Login

LFC 1 – CHELSEA 1: FEM TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 02 februar 2017

Med Mignolet som både skurk og helt kom Liverpool et stykke af vejen tilbage på sporet med uafgjort på hjemmebane mod Premier Leagues førerhold. Her er redaktionens ‘talking points’ fra opgøret.

 

DEN RETTE REAKTION

Der var ikke meget optimisme at spore omkring klubben ovenpå en uge med tre nederlag i streg på Anfield, før Chelsea kom på besøg.

Vi kom ud som lyn og torden og satte os på duelspillet. Vi fik publikum med os og på trods af at komme bagud mod spil og chancer, så slog vi igen og endte i sidste ende med et enkelt point. Et point, som jeg ser som et moralboost fremfor to point tabt.

Ligeledes gav det lidt tiltrængt medvind på et afgørende tidspunkt, at Mignolet pillede et straffespark fra Diego Costa. Det kan være katalysatoren for en god periode startende fra på lørdag ude mod Hull.

Nu venter de sidste 15 kampe i sæsonen, hvor vi står med en skadesfri trup, der skal spille 3-4 kampe pr. måned i en enkelt turnering. Det betyder fokus på Premier League og back to basic. Jeg er optimist!

/ Clark James

 

WHY ALWAYS MIG?

Jeg vil vove den påstand, at det kunne ske for hvilken som helst keeper, at evigt kaotiske David Luiz er kvik i tanke og handling og fanger én på det forkerte ben med et verdensklassefrispark, fordi man ikke har hørt dommerens fløjte på et kogende stadion. Men det var ikke en hvilken som helst keeper. Det var Mignolet. En mand hvis mindste gøren og laden er under lup.

Den belgiske keepers bagkatalog i Liverpool-trøjen gør – retfærdigt eller ej – at en sådan ‘blunder’ ikke bare bliver afskrevet som ‘en af den slags fejl’ men bliver lagt til på øv-taxameteret. Endnu et eksempel på, at selv når formbarometeret siger høj sol, så kommer bygerne kraftigt og uden varsel.

At han efterfølgende bliver den helt store helt med sit sjette snuppede straffespark i Liverpool-trøjen fuldender den perfekte Mignolet-oplevelse. Der vil sikkert være strid om, hvad hans eftermæle i Liverpool bør være, når den tid kommer. Alle vil nok dog være enige om, at ordet kedelig ikke kommer til at indgå.

/ Andreas Brøns Riise

 

LIVERPOOL MED FORDEL I FEBRUAR?

En opløftende præstation mod Chelsea i aftes, hvor vi i gode perioder af kampen så den energi og det hurtige spil, som vi har manglet i januar.

Kigger man på kampprogrammet i februar, så kan man skimte, at Liverpool kan have en fordel i forhold til de andre tophold. For eksempel har vi både Arsenal og Tottenham hjemme inden for den næste måned, de to Manchester klubber skal mødes indbyrdes og måske allervigtigst så starter de europæiske turneringer igen. Det betyder, at alle udover Liverpool og Chelsea fra top 6 har midt-uge kampe.

Skal man vende vores elendige januar, hvor vi blev slået ud af alle pokalturneringer, til noget positivt, så kan det blive en fordel for os – vores smalle trup taget i betragtning – at vi nu kun har Premier League at fokusere på.

Med Mane tilbage, Coutinho på vej tilbage i form og en trup uden skader på nøgle positionerne, er der grund til optimisme!

/ Anders Rørtoft-Madsen

 

ER LALLANA VED AT GÅ DØD?

Debatten er rejst, blandt andet i et indlæg fra den tidligere Liverpool-angriber Stan Collymore, om Adam Lallanas fysiske form – og det med 15 PL-kampe tilbage i sæsonen.

Vi har den seneste måneds tid (dog i lighed med resten af holdet) set en lille nedadgående formkurve fra Englands nykårede bedste landsholdsspiller i det forgangne år. Kan dette skyldes Jürgen Klopps høje krav til Lallana, om at løbe solen sort fra første til sidste spilleminut i det høje ‘gengenpress’?

Han er med afstand, den offensive Liverpool-spiller, der har løbet flest kilometer og foretaget flest sprints i løbet af sine 1.824 spilleminutter fordelt på 25 kampe for Liverpool i denne sæson. Det sætter sine spor. I flere af disse kampe, har han været den spiller der har løbet mest og undervejs sat nogle vilde rekorder med tilbagelægning af distancer på over 13 kilometer i nogle af kampene.

Han kan risikere at være fysisk færdig, før sæsonen er ovre. Der er færre ting, der lykkes for ham nu end tidligere på sæsonen.

Den energiudladning, vi har set fra Lallana i denne sæson, ser ud til at være for nedadgående. Vi ser nu oftere eksempler på – senest i går – at han mister en bold på det sidste skridt eller den sidste aktion, hvilket godt kan skyldes, at benene – og måske hovedet – ikke længere på samme måde er med ham, at han ganske enkelt er ved at blive for træt.

Præstationerne er stadigvæk til middel eller over middel, men Lallana bør i lighed med før nytår være en af de offensive kræfter, der har en fod med i de afgørende situationer, nu hvor sæsonen spidser til. Liverpool og Klopp har ganske enkelt brug for Lallanas evner og kompetencer, hvis det skal lykkes at holde sig i top 4 sæsonen ud.

Lad os håbe, at Klopp er opmærksom på dette og kan justere og skrue på Lallanas energi i februar, marts, april og maj.

/ Martin Busk

 

KLOPP TILBAGE PÅ TAKTIKSPORET

For snart en måned siden gav Tottenham og Pocchetino ellers uhyggeligt stabile Chelsea en taktisk lektion. På to nærmest identiske mål af Dele Alli efter dybe indlæg af Christian Eriksen fik Spurs udstillet svagheden i Chelsea-defensiven: Får man aktiveret wingbacks og strukket trebackkæden, er der plads bagest i feltet.

Jürgen Klopp, Željko Buvač og co. har haft gang i videomaskinen. Gini Wijnaldum og Emre Can har den seneste måned nærmest stået stille, men i hele anden halvleg bombede de konstant ud i de ‘half spaces’, som yderste centerbacks og wingbacks i et femmandsforsvar kan komme i tvivl om, hvem der skal dække. Samtidig kom Nathaniel Clyne og James Milner langt med frem i banen for at aktivere Alonso og Moses.

Det trak helt uhyggeligt store veksler på en helt igennem sublim Jordan Henderson, der havde fire mand (+ Lovren), han skulle rydde op efter. Begge Chelseas kanter var i princippet hans hovedpine i kontrafasen. Til gengæld gav det overtal i præcis de områder, man skal have det mod en 3-4-3.

En satset, men fremragende taktisk anden halvleg af Liverpool – en smule mere kvalitet i sideskift og indlæg, så havde alle tre point været røde. Jeg har været efter Klopp den seneste måned, fordi jeg ikke har kunne se, hvad planen var, når modstanderne stod dybt. Det stod lysende klart i går.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere