Login

BUSKELYSEN: EUROPE, BE AWARE!
  • Skrevet: 07 december 2017

En tysker, en englænder, en kroat, en ester, en spanier, en tysker, en hollænder, en senegaleser, en egypter, en brasilianer og så til slut endnu en samba-spiller.

 

En tysker og en bosnier på bænken der sender yderligere tre englændere på banen.

 

Jamen altså, jeg knuselsker bare dem allesammen sådan en aften. Kan man andet?

 

Jeg indrømmer dog gerne, at jeg var nervøs. Særligt da jeg erfarede at stjernen Quincy Promes alligevel var blevet klar for Spartak. Et hold det trods alt blot blev til 1-1 med i første kamp og som havde afklapset Sevilla. Et hold der havde alt at spille for. En sejr ville bringe dem videre.

 

Jeg indrømmer også gerne, at ikke alle dommere havde dømt det straffespark som satte Liverpool i gang efter blot 3 minutter. Men fra det øjeblik hvor Coutinho satte bolden sikkert ind, ja så blev jeg rolig og nød resten af endnu en magisk Champions League aften på Anfield.

 

Men man ved altså også bare, at det bliver en god aften, når Ragnar Klavan som en anden Xabi Alonso, rammer Sadio Mané lige i fødderne med en aflevering over 55 meter.

 

Jeg kan simpelthen ikke grave noget som helst malurt i bægeret frem i aften - og ærlig talt så giver jeg ikke en dyt for dem der nu kan finde på, at kalde det for en billig baggrund og alt muligt andet.

 

Sandheden er at Liverpool maltrakterede russerne og spillede sig i CL-1/8-finalen som ubesejret i puljen og som det næstmest scorende hold efter PSG af de i alt 32 deltagende hold.

 

Fab Four på den øverste tredjedel af banen: Wauw! Det var simpelthen for vildt det de præsterede. Det 2-0 mål kan ses igen og igen og igen. Fuldstændig crazy indsats af Philippe Coutinho, Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino.

 

Lad mig lige opsummere hvad vores front four har stået for indtil videre i sæsonens 23 kampe hvad angår mål og assists:

 

Mo Salah:

18 mål 4 assists

 

Bobby Firmino:

12 mål 6 assists

 

Philippe Coutinho:

8 mål 6 assist

 

Sadio Mané:

7 mål 5 assist

 

Sidstnævnte er i øvrigt først lige begyndt!

 

Vi har altså gang i en fremragende sæson.

 

Kritikken haglede ned over Klopp & Co. efter de store nederlag mod City og Spurs samt en del uafgjorte kampe på kort tid, men den respons de har givet os, er ganske enkelt fantastisk.

 

Foruden kvartetten oppe foran, ja så går min uforbeholdne ros i aften til manager Jürgen Klopp. Den får han for både sin ageren i de seneste 3-4 kampe, hvor han har roteret heftigt og i denne kamp, for at have modet til at spille med alle fire fra staten af og dermed signalere at der kun var én vej, nemlig frem over stepperne.

 

Han valgte, som jeg så det, at overgå til en 4-4-2, med Coutinho og Mané på hver sin kant i en meget offensiv udgave og sendte Mo Salah ind ved siden af Firmino. Særligt på possession-delen gav det en kæmpe fordel. Et friskt kald - og noget der jo bestemt gav mening, særligt som kampen lagde fra land.

 

Han havde ligeledes modet til at droppe anfører Jordan Henderson, der på trods af de gode resultater på det seneste, bestemt ikke har imponeret indtil videre i denne sæson. Jeg synes faktisk det er stærkt arbejde af Klopp.

 

I den forbindelse kan jeg faktisk godt blive lidt trist over, efter Emre Cans glimrende præstation på sin absolut bedste position, at han med stor sandsynlighed rejser til sommer.

 

Omvendt bemærker jeg Leipzigs exit fra CL og dermed også en Naby Keita der måske så kan komme til, allerede til januar. I øvrigt: vild lækker scoring efter en fremragende dribletur, han sendte ind bag Besiktas' keeper hertil aften.

 

Nu håber jeg på en god lodtrækning på mandag.

 

Personligt har jeg intet behov (endnu) for at møde Juventus og Bayern München så tidligt i knockout-fasen. Omvendt så skal man kunne slå dem alle, for at stå med det store trofæ henne i Ukraine.

 

Jeg er faktisk lige nu så optimistisk, at jeg kalder det en god mulighed. Jaja, folk vil sikkert grine af mig, men der ER altså en grund til at vi har vundet den 5 gange!

 

Søndag er nu i øvrigt ligeså vigtig!

 

Her skal vi forhåbenligt (igen) synge julen ind for Everton.

 

Massivt og stort Merseyside Derby, som jeg håber ender ud til fordel for den røde bydel.

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere