Login

LFC 2 – SPURS 0: FEM TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 12 februar 2017

Forløsning! Endelig rejste drengene sig og viste tænding, gejst, vilje og kvalitet fra allerførste sekund. Det var overfaldsfodbold som vi kender det fra sæsonens første måneder og det var så intenst, at Tottenham-spillerne ikke fik mulighed for at trække vejret.

Vi så elleve koncentrerede Liverpool-drenge med målet for øje og med “quick thinking”.

En præstation, der giver os et enormt boost frem mod sæsonens sidste tredjedel. Nu skal vi i Champions League!

/ Clark James

 

MANGLENDE FIRMINO-MÅL FÅR IKKE KLOPP TIL AT RYSTE PÅ HÅNDEN

Kun Nathaniel Clyne har spillet flere PL-minutter i denne sæson end Roberto Firmino. På trods af blot tre mål og ingen assists i 18 optrædender de seneste to måneder for brasilianeren, er der intet, der tyder på, at Klopp ryster på hånden, når det kommer til Bobby F.

I går blev det til endnu en kamp af den type, der deler vandene. Diskussionen har kørt, siden fodbolden blev opfundet. Eller i hvert fald siden det østrigske landshold i 30’erne ‘opfandt’ den falske 9’er i form af Matthias Sindelar:

Skal en angriber først og fremmest være en naturlig afslutter med over middel fysiske egenskaber? Eller er det sjovere, når fodbolden bliver flydende og angriberen kan tænke fodbold og indgå i komplekse pasningsmønstre også? Kort sagt: Spilles den bedste angrebsfodbold med musklerne eller hjernen?

Kampen i går var endnu et bevis for nogle på, at Mané har meget at takke Firminos bevægelighed for – og at holdet bør være glade for hans arbejdsindsats i presspillet. Samtidig var den yderligere ammunition til dem, der mener, at Liverpool mangler ‘en rigtig skarpretter’. Heldigvis for Firmino synes Klopp at høre til førstnævnte gruppe.

/ Andreas Brøns Riise

 

WIJNALDUM: THE BIG GAME PLAYER

Hans debutsæson har indtil nu fået en meget blandet modtagelse. Folk er på den ene side kritiske over hans manglende slutprodukt sammenlignet med Newcastle-tiden (selvom han faktisk er ved at komme efter det). Man er dog nødt til at kigge på hans rolle på vores hold, som er med et langt større defensivt ansvar – og bringer ham i farlige situationer offensivt.

Den 26-årige hollænder har dog fået til vane, at score vigtige mål/assists og levere gode præstationer i kampene mod top 6-klubberne (Chelsea, Arsenal, Man City, Spurs (og Leicester)).

I aftes var han fænomenal og spillede i min optik sin bedste kamp i Liverpool-trøjen. Han sad på midtbanen mod en af ligaens bedste af slagsen og vandt stort set alt, var kreativ fremad banen og viste at han ved hvordan man slås for sagerne.

Nu mangler han at vise, at han kan spille noget hurtigere og diktere tempoet i kampene mod bundklubberne, der bare kommer for at pakke sig.

/ Clark James

 

BUT CAN THEY DO IT ON A TUESDAY NIGHT IN STOKE?

Det var naturligvis fantastisk dejligt at få Liverpool tilbage på sporet. Resultatetmæssigt og ikke mindst spillemæssigt.

Med sejren over ligaens aktuelle 2’er fortsætter Klopp en meget fornem statistik mod top 6-mandskaberne. Det uundgåelige og mest påtrængende spørgsmål er derfor naturligvis nu, om Klopp og hans trup af rødklædte spillere endelig har lært af fadæserne mod de såkaldt mindre hold. Der må og skal simpelthen være mindre niveauforskel på præstationerne når Liverpool løber på banen.

Vi står over for en periode med langt flere hviledage mellem de enkelte kampe end vi har været vandt til og det er faktisk en ny situation for Klopp, der siden sin ilddåb på Merseyside har haft et meget kompakt kampprogram nærmest konstant.

Nu skal både han og truppen vise, at de kan finde samme koncentration og aggressivitet som vi så mod Spurs i hver af sæsonens resterende kampe og se dem som hver deres individuelle finale. Der er ingen tvivl om at vi har en stærk sæsonafslutning i vente hvis gårsdagens indsats sætter standarden. Det er bare lige netop det, der hidtil har været problemet.

Nu skal Liverpool vise, at det endelig er slut med elevatorpræstationer, der ryger op og ned i niveau.

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

LIVERPOOL HAR KUN ÉN VEJ TIL CHAMPIONS LEAGUE

Med Tottenhams nederlag til Liverpool begynder det for alvor at ligne et mesterskab til Chelsea, og hermed kan spekulationerne om UEFAs snørklede regelsæt begynde. For hvordan er det nu lige, hvis Tottenham kaster alt ind på at vinde Europa League – samtidig med at de slutter i top 4? Går CL-pladsen så videre til nummer fem i Premier League?

Nej, det gør den ikke. Liverpools eneste vej i Champions League er kort og godt at slutte i top 4. Vinderen af Europa League og Champions League får en plads i næste sæsons CL, hvis de ikke selv har formået at sikre den via ligaplacering. Har de sikret sig deltagelsen via ligaen, “udgår” pladsen. Det vil sige, at 78, 79 eller 80 hold er med, når der bliver trukket lod til første kvalifikationsrunde, og så passer det med, at 32 af dem er tilbage, når der tages hul på gruppespillet.

Den eneste måde, Liverpool kan blive påvirket af, hvem der vinder Europa League eller Champions League er i den helt vanvittige situation, hvis vinderen af begge turneringer er fra samme land – og begge slutter uden for CL-pladserne. Lad os sige, det for eksempel kunne være Manchester City på en femte- og Manchester United på en sjetteplads. Der er et maksimum på fem CL-deltagere fra samme land, så i så fald giver fjerdepladsen i Premier League kun Europa League-kvalifikation.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere