Login

LFC 0 – SAINTS 1: TRE TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 26 januar 2017

En horribel januar måned blev endnu værre for Liverpool, da Southampton tog fra Anfield med en sejr og dermed billetten til EFL Cup-finalen mod Manchester United. Her er redaktionens ‘talking points’ fra opgøret.

 

LIVERPOOL MANGLER BREDDE I MERE END ÉN FORSTAND

Man snakker i det fodboldengelske om “retten til at spille på kontra”. Om at få retten til at overlade ansvaret for at skabe kampen til modstanderen.

Efter en forrygende første halvsæson er der ikke længere nogen tvivl: Den ret tilfalder modstanderne, der nu med god samvittighed over for sig selv, kommentatorvælde og fans kan stille sig kompakt og vente på muligheden for at straffe Liverpool på omstillingerne.

Stort set samtlige af de fortryllende, flydende angrebssekvenser, vi så i efteråret, startede med, at en Liverpool spiller modtog bolden retvendt i området mellem modstandernes forsvar og midtbane. Og så gik det ellers stærkt med pasninger og løb i indstuderede mønstre derfra.

Det område eksisterer ganske enkelt ikke, når modstanderen kan lade en femmandsmidtbane stå stort set på tæerne af en firebackkæde – jvf. Sunderland, Swansea, Manchester United på Anfield og nu tre(!) gange Southampton.

I fodboldens ABC står skrevet, at man nedbryder en kompakt modstander ved at spille hurtigt og bredt – ingen af delene evner Liverpool i øjeblikket.

I Klopps foretrukne system skal bredden komme fra backs, mens de to fløje søger ind i banen. Ligeså fremragende Milner er defensivt, lige så ufarlig er han, når modstanderens bagkæde skal strækkes. Trent Alexander-Arnold viser lovende takter, men der er lang vej endnu, mens Nathaniel Clyne har vist enkelte glimt offensivt, men ellers er det en del af hans spil, hvor der er plads til forbedring.

I anden halvleg i går fik vi bredde i spillet ved at lade Henderson, Can og Lallana tage overlapløb fra centrale positioner. Det gjorde os mere farlige – og endnu mere sårbare på omstillinger.

Vores bedste fløjspiller er til AFCON, og hans fravær har forstærket problematikken markant – men come on: Klubben og Klopp har immervæk haft et halvt år til at forberede sig på at skulle undvære ham.

Der skal til at findes en plan for, hvordan vi får strenge at spille på over kanterne – at spille diamanten uden en ærlig fløjspiller virker ærlig talt som et besynderligt løsningsforslag.

/ Andreas Brøns Riise

 

ROTERENDE FIS I ROTATIONERNE

78 minutter eller 86% af kampen skulle der gå, før Klopp fik skiftet ud. Origi kom ind for en Can i et forsøg på at penetrere Southamptons forsvar.

Jeg har til dato ikke forstået den stædighed, som Klopp besidder, når det kommer til at bruge hele holdet. Med tanke på hvor meget tillid han lader til at have til de unge drenge, er det mig ubegribeligt, at han i det mindste ikke forsøger med en dobbeltudskiftning: Origi og Woodburn eller sågar Origi og Moreno.

Liverpool manglede noget aggressivitet og uforudsigelighed mod Southamptons kontrollerede defensiv. Moreno besidder i hvert fald det sidste, dog ikke altid på den fede måde, men smidt på en venstrekant? Hvem ved, hvad der kan ske?

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal tænke om denne januar måned. Om holdet gør nok, om Klopp gør for lidt, eller om vi som fans bare er blevet lidt for høje i hatten og skal erkende, at vi slet ikke har truppen til at spille med om flere ting endnu?

En ting er dog sikkert, spillerne ser trætte ud. De laver mange fejlafleveringer og kan ikke hanke sig op til at løbe de ekstra meter, og jeg mener, at en stor del af skylden for dette ligger i det hårde juleprogram, hvor der blev gået for naivt til tingene fra træneren, hvor der var rigtig mange minutter til stamspillerne på meget kort tid.

Der skal simpelthen roteres mere i truppen, ellers brænder spillerne ud, og trætheden medfører skader. Hvis Klopp mener det, han siger om de unge og uprøvede, så vil jeg se ham bakke de ord op med handling.

Denne fejl med få udskiftninger skal Klopp lære af, hurtigt (!) Mit håb siger mig, at vi “bare” mangler Mané, men min frygt råber, at der er roterende fis i rotationerne.

/ Michael Schlüter

 

HVEDEBRØDSDAGENE ER OVRE

Efter blot én sejr i de seneste syv kampe, er den værste Klopp-mania løjet af, og som det gør sig gældende, når forelskelser fortager sig, må Liverpool-fans og Jürgen Klopp nok vænne sig til, at partneren viste sig også at pille næse og klø sig bagi.

Så kære Jürgen Klopp, her er Liverpool-fansnes dårlige vane:

  • Efter +25 år uden mesterskaber bliver vi stadigt mere desperate efter et quick fix. Fordi vi de seneste mange år har set mange genopbygningsprojekter slå fejl, har vi fået den ide, at det måske er smartere bare at springe den over og gå direkte til det der med at vinde mesterskaber igen.

Og kære Liverpool-fans, her er den sande Jürgen Klopp:

  • En charmerende, men topstædig og semi-arrogant tysker, der både i Mainz og Dortmund skulle bruge tre sæsoner på at opbygge sit hold, derefter nød nogle for begge klubber historisk gode sæsoner – og derefter rykkede ned med Mainz og næsten også med Dortmund. En mand, der er nærmest synonym med lange, seje træk og meget lidt stejl læringskurve, når det kommer til at gå på kompromis med filosofien – også selvom det koster undervejs.

Jeg er stadig ganske overbevist om, at I i længden nok skal blive rigtig glade for hinanden, men jeg tror, det ville gøre underværker for den nuværende ‘tough patch’, hvis I lige forventningsafstemte lidt.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere