Login

BUSKELYSEN: SIKKE EN GLÆDE!
  • Skrevet: 23 december 2017

Overskriften skal ikke misforståes. Det var bestemt IKKE en glæde. 

 

Men min henrivende kæreste, har i øjeblikket fokus på os menneskers negative fremtoning, herunder nok især mig. Så hun er kommet på, at vi alle skal lære at tænke positivt og afslutte selv det negative med sætningen ‘’sikke en glæde’. 

 

MEN: Av for satan da! Der poppede den lige op igen, den der sygdom. Den jeg havde fokus på efter Sevilla-kampen og som har været holdt ganske fint på afstand siden. Det gør ondt når den titter frem, for den udstiller os og det er naturligvis ganske ufedt. Vi udstilles på banen og på de sociale medier. Det er jo i udgangspunket ikke pænt at gøre grin med en sygdom. For når man fejler noget, så har man det altså ikke særlig sjovt. 

 

De 4 minutters og 45 sekunders ‘meltdown’ vi oplevede fra spilleminut 53 til 58 er jo klassisk Liverpool. Man tror jo ikke sine egne øjne og personligt var min nedsmeltning næsten ligeså stor hjemme i min stue! Hvis ikke det var fordi jeg var så sindssyg slap og mit sofabord ikke vejede 2 tons, så havde jeg fra siddende stilling løftet det, vendt det rundt og smidt det over i selve tv-skærmen! For helvede da! 

 

Det er jo dybt forkasteligt og fuldstændig utilgiveligt, at smelte sådan sammen. Det sker jo ikke fordi vi ikke gider at spille længere. Det sker jo fordi kollektivet bryder fatalt sammen og der ikke er en Steven Gerrard-type tilstede, til at bringe ro på det hele. 

 

Ja, Joe Gomez snorkbobler ved både 1-2 og til dels også 3-2. Ja, der er en målmand der ikke har klassen ved 2-2. Men hvor fanden er lederskabet og den der tager ansvar?!?! 

 

Det er sådan min umiddelbare holdning, for jeg kan ikke komme på hvad det er der ellers sker på de fem minutter. Et lignende sammenbrud synes jeg bare ikke man ser hos så mange andre storhold og ihvertfald slet ikke så ofte, som vi ser det hos Liverpool. 

 

Efter sejren i Stoke hvor Martin Atkinson burde have smidt Simon Mignolet ud for at nedlægge Mame Biram Diouf, var jeg ude med riven efter den belgiske vaffels kvaliteter. Jeg fulgte op med en uddybning efter opgøret mod Brighton, hvor jeg bl.a. skrev:

 

“Mignolet er en fin målmand. Han står nogle gode fodboldkampe mellem stængerne og er indimellem også kampafgørende. Min påstand er bare, at NÅR (og ikke hvis) Liverpool igen vinder det engelske mesterskab, så sker det altså ikke med Mignolet i buret”

 

Og jeg fortsatte: 

 

“Stabiliteten hos ham er ganske enkelt ikke god nok, klassen heller ikke. Det er dét der piner mig. Jeg er ikke modstander af ham som sådan, han gør det så godt han kan og jeg synes han er blevet mere stabil over de seneste par sæsoner, men han bliver i min optik, aldrig stabil nok til at stå på mål for et mesterhold”.

 

På en aften som i aften, bekræftes jeg igen i ovenstående. Det er jo HELT håbløst, den måde han forsøger på at redde bolden på, ved Granit Xhakas hug. For nok var det et drøn og nok brækker den, men hvad i alverden er det for en sløj venstre arm han løfter op i et forsøg på at afværge? 

 

Man skal altså ikke have været målmand på topplan eller have en ‘GK-A’-uddannelse, for at kunne se, at manden der ellers pr. definition bokser på stort set alt, her SKAL bokse og immervæk bokse den helt op på tribunen bagved ham.

 

Det er trist. For nylig så vi David De Gea sætte verdensrekord i antal redninger på selvsamme bane og United vandt kampen, mod et ellers godt spillende Arsenal-mandskab og min pointe er bare igen-igen-igen, at vi kommer ikke i spil til guld, eller for den sags skyld sølv, når Mignolet opholder sig derinde. Den chance blev forspildt i 2013/2014. Siden har fodbolden udviklet sig, og det ikke kommer til at ske igen. Af samme årsag bliver Arsenal i øvrigt heller ikke mestre med Petr Cech mellem stængerne. 

 

Målmandspositionen er en uriaspost, I know. Det er jo præcis derfor den er så hamrende vigtig. For målmænd skal redde trofæer. Debatten om, om så ikke Salah, Mané og Firmino i den anden ende skal score flere gange på de store chancer, den magter jeg ærlig talt ikke. Det er i min verden en snak uden substans. Når angribere ikke scorer nok mål, så er vi jo bestemt også de første der er fremme i skoene med kritik af dem - og det er jo ikke fordi, at netop de tre ikke scorer nok mål generelt. 

 

Hertil aften blev jeg dog ikke kun træt af Mignolet og Gomez. Det gjorde jeg egentlig også af Sadio Mané. Han skylder sgu efterhånden. Han skylder ikke bare mål, han skylder også en lidt mere ihærdig arbejdsindsats og knap så meget attitude. 

 

I dele af opgøret mindede han mig om en fodboldspiller jeg træner i LFC København, (skrevet med et glimt i øjet, da han måske læser med)

 

Hamrende dygtig fodboldspiller og på mange måder sine direkte modstandere overlegen. Ugidelig og til tider doven, kongelige tendenser og en lille smule ‘det er synd for mig, når de fælder mig’-attitude. Det dur altså ikke. Find nu det opportunistiske frem. Mané er så pissegod, at det må vi kunne forvente af ham. Det der Cirkus Benneweis-akrobatik, det må han gerne pakke væk. 

 

Jaja okay da. Så fik jeg også raset ud. 

 

Jeg skal jo også huske mig selv på, at det nu er jul, at vi kommer igen og får udlignet til 3-3, at vi ikke taber iført orange tøj, at vi stadig er i top 4 og at vi ikke har tabt en fodboldkamp siden den 22. oktober. Det vil sige for præcis 2 måneder siden. Det kan selv ikke Manchester City præstere.

 

Nu holder vi jul, og så venter 4 kampe på 11 dage. Det BØR jo, når man ser på hvem vi møder, give 4 sejre. Swansea der er sidst, Leicester, Burnley og Everton. 

 

Det er såkaldte ‘Hmm-modstandere’. Særligt fordi de tre af dem er på Anfield. I øjeblikket foretrækker jeg udekampene. Her er vi det hold i Europa der scorer mest, hvorimod det kun er blevet til 14 scoringer i 9 hjemmekampe. 

 

Sikke en glæde!

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere