Login

BUSKELYSEN: BEDSTE SEJR I SÆSONEN
  • Skrevet: 30 december 2017

‘Jamie Vardy scorer altid mod Liverpool’.

 

Ja ja, og HVA’ SÅ?

 

Mohamed Salah scorer jo altid mod ALLE.

 

Jeg synger og jeg synger:

 

We bought the lad from Roma and he scores every game.

He’s Egyptian and he’s brilliant and Mohamed’s his name.

Mo Salah lalala Mo Salah lalala...

 

Altså ham der Harry Maguire, han vejer hvad? 100 kilo? Lille Mo Salah vejer vel 70 kilo. Alligevel så vi vores farao, kongen i nutidens Liverpool-historie, Premier Leagues bedste indkøb i årevis - udmanøvrere den store englænder, smide ham af ryggen og løbe ned og iskoldt udplacere den herrens Kasper Schmeichel, ovenikøbet for anden gang - og bringe Liverpool på 2-1.

 

Glemt var de 2-3 kæmpestore chancer, som egypteren misbrugte i de første 45 minutter og han sørgede dermed igen for fuld gevinst!

 

Så jeg forøvrigt en lille skade bryde op, da han jagtede en bold fra Coutinho kort inden sin udskiftning? Hope not - og heldigvis har jeg hverken hørt eller læst om det efter kampen. Jeg krydser alt hvad jeg har, for at det jeg så (hvis jeg så noget) blot var træthed.

 

I dag var snarere en arbejdssejr end en pligtsejr. En arbejdssejr der holdt hårdt.

 

Det var langtfra Liverpools bedste kamp i denne sæson - og jeg vil nærmest gå så langt som til at sige, at det var en forholdsvis grim sejr. Ikke en ufortjent en af slagsen, bare knap så kønt som det vi er vant til - men det er jo i denne henseende, hvor pointene tæller mere end noget andet i et presset og tætpakket jule- og nytårsprogram, også fuldkommen ligegyldigt.

 

I min verden var det sæsonens bedste sejr!

 

Kampen udviklede sig, med tanke på Leicesters tidlige scoring, som frygtet. Det er ret sjældent, at vi så alligevel trækker en sejr, særligt på hjemmebane - og det er virkelig tilfredsstillende.

 

Jeg er en meget lettet mand, som nu kan holde og fejre nytår, velvidende at Liverpool er ubesejret i 15 kampe, slutter 2017 af på 4. pladsen, er videre i CL og om et par dage kommer Virgil.

 

De sidste 10 minutter var dog et rent indre mareridt. Jeg var for nylig vidne til Leicesters vedholdende ihærdighed mod Man United (Jubiiii, de smed point, igen i aften....) og fik noget ud af anstrengelserne, så det var samme frygt jeg sad med i dag. Høje bolde der blev hældt ind i feltet er aldrig en lækkerbidsken for Liverpool.

 

Loris Karius er for mig fuldstændig comme ci, comme ça i forhold til Simon Mignolet - og det bekræftede den sidste del af kampen mig i, hvor tyskeren var tøvende, både hvad angik udspark og indgreb i luften.

 

Min udfordring i situationer som dem, er bare den, at jeg aldrig for alvor sidder roligt og har en god fornemmelse i kroppen. Jeg sidder ængstelig og nervøs, grænsende til det psyko-pessimistiske, hvor jeg ved hvert langt indkast, hjørnespark, indlæg og sågar ved tilbagelægninger, har et hjerte siddende helt oppe hvor det ikke hører hjemme.

 

Det gik heldigvis i dag, så ingen yderligere grund fra min side, til at skyde mere på målmandssituationen lige nu.

 

Hvis nogen skulke være i tvivl, så glæder jeg mig forresten til at Virgil van Dijk bliver en fast og fuldt ud integreret del af defensiven.

 

Joël Matip er nemlig for nedadgående, hvilket skuffer mig. Ofte er det ham der slipper fri for kritikken og i stedet skydes der på Ragnar Klavan og især Dejan Lovren.

 

Jeg har benævnt det før: Alle tre er ganske dygtige forsvarsspillere, men alle tre er også for ustabile og laver for mange personlige fejl.

 

I dag var det Matips tur med en decideret håbløs aflevering op mod Emre Can. Det er sådan noget der KUN kan forbedres, når stabiliteten for alvor finder ind og det gør den når van Dijk er spillet fast ind og tager over rent ledelsesmæssigt i forsvaret.

 

De fejl giver slinger i valsen, men det er alligevel rart, at vi formår at vende et opgør rundt, hvor vi starter hæsligt ud. Det var en stærk og vedholdende reaktion.

 

Jeg synes efterhånden at Liverpool er blevet et dygtigt hold til at reagere på skidte ting: Efter Wembley-fadæsen mod Spurs, har holdet ikke tabt. Efter Sevilla fik vi 1-1 mod Chelsea og vandt tre i træk. Efter 2-0, der blev til 2-3 på ingen tid, kom vi igen mod Arsenal. Det er et godt udtryk!

 

I dag må jeg også rose hjemmepublikummet på Anfield Road.

 

Det sker ret ofte mod de lidt mindre hold, at jeg er utilfreds med deres opbakning. I dag hørte jeg dem bringe en stemning og atmosfære som den vi kender fra de store opgør i PL samt de europæiske aftener. Måske var det også en af årsagerne til at spillerne formåede at vende et truende pointtab til fuld gevinst.

 

Jeg har nu mindre end 48 timer til at få blodtrykket ned igen, inden det går løs på Turf Moor.

 

Det bliver ganske ubehageligt kl. 16.00 i overmorgen, både fordi jeg sandsynligvis endnu ikke har fået al alkohol ud af kroppen og fordi at Burnley har vist sig, at være sæsonens helt store overraskelse.

 

Derfor er jeg faktisk også glad for at kampen afvikles på udebane. Burnley er nemlig tvunget til, på en anden måde, at komme med et udtryk på hjemmebane og det mener jeg at Liverpool kan profitere af og forhåbentligvis hive alle tre point med hjem.

 

Godt nytår!

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere