Login

BUSKELYSEN: CRAZINESS
  • Skrevet: 22 november 2017

Jeg havde på forhånd sagt, at kampen mod Sevilla på en megasvær udebane og uden Joël Matip i det centrale forsvar, ville blive en seriøs og alvorlig test, der skulle vise hvor langt Liverpool er kommet under Klopp, først og fremmest i denne sæson, men også på den lange bane siden EL-finalen i maj 2016 nede i Basel mod netop Sevilla, der blev tabt 1-3 efter en forfærdelig 2. halvleg.

 

Hvad skal jeg så mene?

 

Udfaldet blev omtrent det samme. En ny forfærdelig 2. halvleg hvor der igen blev lukket tre mål ind. Eneste forskel var bare, at Liverpool denne gang var i stand til at score tre i 1. halvleg. Samlet 5-5 i to kampe mod Sevilla hjemme og ude - det er ikke rigtig skidt, men ej heller rigtig godt.

 

Jeg nægter! Nægter at hoppe med på tilsviningslegen og kampagnen der som altid florerer her i timerne efter kampen - for selvom 2. halvleg var ovenud forfærdelig, så var 1. halvleg fremragende!

 

En 3-0 føring må dog ALDRIG - med undtagelse af Istanbul - forvandles til 3-3.

 

Det er forfærdeligt og det gør selvfølgelig psykopatisk ondt.

 

Mest af alt sidder jeg tilbage med en følelse af, at det er synd. Det er synd for os Liverpool fans, det er også (lidt) synd for Jürgen Klopp, som jeg synes gør meget rigtigt. Det er synd for Roberto Firmino der gjorde det meste rigtigt. Det er synd for Dejan Lovren, en kroatisk kriger der denne aften på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, i min optik, spiller en brandkamp og viser hvad han trods alt er gjort af.

 

Alberto Moreno lignede desværre igen...Alberto Moreno. Altså Alberto Moreno i sit gamle og velkendte format. Det format, hvor vanvidsbeslutninger udføres med lukkede øjne og skyklapper. Hjernedødt og dumdristigt. Han så i aften ikke ud til rent følelsesmæssigt at have forladt sin gamle klub.

 

Tager vi de første 45 minutter med i regnskabet og det er vi selvfølgelig forpligtet til at gøre, så bør vi tage hatten af for LFC.

 

En drømmestart for det første og dernæst nogle sprudlende og dødsensfarlige brasilianere og afrikanere, der gjorde det fænomenalt rent offensivt.

 

Vores gegenpressing fungerede stort set optimalt og det meste spillede. Nuvel, Nolito og Ben Yedder havde store muligheder for at udligne den tidlige føring - men i stedet udbyggede vi, var kyniske og gjorde det onde ved Sevilla.

 

Tager vi de sidste 45 minutter med - hvilket vi selvfølgelig også er forpligtet til, ja så virker det som om, at den gamle floskel om at vi slet ikke kommer ud til 2. halvleg - lever i bedste velgående.

 

Hvad gik udover det, så galt?

 

Tempoet gik ned, Sevilla fik held til at lægge spillet op i nærheden af feltet, opbakningen fra lægterne gav et yderligere pres - og så begik Moreno den første af sine to dyrebare fejl, nemlig et torskedumt og unødvendigt frispark, der med største selvfølgelighed blev omsat til mål. Også dér, fejlede han, da han stod passivt statisk efterladt, mens Ben Yedder uhindret kunne bevæge sig fremad i feltet og heade den i mål. Kort tid efter begik han så et klodset straffespark - og bum, så var spændingen i den grad tilbage - og som Liverpool fan, sad man vel derfra, egentlig bare og ventede på udligningen...

 

Her synes jeg faktisk så, at Jürgen Klopp handlede som han skulle. Flåede Moreno ud og satte rutinerede James Milner ind på den udsatte backplads. Jeg synes det gav den nødvendige ro og ikke mindst et åndehul, der var tæt på at give fuld gevinst. De fleste vil måske være efter Klopp for ikke at handle tidligere, men sådan fungerer det altså ikke. Der er flere nuancerede mekanismer der gør sig gældende.

 

Men ak ve og vel - dybt inde i overtiden: hjørnespark til Sevilla og vi vidste dermed hvad klokken var slået. Det var lige før jeg glædede mig over, at udligningen faldt SÅ sent, for så kunne de da i det mindste ikke fratage os en remis.

 

Klassisk Liverpool, tænker de fleste nok - og det er jeg enig i. Det er og bliver en sygdom. Den er ikke akut, den er heller ikke konstant og den bryder ikke frem hver evig eneste uge. Men den lever i Liverpool og Liverpool skal, som det ser ud i disse år, lære at leve med den. Kunsten er at holde den nede, hvilket der desværre ikke findes et enkelt præparat der kan.

 

En anden måde at holde afstand til sygdommen på eller komme den helt til livs på, kan være med de rette ledertyper. Når den dukker op, som i 2. halvleg, savner jeg et par ledere der formår at skubbe den væk, der tager det nødvendige ansvar og som er parate til med alt hvad det kræver og selvfølgelig med de rette evner, at gå forrest.

 

Ledere i modgang og når man har ryggen mod muren, er der ikke mange af i den nuværende trup. De få der er, besidder ikke de evner det kræver og så er vi lige vidt.

 

Nå men hertil og ikke længere! Det må være nok negativitet for nu. På forhånd havde jeg gerne solgt den for en uafgjort og dermed den forventede afgørende kamp i sidste spillerunde.

 

For når alt ovenover er skrevet, så fastholder jeg, at det stadig ser ganske fornuftigt ud i det overordnede lys.

 

Vi er stadig nummer 1 i puljen og på trods af, at det er røvhamrende surt, at vi ikke via 1. pladsen, allerede før sidste runde er i 1/8-finalen og videre fra gruppen - så er afgørelsen placeret i vores egne hænder!

 

Jeg er ikke to sekunder i tvivl om, at 'finalen' på Anfield om 15 dage mod Spartak Moskva, giver en sejr og dermed et avancement som 1'er i puljen. Et hold der to gange kun formår at spille uafgjort mod gruppens absolut dårligste hold, SKAL simpelthen baskes på hjemmebane og det sker også.

 

Jeg vælger derfor at se positivt på, at vi som seere og fans, nu i stedet får en fantastisk European Night på Anfield, frem for en stemningsforladt kamp med et reservespækket hold på banen.

 

Lørdag venter et nyt brag! Chelsea hjemme på Anfield. Kommer den rette respons? Jeg tror og håber det. Det er dér muligheden for at tale med om top 4 for alvor opstår og det skal udnyttes, selvom modstanderen er uhyre stærk!

 

Vi høres ved.

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere