Login

  • Stats & Info

    Stats & Info

 

Jeg skrev i karaktererne efter Swansea-kampen, at det endnu var for tidligt efter en kamp, at konkludere om det var en fejl, at Phillipe Coutinho ikke blev erstattet af en ny offensiv spiller. Vi har nu spillet tre kampe yderligere og tendensen er klar – vi mangler en spiller, som binder offensiven sammen. 

 

Svingende kampform
Kampen mod West Bromwich blev spille- og resultatmæssigt en kedelig omgang, hvor vores tremandsmidtbane slet ikke fik sat spillet offensivt. Kampene mod Huddersfield og Tottenham hold er en lidt anden historie. I Huddersfield-kampen mødte vi et hold, som stod dybt men uden et fungerende første pres, hvilket betød, at havde vi god tid til opbygningspillet og vinder en let sejr. Mod Tottenham, som gerne vil være boldbesiddende, får vi især i første halvleg fik lov til at styre kampen med vores høje aggressive genpres og omstillinger. I anden halvleg mod Spurs havde vi mere end svært ved at fastholde spillet, når den var blevet erobret, selvfølgelig også fordi at Tottenham var dygtige på bolden. I den periode af kampen kunne vi godt have brugt Phillipe Coutinho og lidt mere tålmodighed i spillet.

Coutinho’s betydning
Phillipe Coutinho var ofte kampafgørende i de kampe, hvor vi havde svært ved skabe chancer enten som første målscore eller hans afgørende afleveringer. Coutinho har nogle spidskompetencer, som meget få spillere har. Især hans evne til altid at være spilbar og måske det allervigtigste, at han kan modtage bolden under pres og stadig vende offensivt op i banen. Især i denne sæson, hvor han lå som holdets 10’er har Coutinho vist sig fra sin bedste side – statistikken viser 12 mål og 8 assists i alle turneringer. Det er kun overgået af Mohamed Salah og Roberto Firmino. Der hvor Coutinho virkelig adskiller sig som en nøglespiller i Liverpool er på listen over spillere, som leverer den tredjesidste aflevering inden scoringen – ofte den sværeste og afgørende. Der har Coutinho ifølge en statistik fra den side liverpool.no fra december 2017 lavet 10 styks hvilket er suverænt flest af alle spillere i truppen. Det cementere brasilianerens betydning for vores offensiv. Det er derfor forståeligt, at Barcelona har gjort ham til en af verdens dyreste spillere.

Omstillinger og ” gegenpress”
Hvordan Klopp vælger at kombinere tremandsmidtbanen er især meget afgørende i de kampe, hvor der er ikke er bagrum hos modstanderen til at spille vores direkte spillestil, men hvor vi skal kombinere os igennem. Har vi spillerne til det efter Coutinhos departure eller gambler vi med vores top 4 placering ved ikke at hente en erstatning? Ser vi på Klopps tid i Dortmund (2008-2015) var han også kendt for sin omstillingsmaskine og sit ”gegenpress” med en løbestærk tremandsmidtbane med typer som Nuri Sahin, Mario Götze, Ilkay Gundogan, Shinji Kagawa og Marcus Reus for at nævne nogle eksempler. Jürgen Klopp adskiller sig lidt fra den traditionelle rollefordeling på tremandsmidtbane med en defensivorienteret 6’er, en felt til felt 8’er og 10’eren, som den offensive chanceskaber, hvor Klopps typiske 6’er også skal kunne bidrage frem i banen. I søndagens kamp mod Tottenham kan man fristes til at sige, at Klopp faktisk spiller med tre 8’ere i Can, Henderson og Milner, hvor det er Henderson, som har det primære defensive ansvar foran vores centerforsvar. Ser man på vores materiale på midtbanen, så er James Milner, Emre Can, Jordan Henderson, Georgi Wijnaldum og Alex Oxlaide-Chamberlain alle spillere der trives bedst, når spillestilen er omstillinger og genpres. Det er vi også meget dygtige til under Jürgen Klopp. Det er vel kun Adam Lallana som er mellemrumspiller og har evner til at spille 10’er positionen uden det er Coutinho’s niveau.

Diamanten kunne være løsningen
Skulle man så have købt en ny offensiv spiller som erstatning for Coutinho? Det lette er ja, men vi ved også, at Klopp ikke bare handler for at handle. Han venter heller på den helt rigtige, som i dette tilfælde er Naby Keita. Jeg kan godt engang i mellem under Jürgen Klopp savne, at vi ikke er så endimensionelle i vores spillestil, men både mestre vores omstillingspil, som er Klopps primære spillestil, men at vi også bliver dygtigere i det opbyggende spil mellem modstanderens kæder. Jürgen Klopp har dog en eller anden evne til at finde en løsning, hvis en af vores nøglespillere er skadet eller i dette tilfælde solgt.  En løsning kunne være at ændre til at en diamant på midten, hvor man rykker Mohamed Salah ned bag Roberto Firmino og Sadio Mané.Det løser to ting. Den første er at savnet af Coutinho bliver mindre, fordi at Salah er fantastisk i mellemrummet på grund af hans lave tyngdepunkt, som gør at hans vendinger og driblinger med bolden skarpe. Desuden kunne det hjælpe Mané med at komme ud af den formkrise, som belaster hans spil. Sadio Mané score ofte fra positioner, hvor han arbejdet sig ind i modstanderens felt ude fra kanten af. Jeg tænker, at han spil bliver mere enkelt ved siden af Firmino. Det er en mulighed i de kampe, hvor vores direkte spilstil ikke lykkes på dagen.

Up the reds!

 

 
 

Medlem

Bliv medlem af LFC Denmark Family og opnå kontante fordele.

Bliv medlem

Nyhedsbrev