sgu en mærkelig krise det her. På den ene side var Liverpools trup aldrig bred nok til at skulle spille med i flere turneringer i enden af et hårdt juleprogram. 10 kampe på en måned+en dag kræver væsentligt flere spillere med Premier League-niveau, end The Reds er i besiddelse af. Den næste måned byder på fire kampe. Når man er involveret i et tæt top 4-ræs i ligaen, giver det for så vidt god mening, at det er der, fokus ligger. Forestil jer ramaskriget, hvis kræfter brugt i pokalturneringer endte med at koste pladsen i næste års Champions League.

På den anden side virker det hele så punkteret. Så energiforladt. Så selvtillidstomt. Så håbløst. Og selv i den liga, hvor fokus tydeligvis ligger, er Liverpool uden sejr i tre kampe med Swansea-kampen blinkende som en kæmpemæssig advarselslampe.

At kalde på en fyreseddel til Klopp halvvejs inde i hans første hele sæson som manager er i mine øjne total galimatias. At man kan være så skuffet nu bunder også i, at vi fløj så højt i første halvdel af sæsonen. Jeg husker en sætning fra et eller andet sikkert håbløst ringe tv-show fra min barndom: “En guldfisk har en hukommelse på 12 sekunder. Når den er glad, tror den, den altid har været glad. Når den er døende, tror den, den altid har været døende”.

Sådan er vi fodboldfans til tider også. Ti gode kampe og vi er på vej mod mesterskabet. Fem dårlige, og så ender vi i hvert fald ikke i top 4, “hvis vi bliver ved med at spille sådan”. Men ligesom det altid var urealistisk at tro på, at truppen var bred nok til at spille uafbrudt højintens drømmebold hele 2016/17, er det i mine øjne unødigt pessimistisk at gå ud fra, at spillet ikke skulle blive bedre, når vi går tilbage til at spille én kamp om ugen med Matip, Coutinho og Mané tilbage på fuld kraft – og dermed også Firmino og Lallana tilbage på deres naturlige positioner. Vi ved, hvad det her hold er i stand til.

Når langtidshukommelsen slås til, er den ganske selektiv. “Er det her ikke præcis det samme, som vi så under Hodgson og Rodgers”? Jeg tillader mig at mene, at man skal udvælge sine sammenligningspunkter meget nøje for at nå til den konklusion.

Det ændrer dog ikke på, at det gør forbandet ondt lige nu, og at nedturen skal standses, inden den bliver til et ‘nose dive’. Inden den rammer selvtilliden så hårdt, at hold bag os kommer buldrende forbi, inden den bliver genskabt. Kampen mod Wolves var et monumentalt lavpunkt. Forhåbentlig var den også et vendepunkt. Forhåbentlig har Klopp ret, når han siger, at det ikke kan blive værre.

 

Karakterskala-570x38011-570x380

 

LORIS KARIUS – 5

Jeg har hørt argumenter både for og imod, at han skal komme ud efter bolden på Wolves’ chokstart-mål. Jeg argumenterer for. Den er godt slået, Origi slipper sin mand, men Stearman ender immervæk med at heade den ind inde i det lille felt, og Karius kan følge den hele vejen. Og det var på alle måder den værst tænkelige start, Liverpool kunne få. Han har dog også et par gode redninger, der gør, at der stadig var noget at spille for, da Origi reducerede.

 

CONNOR RANDALL – 2

The magic of the FA Cup. Hvor en spiller med – på en god dag – League 1-niveau ude af kampform kan blive smidt i kamp mod en østrigsk landsholdsspiller, og man stadig undrer sig over, at han taber den duel. Jeg er med på, at Clyne er tvivlsom til Chelsea, og at Alexander-Arnold derfor holdes i baghånd, skulle der blive brug for ham.

Alligevel går det over min forstand, at en 21-årig spiller, der ikke engang har imponeret på U23-niveau, bliver smidt i kamp for første gang i sæsonen i slutningen af januar midt i en krise. Hvorfor ikke Lucas i centerforsvaret og Gomez på backen fra start? Can som højreback?

Randall var overmatchet og blev fortjent hevet ud i pausen efter en på alle niveauer skidt indsats.

 

JOE GOMEZ – 3,5

Den 19-årige centerback fortsætter jagten på kampformen efter mere end et år på sidelinjen med en alvorlig knæskade. Og han er tydeligvis rusten. Det blev bedre efter pausen, hvor han fik mere frihed og støtte til højre i et tremandsforsvar, men Gomez havde kampen igennem problemer, når Wolves hurtige offensivspillere slog kontra.

Han kan tydeligvis noget med bolden i fødderne og forsøgte sig da også et par gange med at føre bolden frem og sætte noget i gang – som det var tilfældet for stort set hele Liverpool-holdet blev det dog aldrig rigtig overbevisende.

 

RAGNAR KLAVAN – 3

Var ligesom centerbackmakkeren udstillet på manglende hurtighed og spilforståelse, når Wolves satte deres ellers rimelig simple kontraangreb i værk. Liverpool kan fodre svin med fysisk stærke forsvarsspillere, der er glimrende, så længe andre gør tænkearbejdet for dem, men som har det med at falde igennem, når de selv skal tage førerhatten på. Klavan er en af dem.

 

ALBERTO MORENO – 4

Løb som sædvanlig energisk op og ned og op og ned ad venstrekanten, og som sædvanlig foregik det med så lidt ilt til hjernen, at beslutningerne led under det. Blev ligesom resten af forsvaret fanget alt for let af Wolves’ omstillinger. Især én situation opsummerer Morenos problemer med at holde hovedet koldt: Ved det andet mål laver han et imponerende højenergisk ‘recovery run’ – for så at smide sig hovedløst ned i en tackling og blive rundet.

Jeg har dog også ondt af ham. Han tilbød sig konstant i bredden offensivt, kun for se holdkammeraterne insistere på at spille langsomt ind gennem midten af banen, indtil det var for sent.

 

LUCAS LEIVA – 3

Lucas var i første halvleg tilbage på sin ‘gamle’ plads som ankermand på midtbanen – og nøj hvor er det uholdbart i kampe, hvor der skal presses højt og Liverpool skal være boldbesiddende. Den manglende hurtighed gør, at modstanderen har alt for let ved at spille forbi ham i kontrafasen, og den vikarierende anfører blev gang på gang fanget for højt banen.

Når Liverpool havde bolden var Lucas med til at tage al fart ud af spillet. Det blev meget bedre i anden halvleg, hvor den 30-årige blev rykket tilbage som forsvarsstyrmand i en 3-4-3, men alt i alt en sløj indsats af Liverpools mest rutinerede mand.

 

GINI WIJNALDUM – 4

Hollænderen skulle sammen med Firmino (og til dels Klavan) udgøre en slags rygrad af start-11’er-spillere, som de unge kunne læne sig opad, men der var ikke meget støtte at hente fra Wijnaldum. Det var som om, at han mærkede ansvarets åg, og dermed tog alt for mange berøringer i stedet for at gøre det, han er bedst til: Holde spillet flydende ved at gøre det simple.

Endte med at gennemføre flest tacklinger (3), flest driblinger (3) og lave næstflest key passes (3) af alle Liverpool-spillere, og alligevel føles det ikke for alvor som om, at han satte sig igennem på midtbanen.

 

OVIE EJARIA – 6 – MAN OF THE MATCH

Det virker ærlig talt mærkeligt, at Ejaria blev pillet ud efter 73 minutter for at gøre plads til en uhyggelig formsvag Emre Can. Indtil han blev ofret på taktikkens alter, var den 19-årige midtbanespiller på en billig baggrund det største lyspunkt i Liverpools maskinrum.

Ejaria fik flere gange bevist, at han evner at spille i små rum, at han har et glimrende touch og at han også kan slå afleveringer med sværhedsgrad over middel. En tand for mange boldtab trækker ned – men på den anden side var det befriende, at han som en af få Liverpool-spillere turde tage nogle chancer i sit spil.

Jeg hørte en radio-pundit sige, at Liverpool manglede kreativitet på midtbanen. Selv sad jeg med en fornemmelse af, at hvis der havde været tilstrækkelig bevægelse oppe foran, så skulle Ejaria (og i anden halvleg Coutinho) nok have skabt chancen.

 

ROBERTO FIRMINO – 5

Den eneste markspiller-genganger fra Southampton-kampen skulle agere general på den sidste tredjedel fra sit udgangspunkt på fløjen, og det er altså bare ikke det spil, han er bedst til. Hans uforudsigelighed er herlig, når han har plads en-mod-en, men når Liverpool skal dirke et forsvar op, er det ofte en bagdel, at hans medspillere tydeligvis ikke er med på, hvad Firmino har af planer.

Brasilianeren virkede som den mest sandsynlige Liverpool-målscorer kampen igennem, men han formåede ikke at ramme inden for rammen på nogle af sine fire afslutninger. Man må formode, at han udgik efter 65 minutter, fordi han skal være frisk mod Chelsea, og der skal der andre boller på suppen.

 

BEN WOODBURN – 6

Jeg er imponeret over den modenhed, den 17-årige angriber spiller med, i denne kamp understreget af at han med formationsskiftet efter pausen røg ud som højre wingback, uden det for alvor gik ud over niveauet på præstationen. Var ligesom kollegaen Moreno i den anden side konstant aktiv nedad kanten – og blev ligesom spanieren i det store og hele ignoreret af de langsomt spillende holdkammerater.

Fremtvinger både det hjørnespark, Origi scorer efter og det efterfølgende, hvor belgieren burde have udlignet.

 

DIVOCK ORIGI – 3,5

Lagde stærkt fra land ved efter et minut at slippe sin spiller ved et frispark – og så var Liverpool bagud. Herefter fulgte 85 frustrerende minutter, hvor Origis mangler i link-up-spillet og evne til at lave de rigtige løb som topangriber blev udstillet. Kemien med Firmino er kort og godt ikke-eksisterende. Så kom målet, som var fint sat ind, men et par minutter senere satte han tyk streg under en sløj, sløj indsats ved at misbruge chancen, der kunne have givet Liverpool en omkamp.

 

SUBS:

 

COUTINHO – 6

Lider stort under den manglende bevægelse, og gik derfor tilbage til de meget forudsigelige langskud. Var ofte nødt til at komme meget dybt for at få bolden. 45 vigtige minutter i benene for brasilianeren i jagten på at komme tilbage i kampform, er vist det mest positive man kan tage med fra den kamp.

 

DANIEL STURRIDGE – 4,5

Jeg synes sgu, den er svær. I starten af kampene, lægger Daniel Sturridge sig faktisk op skulder ved skulder med bageste forsvarsspiller, hvor vi har brug for ham, men som Liverpool spiller i øjeblikket, når bolden aldrig frem til ham. Når han så begynder at falde tilbage i banen, tager han alt for mange berøringer og dårlige beslutninger.

En rigtig fin assist til Origis mål trækker op, men på trods af en relativt lang periode uden skader ser vi en Studge, der er ramt på selvtilliden og spiller noget af det ringeste fodbold, han har præsteret i Liverpool-trøjen.

 

EMRE CAN – UB

Fik et kvarter på banen i en kamp, som han og vi bare skal glemme hurtigst muligt.

 

JÜRGEN KLOPP – 3

Damned if you do – damned if you don’t. Havde Klopp smidt det bedste hold på banen tre dage før en kamp mod Chelsea, var han blevet halshugget af halvdelen af fanbasen – heriblandt mig. Nu kan han så i stedet få lov til at blive halshugget af den anden halvdel i stedet.

Min kritik går således ikke så meget på hans 11 udvalgte. Jeg kom for skade i KopCast at sige, at jeg til enhver tid i denne sæson ville tage top 4 over en FA Cup, så det må jeg hellere være nogenlunde tro mod – selvom man kan spørge sig selv, om ikke ni udskiftninger (igen) var en eller to for mange. Og om man ved at bruge lidt flere førsteholdskræfter i denne kamp kunne gå ind i den næste med mere momentum.

Min kritik går på, at der endnu engang ikke synes at være en plan mod et hold, der kommer til Anfield for at parkere bussen. Hvilke veje havde Liverpool planlagt til mål forud for kampen? Hvilke planer var der lagt for at stoppe deres kontrafase? At kampen udviklede sig, som den gjorde, kan alt i alt ikke komme som en overraskelse. Jeg snakker ikke om en target man, som åbenbart ellers er blevet den eneste mulige Plan B.

Jeg snakker om, hvordan man havde planlagt at få Wolves-forsvaret ud at løbe? Hvordan det skulle strækkes, så der blev plads til vores semi-hurtige folk? Hvilke områder af banen havde man udset sig til at lave overtal i? En ting er at have en plan, som bliver eksekveret dårligt, men jeg havde svært ved at se, at der overhovedet var en.

Klopp skal i min optik have ros for at skifte til modefænomenet 3-4-3 i anden halvleg. Det gav noget af den bredde, jeg har efterspurgt længe, samtidig med at et for tiden rystende nervøst centerforsvar fik en ekstra mand at gøre godt med.

Det er første gang, jeg nogensinde har set Klopp spille med trebackkæde i både Dortmund og Liverpool, og det tyder på, at der efterhånden har indfundet sig en vis erkendelse af, at (1) selv om truppen er smal, (2) selv om man kunne ønske sig en vinterpause, (3) selv om man stadig er i gang med at implementere sin filosofi, og (4) selvom man ikke kan få de spillere, man gerne vil have, i januar – så er det måske alligevel på tide at ryste posen taktisk. Spillermaterialet er p.t. ikke til bare at køre videre med 4-3-3 i samme spillestil.

Jeg kan bare ikke forstå, at vi skal hen i anden halvleg af femte kamp i streg med samme kampbillede, før vi kom dertil.

 

ANFIELD – 2

Man skal ikke finde sig i hvad som helst, men nærmest ligegyldig hvor svær en periode, man går igennem, bliver jeg aldrig fan af, at man buher sine egne spillere ud til pause.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere