Login

CHELSEA 1 - LIVERPOOL 2: TALKING POINTS
  • Skrevet: 16 september 2016

Det er svært at få armene ned her dagen derpå endnu en sejr over Chelsea i deres egen hule. Redaktionen har udvalgt fire talking points fra kampen:

 

MATIP KAN BlIVE SVARET PÅ VORES FORSVARSPROBLEM

Engang imellem rammer de rigtig i optaktsstudiet på TV3+, og i går var en af de gange,m synes jeg. Her sagde Peter Kjær, at kampen mod Chelsea var den store test af Matip. Og jeg var enig.

Jeg har været imponeret (ligesom Peter Kjær) af Matip i de første Premier League-kampe, men mod Diego Costa ville han for alvor blive testet på fysik, men også på det mentale plan, grundet Costas små tricks undervejs i kampe.

Hvis kampen i går var nogen indikation på, hvordan han kommer til at klare det for os, så kan vi trygt læne os tilbage og begynde at stole på vores midterforsvar igen, for hold nu op det var solidt. Her skal der selvfølgelig også lyde ros til Lovren, som fortsætter, hvor han slap i sidste sæson. Men for en gangs skyld ser det ud til, at vi har et makkerpar som kan hjælpe os med at holde sejre hjem.

Mod Arsenal holdt vi 4-3 hjem i 20 minutter og i går holdt vi 2-1 hjem i 30 min. Begge på udebane. Og så holdt vi vel også Tottenham på 1-1 på deres hjemmebane.

I går pakkede Matip Costa helt ind i 60 min. I de første 45 min. rørte Costa kun bolden otte gange, og tre af de gange var ved opgivninger. Og det er Matips fortjeneste. Costa valgte at teste vores nye mand ved konstant at ligge sig over på ham fremfor Lovren, men gang på gang kom Matip først på bolden eller fik tacklet ham.

Det kan godt være, han stadig mangler lidt fysik (han sagde også selv ved sin ankomst, at han skal i vægtrummet), men han bidrager til gengæld med meget andet og supplerer Lovrens kvaliteter som ligger i nærkampene. Matip er agressiv og dygtig til at komme før angriberen på bolden.

Derudover er han høj og giver også noget tiltrængt hjælp på dødbolde. Til sidst er han dygtig med bolden. Han har noget Agger over sig i den måde, han godt kan lide at drive bolden frem og ikke er bange for at fortsætte frem i banen, selv efter han har afleveret bolden (som det sås i går, da han endte med at have bolden nede på Chelseas baglinje). Den slags er vigtigt at have i sit forsvar og kan skabe overtal som er svært for modstanderen at dække op for.

Dog er der stadig ting, der kan forbedres. For selv om Matip og Liverpool spillede en god kamp i går, så lukkede vi igen mål ind. På udebane har vi kun haft ét clean sheet i 2016, og vi har ikke holdt buret rent de sidste ni kampe. Det er selvfølgelig en statistik, der gerne skulle forbedres, men Matip og Lovren har vist, at vi kan holde sejre hjem mod tophold og stå imod presset. For efter hans første store test mod Chelsea og Costa er jeg i hvert fald fortsat imponeret over Matip. Og så fik vi ham gratis.

/ Sebastian Bertelsen

 

LIVERPOOL-PONYEN KAN MANGE TRICKS

Hvis man inden kampen skulle have spillet penge på, hvordan Liverpool ville score mod Chelsea på Broen, ville der nok - i prioriteret rækkefølge - blive sat flest pensionopsparinger på:

  1. Mané i dybden bag hovedløse Luiz.
  2. Firmino efter en bold vundet højt på banen.
  3. Coutinho på langskud/frispark.
  4. Sturridge doing what Sturridge does.

Lovren med fødderne efter dødbold og Henderson på langskud ville nok give pengene okay mange gange igen.

Klopp arbejder massivt med at få flere mand i boksen og flere mål fra flere positioner, og det er vigtigt af flere grunde, at vi endelig så en kamp, hvor vi vandt, uden Mané var tæt på at have en afgørende rolle.

For det første bliver Liverpool mere uforudsigelige og sværere at spille imod. For det andet har vi i rigt mål de seneste sæsoner set, hvad det kan gøre ved en spiller at skulle bære en målscoringsbyrde nærmest alene. For det tredje afhænger hele Klopps spilsystem af, at hele holdet inklusiv offensivspillerne skal være villige til at løbe sig trætte i holdets tjeneste.

Skal man have Sturridge til at lægge så uselvisk og utrættelig en indsats, som i går resulterede i, at han måtte gå træt(!) ud efter en time, så skal han død og pine kunne stole på, at andre kan afgøre kampene fra anden eller sågar - som i går - tredje række.

Ellers kan man vel egentlig ikke fortænke ham i at spare kræfterne til det, angribere i sidste ende bliver bedømt på.

/ Andreas Brøns Riise

 

...BUT CAN THEY DO IT ON A WEDNESDAY NIGHT I STOKE?


Den flotte sejr på Stamford Bridge var endnu en fjer i allerede pænt fyldt tysk tyrolerhat, når det gælder Klopp-sejre mod de såkaldt store hold.

Et hurtigt tilbageblik på Klopps kampe mod de hold, der sluttede sidste sæson i top fire viser fem sejre, fire uafgjorte og blot et enkelt nederlag:

17/10/15 - Tottenham (a) UAFGJORT 0-0
21/11/15 - Man City (a) SEJR 4-1
26/12/15 - Leicester (h) SEJR 1-0
13/01/16 - Arsenal (h) UAFGJORT 3-3
02/02/16 - Leicester (a) NEDERLAG 0-2
02/03/16 - Man City (h) SEJR 3-0
02/04/16 - Tottenham (h) UAFGJORT 1-1
14/08/16 - Arsenal (a) SEJR 4-3
27/08/16 - Tottenham (a) UAFGJORT 1-1
10/09/16 - Leicester (h) SEJR 4-1

Dertil kommer kampe mod Chelsea (2 sejre, 1 uafgjort) og Manchester United (1 sejr, 1 uafgjort, 1 nederlag). Lægger man disse kampe med i det samlede regnestykke, er Klopps status mod store hold ni sejre, seks uafgjorte og to nederlag. Det må siges at være en ganske pæn succesrate.

Den ligefremme tolkning af denne tendens kan splittes i et mentalt spor og et taktisk spor:

Det mentale: Vi har det godt med ikke at være i fokus som favoritter og vi er gode til at sætte os op til ”the big occasion”.
Det taktiske: Vi har det bedre med at kunne spille på omstillinger og genpres end vi har det med at skulle skabe kampe fra et nulpunkt, hvor modstanderen kommer efter det ene point fra start.

Hvis vi skal forandre en super flot sæsonstart til et reelt håb om også at slutte sæsonen på de rigtig sjove pladser – så kræver det at vi i den kommende periode kværner driftssikre resultater hjem mod de mindre spektakulære modstandere. Det kræver nogle andre mentale og taktiske værktøjer end dem, vi primært har haft brug for indtil nu i denne sæson.

Hvis ikke vi lykkes med det, så risikerer vi at sætte vores flotte momentum over styr hurtige end Klopp kan sige Burnley. Nu skal vi vise, at vi har lært lektien og mestrer begge type kampe.

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

LIVERPOOL HOLDER FØRING SOM ET TOPHOLD

Da Chelsea i går kommer på 1-2 kigger jeg på min kammerat og siger, at mens vi i sidste weekend så The Reds jagte det tredje mål ved Leicesters reducering, så ville jeg i denne kamp meget gerne se Liverpool stå imod det uundgåelige ti-minutters Chelsea-pres, smide flere defensive spillere på banen, koncentrere sig om at forsvare føringen og vente på kontraen.

"Det kan de ikke. Liverpool er og bliver et hold, der skal koncentrere sig om at score flere mål end modstanderen - ikke holde dem fra at score", lød vurderingen fra den anden side af bordet.

Men lo and behold, om det ikke lige præcis var det, der skete. Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at Liverpool var i kontrol over kampen den sidste halve time, men da der var spillet et kvarter efter reduceringen, kunne man godt fornemme, at Chelsea sagtens kunne ende med at løbe tør for minutter, i takt med at Liverpool smed flere defensive midtbanespillere på banen.

Man skal nærmest tilbage til Rafa Benitez' velmagtsdage for at finde et Liverpool-hold, der kunne forsvare en føring uden bold med nogenlunde overbevisning.

Det var ikke perfekt i går, men de første tegn på, at Liverpool også kan forsvare en snæver føring som og mod et tophold, var der.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere