Login

BUSKELYSEN: BITTERT!
  • Skrevet: 10 december 2017

What to say?

 

I dag blev vi da vist selv til The Bitters!

 

I en sød juletid, hvor jeg i disse dage på TV2 Charlie af alle kanaler, ser med for sikkert 12. gang påden beskattede The Julekalender, så sluttes alle afsnit af med en speak, hvor der stilles spørgsmål.

 

Efter Merseyside Derby-kampen i dag, kunne de sagtens hedde:

 

- Blev det dyrt for Liverpool, at Mané legede blind mand lige før pausen?

- Behøvede Dejan Lovren at skubbe til en blå?

- Kunne vores topscorer ikke have klaret mere end en time på banen?

- Burde der ikke have været mere sambabold end det var tilfældet?

 

Speaken afsluttes i hvert afsnit med, at vi skal se med i morgen.

 

Her kunne det i forbindelse med dagens kamp, sagtens hedde: ‘følg med i resten af december og i januar’.

 

For resten af dette år og starten af næste, vil give os svarene på en del af ovenstående og her tænker jeg særligt på rotationerne. Noget jeg vender tilbage til længere nede.

 

Så læs endelig videre.

 

Premier League-sæsonens 6. uafgjorte kamp.

 

De fleste af dem efter samme billede, nemlig med Liverpool i suverænt mest boldbesiddelse, flest hjørnespark, flest afslutninger både på og forbi mål - det var vel sådan kun i Chelsea-kampen for et par uger siden, at det ikke var kampens generelle billede.

 

Sam Allardyce er genial og Jürgen Klopp er et fjols.

 

Det virker til at være en af de store overskrifter efter kampen. Klopp undervurderede Everton, stillede arrogant op med et reservespækket hold og er dermed skyld i at det blot endte uafgjort. Han står nu til hug påbåde de sociale medier og blandt sportsjournalister og eksperter.

 

Hvorfor stillede han dog ikke op med hele The Fab Four, for så havde dét da givet sejren. Ja, muligvis. Men der er sindssygt mange hvis’er og de er som regel ikke de nemmeste at analysere på.

 

Ingen siger jo, at det var endt anderledes, såfremt brasserne var startet på banen. Man kunne også argumentere for, at havde Sadio Mané haft øjnene åbne, så havde han fundet enten Dom Solanke, Alex Oxlade-Chamberlain eller Mo Salah og så havde den stået 2-0 ved pausen. Mo Salah kunne så med sit hovedstød kort inde i 2. halvleg, have punkteret det hele - men nej - det gik ikke som håbet og forventet i de situationer.

 

Det gjorde det heller ikke da Dejan Lovren gav dommer Craig Pawson muligheden for at fløjte for straffespark, da han let men dumt, skubbede Dom Calvert-Lewin i ryggen og Wayne Rooney, af alle, kunne udligne. Øv altså!

 

Nu starter snakken igen om Liverpools midterforsvar. Det er pisse ærgerligt, fordi jeg faktisk synes de spiller en solid kamp nede bagtil. Indtil Lovrens dumhed, afviser de lige præcis alt det sparsomme som Everton bød ind med og nu her bagefter, er det desværre det der sammen med Klopps holdopstilling, kommer til at fylde mest.

 

Man spiller i toppen af engelsk fodbold ikke med begreber som ‘det er synd for’. Det er ubrugeligt, men ikke desto mindre, så synes jeg det er synd.

 

Jeg vender bare tilbage til, hvad jeg tidligere har været inde på: at vi har det vi har og at vi ikke har andre i øjeblikket.

 

Der findes fire midterforsvarer i LFC: Joe Gomez, Dejan Lovren, Ragnar Klavan og Joël Matip.

 

Førstnævnte er i disse uger en forrygende højreback - for mig, banens bedste i dag - sidstnævnte er skadet og først klar om et par uger.

 

Så tilbage til hvis’erne: jeg er ikke skide sikker på, at Gomez og Matip ikke havde begået den samme dumhed. Det sker altså, uanset niveau - også for de dygtigste forsvarsspillere i denne verden.

 

Selvfølgelig sker det oftere for Lovren - og selvfølgelig mådet fortsat være et krav, at der kommer minimum én ny og tiltrængt forstærkning i det bagerste geled til januar.

 

På rotationsfronten har jeg tidligere bemærket, at det er fornuftigt i en hektisk periode med vildt mange kampe på kort tid, at holde store delen af truppens spillere kampdygtige. Jeg har dog samtidig også advaret om farligheden i det, da det KAN gå ud over flow og kontinuitet. Det kan som nævnt sagtens tænkes, at det så skete i dag, men omvendt er det forud for i onsdags, meget længe siden at vi sidst så Phil Coutinho, Mané, Salah og Roberto Firmino i start 11’eren sammen og jeg synes da at pointene er kommet i pæn lind strøm alligevel.

 

Derfor hopper jeg ikke helt med på vognen om at det var arrogant og dumt af Klopp, ikke at stille op med det samme hold som i onsdags. Jeg forstår indgangsvinklen, men det er så også det.

 

Jeg forventer at vi ved årsskiftet ligger rigtig godt til i kampen om top 4. Det gjorde vi også sidste år. Men så skal jeg da lige love for, at januar måned og fremefter viste, at vi havde en helt og aldeles død trup, der slet ikke var i den fornødne form. Trætte og uinspirerede, uoplagte og med skader på stribe. Det er med tanke på de seneste ugers ageren fra Klopp, min klokkeklare forventning, at vi bliver hæsblæsende svære at besejre i starten af det nye år. Det må være det der er planen og på den baggrund er jeg helt på toppen af hvad der sker med startopstillingerne i denne tid.

 

Jeg tænker dermed, at pointtabet i dag var et bump på vejen.

 

Vi sad jo og ventede ved 1-0 på den Everton-mulighed vi vidste ville opstå, for ringere er de altså heller ikke. Fra at have været fuldstændig i krise, har de trods alt spillet sig rigtig pænt op på det seneste og man ser hurtigt i tabellen hvad et par sejre kan gøre. Ja, vi var på flere parametre klasser bedre og burde have vundet, og da chancerne var til det og de ikke blev udnyttet, kan skylden næppe placeres på andre end spillerne selv. Jeg synes man i dag skal forholde sig kritisk til at de ikke udnyttes, fremfor den ene der gives til Everton.

 

Vores backs var forrygende i dag, begge var jeg dybt imponeret over og deres chanceskabende indlæg havde fortjent en bedre omsætning.

 

Den næste måned, altså fra på onsdag den 13. december og frem til og med søndag den 14. januar, har vi 8 ultravigtige kampe.

 

Barberer man en god uges tid væk, ja så har vi 7 kampe på blot 24 dage. Det kræver en parat til trup hvor alle er friske - og et pointtab i dag, tager i min optik, ikke friskheden og paratheden fra os.

 

Jeg tror fuldt ud på det nyeste Klopp-projekt - og det fortsætter med tre point mod West Bromwich onsdag aften på Anfield.

 

I øvrigt igen en af de irriterende midtuge-runder, hvor kampvalget er faldet på en anden kamp end Liverpools. Dermed igen en onsdag aften, hvor samtlige devices i mit hjem lukkes ned fra klokken 21.00, så kampen kan ses forskudt fra kl. 23.20 først. Det bliver dejligt, når vi fra 19/20-sæsonen igen kan se flere kampe på samme tid i midtuge-runder.

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere