Login

BUSKELYSEN: JOB DONE!
  • Skrevet: 27 december 2017

Rammen på Boxing Day var Anfield. Arbejdet blev gjort flot og professionelt og efter 3 uafgjorte kampe på hjemmebane, efterlod Liverpool sig heldigvis ingen tvivl om udfaldet på denne højhellige 2. Juledag.

 

Min egen ramme var Roxy Malt, en irsk Pub i Silkeborg. Min jul holdes nemlig hos svigermekanikken i Them City, 8-9 kilometer fra selve Silkeborg.

 

Min normale ramme er min egen sofa, langt fra fulde og larmende med-supportere og et sted hvor jeg kan finde helt ind i zen med Liverpools ofte opløftende præstationer.

 

Dette lod sig ikke sådan for alvor at gøre i Them, hvor dele af familien er knap så fodboldbegejstrede, særligt hvad angår decibel og jubel. Derfor tog min kæreste og jeg den korte tur ind på Roxy Malt, hvor vi rent faktisk var de to eneste kunder.

 

De diskede op med fadøl, G&T’s - og smed en flot storskærm lige i skærmen på os, ovenikøbet med høj lyd. Det var en ren fornøjelse - ligesom på banen ovre på L4.

 

Jeg så en kamp hvor Liverpool gjorde et professionelt men også forventeligt stykke arbejde, det vi bagefter kalder ‘Job done’.

 

Det var ellers ikke fordi de første 50 minutter var specielt opløftende.

 

Heldigvis bragte en tidlig føring dog nogenlunde ro på opgøret fra starten af, men derfra blev det alligevel som forventet:

 

Et svært nedbrydeligt Swansea-mandskab, der skulle holde liv i kampen længst muligt og som i perioder lykkedes meget godt med foretagendet. En overgang havde de endda bolden mest og begyndte så småt at summe omkring Liverpools forsvarsområder - men heldigvis uden at de for alvor havde kvaliteteten til at komme frem til noget. Liverpool spillede enormt langsomt i det opbyggende spil, boldomgangen var for sløv og man fandt langtfra hver gang en anden rød spiller på afleveringerne.

 

Da de fire brasilianske fødder lukkede ned til 2-0, blev sejren kørt sikkert i hus, omstillingerne rullede som de skulle og svanerne havde svært ved at følge med - og det mest bemærkelsesværdige i resten af opgøret, var vel egentlig at Mohamed Salah kun assisterede og ikke selv kom på måltavlen denne gang. Det bliver spændende at se hvordan vi klarer skærene, når vi om godt 3 ugers tid igen møder Swansea nede på Liberty i det walisiske  

 

Rart at undgå endnu et dumt uafgjort resultat på hjemmebane. Rart at se et clean sheet. Rart at se en solid defensiv. Rart at se Joël Matip og Adam Lallana retur i fuld vigør på holdet.

 

Også rart at se Roberto Firmino lave to kasser og dermed smide sig ind på topscorerlisten lige omkring klassenavne og notoriske målscorerer som Lukaku, Morata, Gabriel Jesus, Wayne Rooney, Jamie Vardy og Lacazette.

 

Bobby Firmino viser mere og mere hvordan han efterhånden har ‘adaptet’ sig ind i 9’er-rollen og jeg tøver (stadig) ikke med at kalde ham den bedste i Europa på den position, når det kommer til arbejdsomhed og iver. Han er ofte medskyldig i bolderobringer og mål til følge, hvilket man også så i dag, da Philippe Coutinho bragte os på 1-0. Jeg bliver mere og mere begejstret for ham.

 

Foruden altid at være første mand på Klopps holdkort, så har han nu nettet 16 gange i sæsonen og derudover haft næstsidste fod på bolden 8 gange. Det er klasse - og han kan sagtens nå 25 sæsontræffere.

 

Sejren var selvfølgelig vigtig, da Chelsea og Spurs tog de forventede sejre - men også fordi Manchester United (som forventet), satte point til mod Burnley og dermed kom vi et skridt tættere på samling i toppen fra 2. til 6. pladsen, hvilket jo blot gør resten af sæsonen endnu mere spændende.

 

På lørdag gælder det op-og-ned-Leicester, også på Anfield Road. Den kamp er jeg ikke voldsom optimistisk omkring og jeg frygter at det ender i en remis. Jeg håber i den grad, at jeg tager fejl og at der kan hives endnu 3 dejlige point ind på kontoen.

 

Nu gælder det filmen “P.S. I Love You”. Det var ikke betingelsen, men tilsyneladende ‘straffen’ for at blive kørt til Silkeborg af kæresten. Men det handler jo om at give og tage i et parforhold, har jeg efterhånden lært. Lidt ligesom med Liverpool.

 

Glædelig bagjul som man siger!

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere