Login

BUSKELYSEN: ORANGE ER LYKKEN!
  • Skrevet: 11 februar 2018

Vi er røde, men vi er indimellem også iklædt orange. Den farve kan jeg godt lide. 

 

Alle har meninger om den laksefarvede 3. trøje - jeg synes den er fed og i den er vi fortsat ubesejrede - også efter i dag. 

 

Jeg vil starte med to citater: 

 

Jan Mølby under Newcastle-Man United: 

- Kampen i bundstriden er utrolig tæt, så hvad der ikke er af spænding i toppen, det er der i bunden.

 

Peter Kjær under Southampton-Liverpool: 

- Det kan godt være, at der ikke er spænding i toppen, men det skal jeg da love for, at der er i bunden. 

 

Jeg er fuldstændig enig i at bundstriden er spændende, men med undtagelse af Manchester Citys enevælde oppe på bjerget, med vilde 72 point i blot 27 kampe, ja så er jeg sgu dybt uenig med de to såkaldte eksperter i, at der ikke er spænding i toppen. 

 

Det er tænkeligt, at de refererer til netop Citys dominans og anskuer det med den vinkel, men så må de faktuelt tage betragtningerne med sig for de hold under Manchester City - og så kalde det manglende spænding om guldet og ikke i toppen. 

 

For her er der eddersprøjteme spænding om hvem der skal med i det forjættede land, kaldet Champions League, til næste sæson - men der er faktisk også megaspænding om hvem der skal nappe sølv- og bronzemedaljerne. 

 

Som fan af Liverpool, synes jeg naturligvis, at denne topstrid er voldsomt meget mere spændende, end hvilke tre hold, vi ikke ser igen i næste sæsons Premier League. 

 

Det spidser til på alle måder. Vi er inde i den sidste tredjedel af sæsonen nu. Der resterer blot 11 kampe efter denne runde - og konkurrencen deroppe, er hamrende tæt. 

 

Toget kører altså nu og netop derfor var en sejr nærmest livsvigtig på St. Mary’s, søndag aften. 

 

Et traditionelt hårdt og svært sted for Liverpool, at få den fulde gevinst med hjem, på den lange hjemrejse til Nordvest. 

 

Jeg vil da også formulere det sådan, at det sagtens kunne være endt med et af de ulidelige smertefulde nederlag. 

 

Ja, vi vinder 2-0 - via magi fra Mo Salah og Bobby Firmino - og med kampen lidt på afstand, kan man betragte det som en professionel arbejds- og pligtsejr, men gennemgår man sekvenserne af 1. halvleg, så er vi ved flere lejligheder tæt på katastrofen, nemlig at The Saints udligner vores ellers nydelige og tidlige føringsmål. Sker det, så ved vi jo godt hvad klokken kan slå. 

 

Derfor var jeg også overlykkelig da Mohamed Salah gjorde det til 2-0 kort før pausen, på Roberto Firminos fantastiske assist. Det var tilsyneladende nok til at tage pynten af hjemmeholdet. 

 

For første gang nogensinde, vil jeg her fremhæve en Liverpool-målmand og hævde at tyske Loris Karius, der har overtaget roret som 1. keeper, bliver utrolig kampafgørende og direkte medvirker til at sikre os en glimrende og stærkt vigtig udebanesejr! 

 

Han diskede simpelthen op med noget nær pragtredninger i to seriøse tilfælde, den første på Pierre-Emile Højbjergs (dog svage) afslutning og den næste på hovedstødet fra James Ward-Prowse. 

 

Det er DE redninger vi ofte efterlyser og som i dag holdt os inde i opgøret. Så ret skal være ret, tak Karius! 

 

For god ordens skyld, skal jeg måske nok lige tilføje, at et par gode kampe mod både Spurs og Southampton, ikke ændrer min overordnede holdning om at vi skal have en med mere kvalitet ind mellem de to stænger til sommer. 

 

Det bliver spændende at se, om det så er Karius eller Mignolet der er at finde i buret på Estadio do Dragao på onsdag i CL. Jeg vil mene, at Jürgen Klopp skal genbruge Karius’ nuværende form, frem for at putte Simon Mignolet derind, men det tror jeg ikke sker. 

 

Det er som om Klopp ofte vil spille os fans et puds. Vi må bruge det vi har, er hans devise. Så vi sælger Coutinho og satser på at det vi har er godt nok. Vi skifter en ekstra forsvarsspiller ind med 5-10 minutter tilbage og håber på, at det ikke giver for meget rod i strukturen og organisationen. På onsdag går vi måske på kompromis med CL, ved at benytte en belgier frem for en tysker. Jeg tror Klopp kan lide at lege lidt med os og vores følelser <indsæt selv passende smiley> 

 

De sidste 45 minutter af dagens kamp: 

 

Southampton forvandlede sig heldigvis fra noget der så lovende ud før pausen, til noget der var omtrent ligeså tandløst som Chelsea har set ud på det seneste. 

 

Vi burde og kunne snildt, have lukket kampen helt ned, med en noget større fokus og koncentration - og det ved op til flere lejligheder. Det skete ikke - og derfor blev vi efterladt helt frem til 90. minut, med den der ubehagelige ‘hvad-nu-hvis-de-scorer-følelse’. Jeg hader det! 

 

Jürgen Klopp gjorde mig heldigvis en del mere rolig efter en time, da han skiftede James Milner ind for en utrolig ringe Alex Oxlade-Chamberlain. Ham var jeg godt nok utilfreds med. Med undtagelse af afleveringen op til Salah, der heldigt smuttede igennem benene på en Saints-spiller, så Firmino kunne bringe os foran, så tror jeg ikke, at jeg så Chambo med én eneste god aktion. Skuffende fra en mand, der blev bænket til Spurs-kampen og dermed havde noget ekstra at bevise. 

 

Tilbage til den store spænding i toppen. 

 

Orv hvor er det tæt deroppe nu. Et United-nederlag til Rafa’s Newcastle og et Chelsea-mandskab der siger farvel til Antonio Conte hvis Sturridge spiller sejren hjem for The Baggies - giver pt. fordel til Liverpool og Tottenham. Arsenal har vi vinket farvel til. 

 

Vinder Chelsea mandag, så adskilles Uniteds 2. plads og Spurs’ 5. plads, blot af sølle 4 point. 

 

Det er knivhamrende skarpt og tæt. Problemet er at det hele tiden kan knække og det vil hele tiden brække over. Jeg havde vel egentlig troet, at United ikke for alvor ville kunne komme med i feltet, men det er de nu og det kan ligeså godt blive dem der trækker Sorteper. 

 

De største udfordringer for os, kan sagtens være de resterende 6 hjemmekampe mod West Ham, Newcastle, Watford, Bournemouth, Stoke og Brighton. 

 

De 5 udekampe mod Man United, Crystal Palace, Everton, WBA og Chelsea, er på papiret langt værre - men som næstbedste udehold i tabellen, så er jeg på en eller anden mærkelig måde (og så alligevel ikke), lidt mindre ængstelig omkring dem. 

 

Men uha, jeg tør ikke rigtigt give mit endegyldige bud. Jeg stoler dog selvfølgelig så meget på mit Liverpool, at jeg tror de tager den ene af de tre pladser, men jeg synes også at det understreger ret så vildt, hvor vigtig sejren i dag var. 

 

Jeg glæder mig til gensynet med Champions League på onsdag. FC Porto mener jeg vi over to kampe, skal kunne slå og dermed spille os videre i kvartfinalen.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere