Login

BUSKELYSEN: JØSSES ALTSÅ!
  • Skrevet: 22 januar 2018

Slår førstepladsen, taber til sidstepladsen. 

 

Ja, det anede mig sgu. Det var det jeg frygtede. Frygten blev omsat til virkelighed. Latterligt! 

 

Liverpool er dygtige nok til at slå Premier Leagues bedste hold, men er ikke dygtige nok til at slå det dårligste mandskab. Jo for en lille måned siden. Der blev Swansea jo slået 5-0. Men ikke i aften. 

 

To verdener. Omtrent samme fodboldhold som sidste søndag. Kun Virgil van Dijk havde erstattet en sygdomsramt Dejan Lovren. Det var jo ikke ligefrem nogen nedgradering. 

 

Elendig 1. halvleg. Fuldstændig energiforladt. Dybt frustrerende. Det blev afløst af en lidt bedre 2. halvleg. Men rigtig godt, var det ikke i nærheden af at blive. Overordnet set, var det en præstation der grænsede sig op til noget der mindede om pinligt. 

 

Stimen af ubesejrede kampe endte på 18. 

 

Måske er 18 bare et ulykkestal. For den opmærksomme læser ved jo godt, at 18 også er det tal vi aldrig er kommet videre fra, når vi taler om antallet af vundne mesterskaber. 

 

Man spørger sig selv hvordan der dog kan være den forskel på et fodboldhold, der for lidt mere end en uge siden, udspillede Manchester City i store perioder - og for lidt mindre end en måned siden, udspillede den samme modstander som i aften. 

 

Jeg har ikke de endegyldige svar på det spørgsmål. 

 

Mit umiddelbare bud, går på noget mentalt. Noget med indstillingen. Noget med at man ikke ramte dagen. Noget med at Swansea, præcis som de skulle, stod med et formidabelt godt defensivt udgangspunkt. 

 

Der var tonsvis af dårlige afleveringer og indlæg. Manglende beslutsomhed og ikke mindst fantastisk mangel på tempo og opfindsomhed. 

 

Flere af spillerne, med de to backs Joe Gomez og Andrew Robertson i spidsen, men også Sadio Mané, Gini Wijnaldum, Alex Oxlade-Chamberlain og til dels Mo Salah - tog enormt mange tåbelige og forkerte beslutninger - og ramte i store dele af kampen ikke en medspiller i det fremadrettede spil. Hverken via standardsituationerne eller i selve spillet. 

 

Det betød ofte, at det var Emre Can, Virgil van Dijk og særligt Joël Matip, der måtte drive bolden frem og dermed forsøge på at sætte tempo. Det er ikke ligefrem de tre spilleres spidskompetencer. 

 

Det var en sindssyg skuffende præstation og jeg ærgrer mig selvfølgelig helt åndssvagt over at forspilde muligheden for at trække 5 og 8 point fra Tottenham og Arsenal i kampen om top 4. 

 

På mange måder mindede kampen mig om 0-0 opgøret i midten af december mod WBA. Jeg sad ihvertfald med den samme følelse igennem hele opgøret, som jeg gjorde den aften, nemlig at vi kunne spille resten af natten, uden at score. 

 

Roberto Firminos hovedstød på stolpen i slutsekunderne, taler sit tydelige sprog. Ikke engang da han steg til vejrs, nåede jeg at tænke, at den der, den går ind. 

 

Forskellen fra kampen mod WBA og så aftenens kamp, var bare at vores modstander evnede at score - og pudsigt nok (endnu engang) efter et hjørnespark. Suk! 

 

Mange vil kalde det en ‘Liverpool-classic’, det vi så i aften - og det er fristende at være enig. Det var dog blot Liverpools tredje nederlag i denne sæson og helt isoleret, er det jo til at leve med. 

 

Det er dog ingen undskyldning, i forhold til at tabe til det forholdsvis suveræne bundhold. 

 

Indsatsen var umiskendelig ringe! 

 

Det er dog heller ikke nemt, når man spiller med en mand i undertal igennem de første 73 minutter. 

 

Nej, jeg refererer ikke til dommerkendelser, men alene til Georginio Wijnaldum. 

 

Var han virkelig på banen? 

 

Av hvor synes jeg, at han om nogen er manden der ikke kan være sin indsats bekendt. Vildt skuffende indsats. Jeg synes han fremstod stærkt anonym, nærmest spøgelsesagtig - og mine forventninger til ham er væsentlig større, end det han viste til aften. Han var absolut ikke i nærheden af, at tage noget der mindede om ansvar. Han har så central en position og placering, at vi som fans ganske enkelt må kræve, at han viser sig mere frem og byder ind med langt mere end det var tilfældet. Han SKAL være bindeleddet mellem forsvar og angreb. Han var mega uinspirerende at se på, var fuldstændig initiativløs og det eneste han foretog sig, var at flytte boldene rundt fra side til side. Hvorfor viser en mand, der trods alt ved tidligere lejligheder, har givet os prøver på sine kvaliteter, ikke mere drive og fandenivoldskhed? Det er ingenlunde i orden. 

 

Naby Keita får ihvertfald ingen problemer med at spille sig til en plads i startelleveren når han ankommer til sommer. 

 

De smarte og (bag)kloge vil her prikke til mig og sige, at Philippe Coutinho manglede i denne kamp. Jeg er ikke uenig. Som jeg skrev i min Speciallyse om netop Coutinho, så er det kampe som denne, at vi for alvor mærker tabet af ham - og hvor vi ikke åbenlyst har arvtageren på holdet. Omvendt så hverken kan eller må vi tude over spildt mælk. Han er der ikke længere - og det er jo heller ikke fordi, at vi ikke har oplevet lignende kampe MED Coutinho på holdet, hvor det er sluttet  ligeså skidt, for det har vi. Men det er fristende at hævde, at med ham og hans værktøjskasse, så var det nok endt med et lidt andet udfald. 

 

Denne sæson har dog også lært mig, at jeg ikke skal male fanden på væggen. Det vil ganske enkelt være en hån mod de sidste 18 kampes gode præstationer. Træerne gror bare ikke ind i himlen og i Premier League kan alle tabe til alle. 

 

Nu er kunsten at rejse sig. 

 

På lørdag gælder det igen WBA, denne gang i FA Cuppen. Hvilket mandskab stiller Jürgen Klopp mon med? Hvilken energi og hvilket svar kommer Liverpool ud med? Det er en pokalkamp og spørgsmål er hvor hårdt Liverpool vil satse på den i denne sæson. Målt på den første kamp mod Everton, så bliver holdet slagkraftigt. Jeg forbeholder mig retten til at bevare optimismen og tror på et avancement til 1/8-finalerne. 

 

Dernæst venter en mindst ligeså svær midtuge-kamp som den i aften, når Liverpool gæster Huddersfield næste tirsdag. 

 

Heldigvis står den inden længe på kanonføde, når vi møder Tottenham Hotspur på Anfield næste søndag. 

 

Grundet Super Bowl 52 samme nat, skal min yngste søn på 10 år, der (stadig) tror, at han er Spurs-fan, hjem til sin mor samme aften, men det var enormt vigtigt for ham, at det først blev efter LFC-Tottenham, ‘for så kan jeg jo drille dig bagefter far’. 

 

Mmm ja klart klart, sønnike!

 

Næ. Det bliver lige omvendt og jeg er i den forbindelse yderst motiveret og parat til (kærligt) at nedgøre og ydmyge ham på det groveste - for det er ligeså sikkert som amen i kirken samme formiddag, at det opgør ender IKKE med et Liverpool-nederlag eller i en uafgjort. Liverpool vinder den kamp overbevisende. 

 

Tak for i aften!

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere