Login

BUSKELYSEN: TANDLØSE TERRIERS
  • Skrevet: 30 januar 2018

Med undtagelse af ganske fin mulighed i det 17. minut til Laurent Depoitre, der røg lige på handskerne af Loris Karius, så var det et vildt tandløst Huddersfield-hold, der ikke var i nærheden af at evne noget som helst mod et Liverpool-mandskab der heldigvis kom tilbage på sporet, både sejrs- og spillemæssigt. 

 

Måske ikke sæsonens største kamp, men det var et ganske fint svar på de seneste par nederlag mod først Swansea, der nu også kan slå Arsenal - og senest i lørdags mod WBA. 

 

Jeg synes kampens hovedstatistikker taler sit klare og tydelige sprog:

 

Possession-procenterne - frit oversat til boldbesiddelsen - hed 75-25 i Liverpools favør. 911 gennemførte afleveringer hos Liverpool mod Huddersfields blot 304 og hele 1.082 boldberøringer til gæsterne målt op mod blot 488 til hjemmeholdet. 

 

Det er ganske høj klasse og et stærkt svar ovenpå de to nederlag vi lige har indkasseret. 

 

Det er også en stærk respons til os der inde på Twitter har mere end travlt med at gøre LFC-ledelsen opmærksom på, at der bør handles i det her vindue, fremfor at tro på, at løsningen på de udfordringer der er, skal findes inde i den nuværende trup. Det sker ikke før til sommer og det kan blive dyrt.

 

Udfordringen mod andre defensive hold, der magter og evner at stå imod, bliver at åbne dem op. Der mangler vi kreativitet, for det kan ingen på vores midtbane, andre end Adam Lallana. Manden ryger dog fra skade til skade og hvis han ikke kommer hurtigt retur og finder kampformen, så kan det komme til at koste. 

 

Men nu må vi se om FSG og Klopp får ret, eller om de alligevel skulle have lyttet til mig. 

 

Denne sejr ændrer for mig egentlig ikke så meget på min holdning. Vi er dog en kamp nærmere målet og at jeg finder trods alt nogenlunde tryghed i, at vi stadig er i stand til - også uden spillere som Philippe Coutinho, Daniel Sturridge, Adam Lallana og en sløjt præsterende Sadio Mané, at vinde og dominere fodboldkampe. 

 

Særligt Sadio Mané virker desværre til at have glemt hvordan man kontrollerer en bold. De fleste af mine spillere på vores københavnske LFC Serie 3-hold, kontrollerer en bold bedre end ham - og vi påbegyndte faktisk først træningen i sidste uge. 

 

Anden 3-0 sejr over Huddersfield i sæsonen sikrer os en delt 3. plads for nærværende - der er et fint gab ned til Arsenal på 6. pladsen og presset er nu smidt over på Tottenham, der får det svært hvis ikke de slår Manchester United i morgen og os på søndag. 

 

Så resterer der derfra blot 12 kampe og så ser det noget lysere ud i kampen om at få minimum 4. pladsen spillet i hus. 

 

Premier League-scoring nummer 19 fra Mohamed Salah. Jeg bemærker at The Egyptian King nu har nettet lige så mange gange som hele Huddersfield-holdet. Ja, jeg har stor kærlighed til den mand! 

 

Jeg noterer mig også, at dette var vores første clean-sheet i godt en måned. Det er vigtigt for selvtilliden og for defensiven og sender et signal om at så skidt er det altså heller ikke. Joël Matip og Dejan Lovrens statistikker når de er på banen sammen, er faktisk slet ikke så ringe endda. 

 

Jeg vil også gerne rose Jürgen Klopp. 

 

Det var nødvendigt med de seks ændringer i startopstillingen. 

 

Godt set, at få arbejdsheste som Jordan Henderson og James Milner ind i det centrale maskinrum. Endnu bedre set, at Gini Wijnaldum ikke startede og at Emre Can kunne lægges en smule ud til højre, hvorfra han spillede en fremragende kamp og ofte var involveret med bolden. Ingen tvivl om at tyskeren, som jeg selv har været efter tidligere, har den rette kvalitet til at begå sig på Liverpools fremtidige midtbane. Jeg håber han har lyst til at blive og underskrive en ny kontrakt og dermed glemmer alt om Juventus. 

 

Rart at Klopp også lod Roberto Firmino blive i startopstillingen, selvom man kunne argumentere for, at han kunne trænge til en pause, for at han ikke skal rammes af træthed og et formdyk. Omvendt så virker han ustoppelig i sin arbejdsiver og scoringsevnerne udvikler han hele tiden. 

 

Nu 12 kasser alene i ligaen, det er bedre end både Lukaku, Morata, Rooney, Vardy, Lacazette og andre notoriske dygtige målscorer. Hatten af for Bobby! 

 

Én ting irriterer mig dog ved ham og det er ikke engang hans egen skyld. 

 

Min kæreste har gjort mig opmærksom på, at hun synes han ligner Lebbe-Lone fra Familien på Bryggen. Det synspunkt var jeg til at starte med, bestemt ikke enig i. Det syntes hun bare var hysterisk morsomt. Men fandeme om ikke jeg nu også er begyndt, hver gang jeg ser hans glade ansigt og hvide tænder, at tænke “Gud, det er da Lebbe-Lone”. 

 

Virkelig irriterende! Jeg synes jo at Bobby er så meget smukkere på alle parametre. 

 

-

 

Søndag! Ja søndag står den på storkamp hjemme på Anfield. Der kommer en modstander som vil spille fodbold, hvilket bør betyde, at vi får lettere ved at hive en sejr i hus. Jeg elsker de opgør på hjemmebane mod de øvrige top 6-hold. 

 

Der er altid fuld knald på og jeg tror det bliver en fornøjelig og vanvittig underholdende kamp. Tottenham er dygtige, men det er Liverpool der i dén grad har noget at revanchere ovenpå 4-1 nederlaget på Wembley i slutningen af oktober. Her var vi spillet ned under brættet i den første halve time. Jeg tror på en gentagelse med omvendt fortegn på søndag.

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere