Login

EVERTON 0 – LFC 1: SYV TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 21 december 2016

Efter 93 minutter af en rodet, nervøs og overtændt fodboldkamp skrev Sadio Mané sig ind i Liverpool-historien som matchwinner i det 227. Merseyside Derby. Her er redaktionens ‘talking points’ fra opgøret.

 

LIVERPOOL KAN (HELDIGVIS) OGSÅ VINDE GRIMT

Man kunne undervejs godt være bekymret. Bekymret for udfaldet af kampen. Det er sjældent, at LFC formår at lukke helt ned defensivt – og lige så sjældent, at LFC ikke scorer mål i de ordinære spilleminutter.

Det var ikke kønt i 1. halvleg, hvor Liverpool var ‘second to everything’ mod et tændt hjemmehold, og man frygtede for den berømte opløsning, hvis de blå fik scoret. Det skete ikke – rent faktisk blev de pakket helt ned – og i stedet formåede Liverpool at nappe en grim sejr, efter en kamp der ikke vil gå over i historiebøgerne rent spillemæssigt.

Fornøjelse!

/ Martin Busk

 

KLAVAN GIVER KLOPP NOGET AT TÆNKE OVER

Ragnar Klavan viste i kampen mod Everton, hvorfor Klopp har hentet ham til Liverpool. Med sin imponerende præstation og titlen som MoM har Klavan givet Klopp et positivt problem – hvem skal udgøre centerforsvaret i næste kamp?

Nogle vil sikkert mene, at Klavan skal vise sit niveau i flere kampe end blot Everton-kampen. I de andre kampe, som Klavan har spillet, synes jeg allerede, at han har bevist, at han er en dygtig forsvarsspiller.

I en så svær udekamp som mod Everton viste han stor styrke 1v1 defensivt og vandt vel stort set alle sine dueller. Desuden var hans afspil med bolden også på et højt niveau. Så Klavan har givet Klopp noget at tænke over!

/ Anders Rørtoft-Madsen

 

SADIO MANÉ LIGNER THE REAL DEAL

I et par sæsoner har den stået på excellente perioder efterfulgt af total anonymitet for Sadio Mané i Southampton. Det helt store spørgsmål efter skiftet til en større klub var således, om senegaleseren kunne løfte bundniveauet, så man kontinuerligt kunne regne med ham som den matchwinner med fart i futterne, som Liverpool har manglet.

Halvvejs inde i debutsæsonen har udfaldene været få og målene mange. Mané er Liverpool-topscorer med otte mål og har i processen lagt op til fire.

Når der skal spilles i små områder mod defensive hold som Manchester United og Southampton kan der stadig bygges på. Men får han den mindste smule plads, så er han der.

Også med maksimalt pres på dybt inde i overtiden i sit første Merseyside Derby på Goodison. Sadio Mané ligner the real deal, og han vil blive ekstremt savnet, når han i januar tager til AFCON.

/ Andreas Brøns Riise

 

PAS PÅ MED AT UNDERVURDERE WIJNALDUMS INDSATS

Jeg troede ligesom alle andre, at Wijnaldum blev købt som en målscorende, offensiv midtbanespiller, men jeg tog fejl. Jo, jo, Klopp vil da sikkert gerne have, at han scorer, når han får chancen, men i langt højere grad virker det dog til, at hollænderens hovedopgaver er i det defensive.

Selvom han kan virke usynlig, bidrager han sammen med Henderson med et arbejdsraseri, der giver vores backs muligheder for at løbe så meget frem, de har lyst til – prøv i næste kamp at se efter, hvordan han hele tiden dækker den plads, der opstår bag Clyne og Milner.

Herudover havde han mod Everton en afleveringsprocent på 96%, hvilket kampens turbulente karakter taget i betragtning er fænomenalt. Wijnaldum mister meget sjældent bolden, og selvom det måske ikke altid er de mest risikable afleveringer, han laver, så er det utroligt vigtigt at have en spiller på banen, der udviser så meget ro, som han gør.

Jeg troede, vi fik en målscorende midbanemand, men i stedet har vi fået en boldsikker og boldvindende spiller, der giver vores kreative kræfter (og backs) al den frihed, de kunne ønske sig. Det skal man ikke undervurdere værdien af.

/ Jeppe Hee Rømer

 

MIGS TILBAGE I SPIL SOM LANGSIGTET LØSNING?

Forud for kampen på mod Middlesbrough på Riverside tog Klopp konsekvensen af en stribe tvivlsomme kampe fra Lorius Karius’ side og skiftede målmand igen for at få den unge tyske keeper ud af mediernes spotlys. Det minder lidt om den situation, der ramte David De Gea hos Manchester United, da han først kom til vores rivaler.

Senere kom han stærkt tilbage, og det er vel ikke forkert at sige, at han nu er blandt verdens bedste keepere. Liverpool og Klopp håber selvfølgelig, at en lignende udvikling vil blive tilfældet for Karius, men Klopp har klart signaleret, at han ikke har tænkt sig at skifte hver weekend, og at den tyske målmand nu får ro.

Det betyder, at Mignolet nu er tilbage på mål i et godt stykke tid. Da Klopp i sin tid skiftede ham med Karius virkede det i ligeså høj grad til at være et tilvalg af Karius som et fravalg af Mignolet. I hvert fald havde den belgiske keeper i kampene, inden han blev vraget, stået ganske fint og kan ikke direkte siges at have spillet sig af med disse præstationer.

Og kigger vi så på de sidste to kampe, så ligner Mignolet i mine øjne en keeper, der har uppet sit game. I ingen af kampene har han været tvunget ud i vilde tv-redninger – men til gengæld har han i begge tilfælde udstrålet en klar forbedring på netop de områder, der i manges øjne gjorde ham svag: Spillet med fødderne, evnen til at træffe rigtig beslutninger og en rolig men beslutsom ageren ude i feltet. Det liger faktisk, at han har overført sine tidligere unoder til Karius.

Hvis den udvikling er korrekt og varig for Mignolets vedkommende – hvorfor så egentlig skifte til Karius igen? Har Mignolet forbedret sig så meget, at han kan blive den langsigtede løsning?

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

KUNSTEN AT STOLE PÅ SIT MANDSKAB

Hvis ikke det var endt i en sejr, tør man ikke tænke på den kritik, der var kommet mod Klopp og hans sene indskiftninger. Kritikerne er alligevel i fuld gang, men da LFC hentede sejren, venter man med at sætte det helt store skyts ind til det opgør, hvor de røde næste gang ikke får fuldt udbytte.

Med kvalitet som Sturridge og Emre Can på bænken og et hold, der ikke fungerede i offensiven, sad de fleste af os og skreg efter et gensyn med de to.

Klopp er kendt for sine sene indskiftninger, også fra Dortmund-tiden. Han stoler på sine startende spillere – og stoler på at de er i stand til at ‘æde’ modstanderne op, inden indskiftningerne kommer.

Forudsat, at kvaliteten er til stede på bænken, så benytter han dem gerne – men han er samtidig tålmodig og sætter ind, når HAN føler for det. Det er svært at modargumentere dette valg, når den ene kommer ind og redder en farlig situation foran eget mål, og den anden sætter næstsidste fod på en afgørende overtidsscoring.

De fleste ønskede nok Firmino og Wijnaldum ud af opgøret, frem for Origi og Lallana. Men Firminos løb omkring scoringen (hvor han er i boksen og klar til sammen med Mané at følge op på stolpeskuddet) samt Wijnaldums aflevering ud til Clyne, inden Sturridge modtager bolden fra ham, bekræfter måske, at vi i sofaerne, der kan være så forbandet kloge (og til tider med rette), ikke arbejder på daglig basis med spillerne.

/ Martin Busk

 

FORDI VI FORTJENER DET

Lige så ringe Everton har været på udebane i denne sæson, lige så stabile har de været hjemme på Goodison Park. En uge før Liverpool kom på besøg, blev Arsenal sendt hjem med et nederlag på 2-1 – kampen inden da fik Manchester United at mærke, at The Bluenoses har et ekstra gear på hjemmebane.

Arsenal undlod at reagere, da Everton satte sig fysisk igennem på midtbanen, og overlod stille og roligt initiativet til hjemmeholdet. Mandag i kampens indledning var der trodsreaktioner fra både Henderson og Firmino på hårde tacklinger fra Evertons løbende køleskabe. Man var fysisk overmatchet, men nægtede at lægge sig ned.

Med en kollektiv mandfolkeindsats blev Everton-presset modstået, og i anden halvleg løb de blåklædte tør for kræfter, uden at have fået noget ud af anstrengelserne. Som kampen skred frem, blev det meget tydeligt, at otte minutters tillægstid entydigt var til Liverpools fordel.

Sådan skal Everton spilles på Goodison. Det formåede Manchester United og Arsenal ikke – men det gjorde Liverpool. Som det eneste hold indtil videre i denne sæson.

Kigger man på de start-11’ere, topklubberne sender på banen for tiden, får man nok ikke mange Arsenal-, Manchester City- eller Manchester United-fans til at indrømme, at de ville bytte spillere 1:1 med Liverpool på meget mere end en enkelt position. Den kollektive styrke på Liverpool-mandskabet og det lederskab, både rutinerede og nye kræfter viser på banen, ville de nok meget gerne have.

På trods af de enkelte udfald, som kun Chelsea har kunne undgå i denne sæson, ligger Liverpool nummer to juleaften. Ikke fordi man har over- mens andre har underpræsteret, men fordi The Reds-kollektivet fortjener det.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere