Login

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT
  • Skrevet: 24 februar 2018

Endnu en sejr! 

 

28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2. pladsen. 

 

For anden gang i denne sæson, nappede vi en 4-1 sejr over The Hammers - og viste dermed, at for os, er det underordnet om manageren hedder Slaven Bilic eller David Moyes. 

 

Vi fremviste også - endnu engang - et forrygende fodboldspil med et fantastisk format. 

 

Det er er nemlig format at vinde 4-1 hjemme over et David Moyes-mandskab, der på det seneste har vist gode tendenser og især mod hold fra toppen. 

 

Eneste malurt i bægeret, var vel sådan set kun, at vi ikke hjemtog clean sheet nummer tre i træk, men hey, vi er Liverpool - og vi kan jo som regel godt tåle at lukke et mål eller to ind. 

 

Mo Salah kom op på 31 sæsonkasser. Roberto Firmino med endnu en jeg-ser-lige-væk-mens-jeg-scorer kasse sendte ham op på 22. Sadio Mané tog den op på 13. 

 

Er det ikke bare en fantastisk følelse? De tre kan jo lave vand om til den bedste vin. Europas stærkeste angrebstrio, uden tvivl. 

 

Der hvor jeg i dag, virkelig spottede formatet og forskellene fra tidligere kampe i sæsonen og hvor et opgør som dette, sagtens kunne være endt uafgjort, var mod slutningen af 1. halvleg. 

 

Jeg noterede mig et ihærdigt spillende Liverpool-hold, der hellere ville fremad end tilbage. Det gjaldt især de to forrygende backs i form af Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson. Når de havde bolden, søgte de mulighederne længere oppe, eller ind i maskinrummet, fremfor en retur tilbage mod Joël Matip, Loris Karius eller Virgil van Dijk. 

 

Emre Can og James Milner inde centralt, formåede på samme måde, at se fremad når de modtog bolden - og det er en sand fornøjelse, at følge et hold der konstant søger mulighederne frem for at lade sig begrænse. Sålænge boldsikkerheden og kontrollen er med i det - og det var det - så giver det bare så meget mere på selvtillidsfronten at lykkes med ting i offensiv og retvendt position. 

 

Tidligere på sæsonen, ville TAA ofte spille den ned i fødderne på Matip, der enten ville dreje rundt og ramme keeperen eller ekspedere den udover sidelinjen hvis han blev presset. Nu tænkes der mere offensivt og man går i løsningsmode på hvordan, man får lirket modstanderens beton-forsvar op. 

 

En af måderne at gøre det på, er ved at blive ved og forblive opportunistiske og med troen på, at næste gang, så går det måske bedre end sidste gang, man forsøgte sig. 

 

Derfor min megen omtale af ordet format, for det var virkelig overbevisende fodbold i minimum 80 af dagens 90 minutter. 

 

Enmandshæren Marko Arnautovic, kunne sagtens have gjort det onde ved både Liverpool og kampen, hvis han var lykkedes med bare én af sine to nærgående forsøg. Her må jeg - som sidste gang - igen uddele ros til Loris Karius. Fingerspidserne ved Arnautovic’ chip-forsøg i det 16. minut, viste sig så vigtige, at de direkte vel var skyld i at bolden sejlede på overliggeren og ikke i netmaskerne. Jeg vover påstanden, at den havde Simon Mignolet ikke fået det yderste af handskerne på. 

 

Derudover hæfter jeg mig ved de stabile præstationer, som mere eller mindre alle spillere leverer for tiden - og det nærmest uanset hvem Jürgen Klopp sender på banen. 

 

Vi kan sagtens have meninger om, at Dejan Lovren bør spille i stedet for Joël Matip. Vi kan sagtens synes at Emre Can starter lidt for ofte, at James Milner da er for gammel til at starte inde to kampe i træk og at Sadio Mané er ude af form og skal have en pause på bænken. Men sandheden er, at de leverer varen som vi fans kræver - og med undtagelse af vores to blundere i januar mod Swansea og West Bromwich, så har vi påbegyndt år 2018 i et overdådigt og underholdende spillehumør. 

 

Læg fx. mærke til, at vi stort set ikke snakker Philippe Countinho længere, andet end når vi erfarer på Eurosport-kanalerne, at han igen starter ude for FC Barcelona, i en halvsæson, hvor han kunne have boltret sig i Liverpool, og medvirke til ‘noget stort’. 

 

Hvad er så noget stort? Ja, det kommer jo helt an på vores målestok og forventninger. 

 

Mit succeskriterie hedder top 4. Den har jeg siden Coutinho-salget frygtet for. 

 

Jeg er stadig ikke der hvor jeg siger, at den kommer i hus, dertil er det stadig for tæt - men når jeg yderst realistisk - og LFC-kritisk - udfylder de resterende kampes udfald for samtlige top 6 hold i denne Predictor lige her  - ja så ender vi selv der, på en 3. plads. 

 

Prøv den og se om du er enig med mig. 

 

Vi nærmer os nemlig en afslutning på den lange sæson og det selvom vi ikke har 1. marts endnu. 

 

Som nævnt sidste gang efter den lækre sejr i Southampton, så kører toget lige præcis i disse uger - og for hver gang vi kommer ud af en runde med en sejr, så bobler optimismen endnu mere i mig. 

 

Vores slutprogram i de sidste 10 kampe hedder: 

 

Newcastle (H)

Man Utd (A)

Watford (H)

Palace (A)

Everton (A)

Bournemouth (H)

WBA (U)

Stoke (H)

Chelsea (U)

Brighton (H) 

 

Her har jeg i barometeret tildelt Liverpool seks sejre, tre uafgjorte og et nederlag. Det bør, hvis mine øvrige forudsigelser går op, være nok til top 4.

 

Det vil give os sammenlagt 78 point. Hvis ikke det er nok til top 4, ja så ved jeg sgu snart ikke og så skal meget da vist gå galt. 

 

Vi mangler selv at møde to hold fra top 6, men jeg noterer mig også, at de øvrige mødes indbyrdes - og United-Chelsea i eftermiddag, kan jo passende starte med at spille uafgjort. 

 

Derudover er både United, Chelsea og Tottenham stadig med i FA Cuppen, ligesom alle engelske hold fortsat spiller en rolle i knockout-fasen i Champions League eller som Arsenal i Europa League. Her kan Liverpool ovenikøbet ‘slappe lidt af’ efter 5-0 i Porto i første kamp. 

 

For at bruge et begreb fra tennissportens verden, så slutter jeg af med:

 

Advantage Liverpool.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere