Login

BUSKELYSEN: (U)SKØN SEJR!
  • Skrevet: 01 januar 2018

Så startede 2018 da lige som 2017 sluttede, nemlig med endnu en Liverpool-sejr og endnu engang blev det også til en 2-1 sejr, som det var tilfældet i lørdags.

 

Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke var vildt positiv, da Gomez med (endnu) en koger, tillod en fri middelmådig islænding at heade den ind ved bagerste stolpe kort før tid til udligning.

 

Men jeg var egentlig heller ikke voldsom negativ - og da slet ikke så negativ som nogle fans var det på de sociale medier efter udligningen.

 

Gudhjælpemig om jeg ikke så en og samme person der i en kommentarer anklagede Klopp for at det var hans skyld, at den nu endte uafgjort, for i en kommentar kort efter sejrssmålet, at give Klopp æren for sejren. Det bliver altså lidt småpinligt.

 

Apropos anklagende kommentarer:

 

Dejan Lovren og Ragnar Klavan.

 

Hvor er det dog vildt, at det mest udskældte makkerpar i hele 2017, i samhørighed får headet 3 point ind på kontoen i overtiden. Det er jeg virkelig begejstret over! Jeg under dem det. De har spillet ganske godt over en længere periode og jeg synes de er vokset med opgaverne og især tilliden de har fået af Jürgen Klopp.

 

Nej, de er stadig ikke i nærheden af andre stopper-par og nej, jeg ser dem slet ikke kunne gøre sig gældende i forhold til van Dijk og Matip, men jeg er egentlig okay tryg ved at have dem som tredje og fjerdevalg og det er typer der med tanke på især Matips jævnlige skader, nok skal få en hel del spilletid.

 

Både i lørdags og i dag vinder vi på såkaldt uskøn manér. Med andre ord: det har ikke været kønt. Jeg hæfter mig dog ved, at vi formår at hive 6 point i to kampe på 48 timer, mod to for Liverpool, yderst vanskelige modstandere. Det er fandeme klasse. Nogle vil sige at det er heldigt, særligt i dag , jeg nøjes med at postulere, at held ikke alene bringer Liverpool derhen, men ligeså meget og måske endda mere, dygtighed blandt både spillerne og i trænerteamet.

 

Jeg er med på, at det er balancere på et knivsæg, når jeg kalder det godt trænerarbejde. For hvad nu hvis ikke den kroat-estiske duo var dukket op til sidst? Var det så endt i sønderlemmende kritik i stedet? Som nævnt, ikke fra min side, men i det generelle billede havde det med stor sandsynlighed været udfaldet. Jeg var selv på forhånd skeptisk over, om det ville ende i tre sejre mod Swansea, Leicester og Burnley.

 

Grundet de få timer mellem kampene, var Klopp mere eller mindre tvunget til de syv ændringer efter Leicester-kampen og med det meste af et B-hold, tager man alligevel til Turf Moor og vinder hos sæsonens helt store overraskelse.

 

Imponerende! Det havde Liverpool ikke præsteret for bare et år siden. Der er virkelig kommet kontinuitet over Klopps mandskab.

 

Jeg synes forresten det efterhånden er ved at være på tide, at tage bladet fra munden i to tilfælde omkring Liverpool og dermed være lidt mere direkte i retorikken.

 

Det første tilfælde er Dominic Solanke.

 

Jeg har været påpasselig med at vurdere ham indtil videre. Selvfølgelig først og fremmest fordi manden ikke for alvor har fået spilletid og for det andet fordi han blot er 20 år. Men her efter at han har startet tre gange nu i Premier League samt haft diverse indhop, synes jeg godt, at jeg kan tillade mig, at vurdere ham.

 

Tiden er med ham, i forhold til alderen og udviklingen. Men tiden er også imod ham, i forhold til at vise, at han skal være andetvalg på angrebspositionen i LFC, efter Roberto Firmino.

 

Jeg er ikke imponeret over hvad jeg ser fra ham. Der er sgu langt mellem snapsene, så at sige. Hans boldkontrol er dårlig og det er vel noget nær det vigtigste arbejdsredskab man som angriber under Jürgen Klopp, skal besidde.

 

Jaja, han arbejder for føden, men det manglede da også bare. Han er ikke den type angriber Liverpool for nærværende har brug for, synes jeg.

 

Jeg køber devisen om, at han skal have ‘hul på bylden’, men selvom det skulle ske, så er jeg grundlæggende bekymret for om han besidder det niveau, som det kræver, at begå sig i Liverpool. Jeg håber naturligvis på, at jeg tager fejl og jeg vil elske at måtte æde mine ord en dag.

 

Det andet tilfælde jeg vil berøre, er Philippe Coutinho.

 

Nu siger jeg det bare som det er og som det bliver: Den lille magiker er også Liverpool-spiller efter den 31. januar.

 

Så er det sagt! Jeg gider simpelthen ikke høre på mere TV3Sport-agtig vås og volapyk nu, om et januar-skifte til Barcelona. Det kommer ikke til at ske! Heller ikke selvom Nike og Barcelona i skøn forening tror noget andet.

 

Skulle jeg, meget mod min forventning, tage fejl, så lover jeg hermed samtlige læsere, at spise en dåse surströmming og ovenikøbet få det optaget på video. Eller spise er måske så meget sagt, men jeg vil gøre et forsøg.

 

Blot lige for at gøre det HELT klart hvad det er, så oplyser Wikipedia følgende:

 

Surströmming er en traditionel svensk ret bestående af sild konserveret ved frementering. Fermenteringen foregår ved gæring af magre sild i saltlage og varer 3 til 4 måneder. Fermenteringen udvikler forskellige typer gas, domineret af hydrogensulfid med sin karakteristiske lugt af rådne æg. Fisken giver derfor en gennemtrængede stank fra sig, og spises kun udendørs.

 

Jeg tror ganske enkelt ikke på at Liverpool vil sælge Coutinho i denne måned. Hvorfor skulle de dog det? Hvad skulle have ændret sig? De har gang i en rigtig spændende og god sæson, holdet er videre i Champions League, han vil være låst til selvsamme turnering hvis han er i Barcelona, han er med pæn afstand stjernen over dem alle i LFC og han har først kontraktudløb i sommeren 2022. Der venter ham et VM til sommer, som han gerne vil spille og derfor vil han stadig, når skiftet ikke lykkes i denne måned, præstere på ypperste niveau frem til juni måned, for Liverpool.

 

No way!

 

Nå men vi er tre point fra en 2. plads. Vi har påbegyndt et nyt år og er ubesejret i 16 kampe.

 

Intakt trup (med undtagelse af Clyne, Henderson og Moreno, alle mand er i glimrende form og har fået meget spilletid.  

 

 

Vi har gang i noget stort!

 

 

Jeg glæder mig helt enormt til Merseyside Derby på fredag i FA Cuppen.

 

 

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere