Login

BUSKELYSEN: FRYGT GJORT TIL SKAMME
  • Skrevet: 02 december 2017

Forhåndsanalysen, altså den vi altid enten højrøstet eller i vores stille sind, kommer med ekspertudsagn omkring, inden et opgør hvor Liverpool er den ene part, hed for mit vedkommende: ængstelse, svær kamp mod et hold der blot har tabt en enkelt hjemmekamp og leg med ilden i forhold til rotationerne.

 

Bedre blev det egentlig ikke, da jeg erfarede at vi skulle spille med en 3-back-kæde og hvor Gini Wijnaldum endda var den ene af dem.

 

Her bagefter, ja så må jeg jo bare æde mine tanker og konstatere, at de blev gjort til skamme.

 

Se det lige for dig! Det havde da ellers været en typisk Liverpool-eftermiddag: lang tur til det sydøstlige England, uinspirerende og kedeligt og pludselig et hjemmehold der laver et par mål eller tre ud af ingenting.

 

Men næ nej, jeg bemærker at vi er ved at lære det der. Det der med at deale med modstanderen, når vi er forholdsvis store favoritter.

 

Jeg var inde på det i onsdags efter sejren hos Stoke - og her på denne lørdag mod Brighton & Hove Albion, synes jeg vi fik sat en ret så fed streg under, at vi efterhånden har redskaberne og værktøjerne samt sidst og måske allervigtigst: bredden i truppen, til at vi efterhånden kan holde en opadgående formkurve i et tætpakket program.

 

Selvfølgelig var jeg ængstelig. Når Joël Matip forventes ude 3-4 uger, når Joe Gomez er syg, når to ud af tre centerbacks ikke er centerbacks, når Sadio Mané igen var henvist til bænken og når Jordan Henderson og James Milner skulle være de primære til at udgøre maskinrummet og få ting til at ske.

 

Men som sagt blev mine bekymringer gjort til skamme. Ret hurtigt tænkte jeg, at det måske slet ikke er så tosset med tre mand dernede, når man så hvor defensive hjemmeholdet var i deres tilgang. Emre Can og Gini, ja faktisk også Dejan Lovren, spillede med god ro og autoritet, særligt i 1. halvleg og bidrog til at LFC var enormt meget på bolden, da alt hvad der skulle afvises, blev det.

 

Jeg kunne også ret hurtigt se, at det blev en tålmodighedsprøve, men her ved man også bare, at rammer Philippe Coutinho bare en nogenlunde dag, så skal det nok give muligheder og tilbud. Og det gjorde han!

 

Offensivt er vi altså bragende opfindsomme, powerfulde og forholdsvis træfsikre. Når så Mo Salah ikke scorer, ja så smider han da bare to assist og bliver dermed til lige præcis den spiller som Jürgen Klopp reelt set hentede ham for, nemlig at have næstsidste fod på bolden før den havner i mål. Fremragende!

 

Da de først var gjort bløde, gjorde vi stort set hvad det passede os 1. halvleg ud. Stærkt genpres og fantastiske erobringer, der satte dem endnu mere under pres.

 

Men selvfølgelig var jeg da også en lillebitte smule ængstelig, da Brighton scorede på deres straffespark, for vi ved jo allesammen godt hvad der kan ske, hvis det så bliver til endnu en scoring.....

 

... og de havde da også et par optræk, der godt kunne have forvandlet 2. halvleg til et drama - men her synes jeg, for lige at fortsætte lovprisningen af mit hold, at vi formåede at holde den berømte 'sygdom' på ganske fin afstand og i stedet sætte de afgørende dødsstød ind.

 

Omkring rotationen, så var der nu tredje kamp i træk, at Jürgen Klopp havde skiftet fem eller flere spillere fra seneste startopstilling. Klart, at noget af det var af nød og tvang til dagens opgør, men jeg bemærker at han med stor succes holder store dele af truppen parate. Se bare James Milner, han får godt nok mange minutter i øjeblikket, i forhold til hvad vi vel havde set komme.

 

Jeg kan godt lide det. Jeg kan godt lide at Dom Solanke og Marko Grujic skiftes ind til sidst og får lidt minutter, frem for Mané og Sturridge fx. Jeg vil dog stadigvæk advare mod, at rotationen ikke bliver for voldsom. Fra midten af december til ultimo januar, skal start-11'eren nok stabiliseres lidt, men mon ikke også, at det er det han pønser på? Jeg tror det!

 

Lige kort om målmandsposten:

 

Forleden fik jeg et par små bemærkninger med på vejen omkring mit syn på Simon Mignolet. Jeg var enten ikke tydelig nok, eller også er jeg bare blevet lettere misforstået. Ikke desto mindre vil jeg gerne uddybe det, så der ikke hersker tvivl:

 

Mignolet er en fin målmand. Han står nogle gode fodboldkampe mellem stængerne og er indimellem også kampafgørende. Fx. spillede han rigtig godt i dag - og redder ret så afgørende lige før Firmino scorer til 3-0. Der var bestemt også flere andre gode indgreb.

 

Min påstand er bare, at NÅR (og ikke hvis) Liverpool igen vinder det engelske mesterskab, så sker det altså ikke med Mignolet i buret. Stabiliteten hos ham er ganske enkelt ikke god nok, klassen heller ikke. Det er dét der piner mig. Jeg er ikke modstander af ham som sådan, han gør det så godt han kan og jeg synes han er blevet mere stabil over de seneste par sæsoner, men han bliver i min optik, aldrig stabil nok til at stå på mål for et mesterhold. Det er i øvrigt i lighed med flere andre Liverpool-spillere, så han er absolut ikke den eneste!

 

Men nå, nok om ham! I dag er jeg bare igen en supertilfreds Liverpool-supporter og jeg satser kraftigt på, at holdet på onsdag i den afgørende gruppekamp om videre kvalifikation i Champions League, lever op til favoritværdigheden og giver mig endnu en fantastisk European Cup Night-oplevelse på Anfield.

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere