Login

LEICESTER 3 - LFC 1: FIRE TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 28 februar 2017

FROM DOUBTERS TO BELIEVERS - AND BACK AGAIN

Da Jürgen Klopp kom til var hans et af hans centrale statements at alle i og omkring klubben skulle forvandle mentalitet fra tvivlere til faste i troen. From doubters to believers.

Båret frem af Klopps smitsomme entusiasme kunne forandringen nærmest ses øjeblikkeligt. Både spillere, trænere og ikke mindst supporterne var fulde af håb. Og selvom der var udfald i Liverpools spil kunne alle få øje på at den overordnede tendens - der var fremskridt at spore. Både på den helt korte bane og når det galt det mere langsigtede projekt Liverpool.

Hele den tiltro til Klopp-projektet skal tyskeren dælme passe på, at han ikke sætter overstyr hurtigere end selv den mest optimistiske scouser kan sige gegenpres. 

Det er simpelthen nødvendigt at Klopp begynder at lære af sine fejl i stedet for at løbe panden ind i den samme mur gang på gang. Det er naturligvis alt for tidligt at afskrive Klopps vision og projekt med Liverpool. Men ender vi uden for top fire - hvad meget efterhånden peger på - i en sæson uden europæisk fodbold, hvor har vi så egentlig rykket os fremad?

Vi er oven i købet dumpet ud af begge nationale cup-turneringer på mere eller mindre pinlig facon. Og der vil blive stillet flere spørgsmål til det mislykkede vintertransfervindue. 

Nu må Klopp og spillerne i fællesskab rykke sammen og redde projektet. Ellers kan sæsonen snart afskrives som decideret mislykket og i bedste fald et skridt sidelæns i et år, hvor vi skulle have rykket fremad. 

De fleste fans vil have tålmodighed med tidshorisonten hvis de kan se en eller anden form for fremdrift. Her er to skridt frem og to tilbage bare ikke et godt nok udbytte af hele den feelgood faktor, der var bygget op omkring Klopps ankomst.

Klopp havde faktisk flyttet de fleste fra "doubters to believers" - men for mange vil tvivlen efterhånden igen være den mest presserende følelse, når de tænker på deres elskede Reds. Og det bærer Klopp desværre selv en ret stor del af ansvaret for.

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

ET (NØDVENDIGT?) WAKE UP CALL FØR TRANSFERVINDUET

Begik Jürgen Klopp fejl i kampen mod Leicester? Ork ja. Masser. Men der er også nogle spillere, der skal kigge indad, og det er måske også på tide at tage den diskussion, som er så svær at tage, når holdet overpræsterer: Er de gode nok?
 
Hånden på hjertet: Hvem af vores spillere har stabilt nok niveau til at være fast mand hos vores top 6-konkurrenter?
 
Simon Mignolet spiller en nogenlunde kamp i går, men at han til sommer kan fejre fireårs-jubilæum i klubben uden nogensinde at have holdt kadencen en hel (eller halv) sæson, er et mysterium.

James Milner har været en fin vikar på venstreback, men modstanderne har indstillet sig på ham, og hans manglende kvaliteter på pladsen hæmmer Coutinhos spil i voldsom grad.

Stakkels Lucas skal ikke høre for, at han ikke kan vinde en løbeduel med Jamie Vardy fra midterlinjen, og hans tid lakker naturligvis mod enden.

Bundsolide Nathaniel Clyne er som sædvanlig en fornøjelse at følge i det defensive arbejde, men der mangler virkelig meget i den offensive del af spillet. Den hårde realitet: Hverken Manchester United, Arsenal, Tottenham eller Everton ville bytte med os.

På midten af banen mangler der i kampe som disse fysisk og mental styrke i alarmerende grad - med og uden Kaptajn Henderson. Wijnaldums servering af bolden til Albrighton ved Leicesters første mål gjorde fysisk ondt at se på.

Coutinho og Mané er godt på vej til at blive egentlige profiler - i går var den ene ude af kampform, og den anden trissede - som set før - efter et hav af boldtab ud af en kamp, hvor han ikke kunne bruge sin hurtighed mod et hold, der står dybt. Pasningsspillet er forhåbentligt ikke færdigudviklet.

Roberto Firmino er hamrende svær at fælde dom over. En verdensklasse-presspiller, der gør folk omkring sig gode, mere end han selv er en profil. Som 9'er er han ikke i nærheden af konkurrenternes topangribere - som falsk 9'er er han virkelig afhængig af, at linjen bag ham har færre off-days. Jeg ser frem til forhåbentlig at se ham flere kampe i 10'er-positionen i en 4-2-3-1 næste sæson.

Jürgen Klopp har givet alle, der har den rette mentalitet, en chance for at bevise sig. Adam Lallana, Coutinho, Roberto Firmino og til dels Nathaniel Clyne og Jordan Henderson har grebet den.

Sammen med Klopps første indkøb Mané, Wijnaldum, Karius og Matip kan de nok være rimelig sikre på deres plads på holdet næste sæson. Resten bør begynde at læse avisernes transferrygtesider med bekymring.
 
/ Andreas Brøns Riise
 

ONE TRICK PONY-POOL

Det er efterhånden ved at være en selvfølge, at vi smider point, når vi skal op imod hold fra rækkens nederste halvdel. I går var ingen undtagelse. Men kunne det have været undgået? Det kan du lige bande på, at det kunne.
 
Vi møder et kriseramt mandskab, der kæmper for deres liv i Premier League. Et mandskab, som i denne sæson er blevet læst af andre hold i Premier League og ikke har kunne køre deres sædvanlige "10 mand bag bolden og i dybden med en 50 meters pasning til Jamie Vardy"-bold med samme effekt, ikke engang tilnærmelsesvist. 

De regerende mestre stod før kampen i lort til halsen for at sige det mildt med beskyldninger om en spillertrup, der er gået bag om den nu fyrede manager Ranieri og i en spillemæssig kæmpekrise, som betød, at holdet ikke havde scoret i Premier League i 2017 endnu.
 
Hvad gør man så, når man møder Liverpool på hjemmebane? Så forsøger man at gå tilbage til det man er bedst til og gøre det simpelt: Stå kompakt, lange bolde i dybden efter Vardy og håbe på en kontramulighed eller to i ny og næ. Det burde vi være forberedt på. Det var vi dog ikke. 

I stedet så spiller vi præcis lige så dumt og naivt som Tottenham gjorde på Anfield for lige godt 2 1/2 uge siden. Vi inviterer til dybdeløbene fra Vardy med en høj forsvarslinie - på trods af at vi stiller med Lucas Leiva i bagkæden (!).
 
Hvorfor stiller vi os ikke ned og siger: "Kom så Leicester, tag bolden og vis os hvad I kan" og lader presset være på det hold, der er desperate efter en reaktion? Så kunne vi lade kontratruslen komme os til gode med Mané som spydspidsen den anden vej, som kampen skred frem. Det er ikke raketvidenskab. 

Vi er simpelthen nødt til at lære at gribe kampene forskelligt an og gå væk fra stædigheden, der betyder, at vi ønsker at sidde på alle kampe, have bolden og dominere. Det virker ikke hver gang (langt fra endda) og det er på tide at Klopp og co. finder nye kaniner op af hatten.
 
/ Clark James
 
 

NOBODY SAID IT WAS EASY - NOBODY SAID IT WOULD BE THIS HARD

Det er fa'me ikke en taknemmelig tjans at være fodboldmanager. Hvis det går dårligt, og man holder fast i konceptet, er man dogmatisk, naiv og skulle tage at prøve noget andet. Hvis det går dårligt, og man prøver noget nyt, er man famlende, usikker og skal snart til at vælge sin start-11'er og et koncept.

Jürgen Klopp er i den kompromisløse ende af skalaen, hvad angår fodboldmanagers. Der er ikke meget pragmatik i ham. I hvert fald ikke når det kommer til taktik. I stedet for at indstille spillestilen efter spillerne, kaster han dem ud på den dybe ende. Lær at svømme eller bliv udskiftet.

Det er ikke nok at vinde. Man skal vinde på en bestemt måde, og man skal spille underholdende fodbold samtidig. Basta.

Sådan en træner har Liverpool ikke haft i min tid som fan, hvor pragmatikken især i form af Gerard Houllier, Rafa Benitez og Roy Hodgson var i højsæde. Da lokummet brændte for Brendan Rodgers, måtte alle hans tidligere udmeldinger om taktiske ambitioner vige for 3-7-0-opstilling og fedtspil.

Det er en kliché, I know, men det kommer til at tage tid, tid og mere tid at ændre mentaliteten i klubben efter 25 års misrøgt. Og man har uden tvivl undervejs lyst til at slå ind på ruten med milliardindkøb og pragmatisk fodbold, som en vis anden klub i Nordvestengland har gjort det.

Og her er den værste del: Det er slet ikke sikkert, det kommer til at lykkes. High risk giver ikke nødvendigvis high return. Presspil-fanatikeren og alle fodboldromantikeres yndlingstræner Marcelo Bielsa har i bund og grund kun vundet et par argentinske mesterskaber og et OL med Argentina.

Men han har skrevet sig ind i fodboldhistorien som en kompromisløs taktisk innovator og underholder. Fantastiske Arrigo Sacchis ene mesterskab og to Europa Cups med Milan vil for altid huskes som større præstationer end pragmatiske Carlo Ancelottis identiske trofæhøst med samme klub.

Det er den tradition, Klopp skriver sig ind i som træner. Og det kommer alle vrede Twitter-udbrud og tidligere Liverpool-spillere turned punchline-pundits i verden ikke til at ændre på.
 
/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere