Login

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION
  • Skrevet: 14 februar 2018

 

Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️
 
 
Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig. 
 
 
Jeg var også lidt nervøs for en statisk midtbane-trio, som jeg offensivt frygtede ville blive for uopfindsom og stillestående.
 
 
Ja selv det kraftige regnvejr der piskede ind fra Atlanterhavet og som jeg ikke nødvendigvis mente var til Liverpools fordel, bekymrede mig. 
 
 
Heldigvis så går det ikke altid som man enten frygter eller forudser. 
 
 
Det her var simpelthen en europæisk manifestation af Liverpools store styrke på samtlige parametre - og hvis jeg var manager i nogle af de andre storklubber der spiller sig videre, så ville jeg foretrække ikke at trække Liverpool. 
 
 
Sjældent har jeg set et Liverpool-hold med så modent og voksent et udtryk, som det vi så på Estadio do Dragao. 
 
 
Topklasse, ganske enkelt! 
 
 
Vores første knald-eller-fald kamp i 9 år i CL, endte med en forrygende flot 5-0 sejr. Et clean sheet og det mest scorende hold. Vi er i den grad at finde blandt de 8 bedste fodboldklubber i Europa, når der i uge 14 tages hul på kvartfinalerne i Champions League. 
 
 
Jeg er næsten tom for ord. 
 
 
Jeg betegner ikke FC Porto som et dårligere hold end fx. Sevilla - og jeg var spændt på om vi kunne bestå testen og bevare roen og holde hovedet koldt, da vi gik til pausen foran 2-0, eller om vi ville opleve en form for nedsmeltning. 
 
 
Dette blev ingenlunde tilfældet - og jeg sad med en god fornemmelse allerede i starten af 2. halvleg, da jeg så at Dragões forsøgte at lægge spillet højere op på banen. For når vores modstandere gør det, så ved vi godt, at vi har verdens bedste ‘counter-attack’, i form af Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino.
 
 
Hattrick af den ude-af-form senegalesiske kantspiller. Det er storartet, særligt af en mand der generelt spiller ringe for tiden, hvis man sammenligner hans præstationer med dem vi så i sidste sæson. 
 
 
Vi så også hvad en scoring kan få af betydning, for indtil han noget heldigt og via et målmandsdrop, bringer os på 1-0, havde han spillet som en Serie 3-spiller og jeg indrømmer gerne, at bandeordene fløj rundt i min stue. Han missede simple tæmninger og afleveringer - og lignede en mand, der skulle en tur på bænken hurtigere end da Klopp rev Dejan Lovren ud på Wembley mod Tottenham efter en halv time. 
 
 
Jeg håber at kampen og de tre scoringer, bliver vendepunktet for ham. 
 
 
Han tog dog sin scoringstotal for sæsonen op på 12. Firmino smed sin op på 21 og Mo Salah høvlede den op på 30. I alt 63 mål fra denne dødsensfarlige trio i denne sæson. Fandeme vildt! 
 
 
Jeg har ikke én eneste finger at sætte på aftenens præstation. Der er 10+ i karakterer hele vejen rundt. 
 
 
Kæmpe ros til James Milner, den gamle arbejdsmand på 32 år, der styrtede rundt, tacklede så det sang og løb maskinrummet sort ligesom han assisterede ved to af de fem kasser. 
 
 
Kæmpe ros til Dejan Lovren. Han ser så god ud, når han placeres ved siden af en kapacitet som Virgil van Dijk, de to kan blive et monsterpar inde i det centrale forsvar. Tidligere har jeg slået et overbevisende slag for at Joël Matip bliver Virgils faste makker, nu er jeg ikke så sikker længere. 
 
 
Bevares, det bliver øjensynligt en anden kamp, hvis Otavio scorer efter 10 minutter, men det forhindrede Lovren med fremragende forsvarsspil. 
 
 
Nu kan truppen drage videre til en velfortjent træningslejr i varmen på La Manga. 25 spillere og trænerteamet, kan holde fri i de næste mange dage - få rettet til og justeret ind, inden vi tager hul på det hæsblæsende slutprogram i de kommende tre måneder. 
 
 
Gad vide om de kommer til at indeholde pokal nummer 6 i CL? 
 
 
Hvor sjovt kunne det i øvrigt lige være, at vinde CL igen? Sidste gang det skete, forlod Michael Owen os, denne gang Phil Coutinho. Jeg har jo lov til at drømme!
 
 
... og hey, kan vi ikke bare optræde i laksefarver hver gang? 
 
 
Orange is the new red!
 

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere