Login

LFC 2 - SPURS 1: SEKS TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 26 oktober 2016

Der var byttet ud på hver eneste plads i forhold til seneste kamp i ligaen, men alligevel formåede Liverpool at avancere i den lille pokalturnering på bekostning af Tottenham, der ligeledes stillede med en række reserver.

Redaktionen har udvalgt følgende 'talking points' fra opgøret:

 

LUKSUSPROBLEMER I OFFENSIVEN

Fornøjelsen ved pokalkampe er, at man typisk får spillerne i udkanten af den stærkeste start 11’er at se. Det var også tilfældet mod Spurs, hvor andet geled i Klopps heavy metal-offensiv rullede sig ud med volumeknappen periodevist skruet helt op på 11.

Det svingede ikke i alle 90 minutter – men særligt i dele af anden halvleg sprudlede Sturridge og Origi med god hjælp fra unge kræfter som Ejaria og Grujic.

Nu skal man selvfølgelig altid være varsom med at konkludere alt for stærkt på, hvad man kan lære af kampe, hvor begge hold har udskiftet det meste af deres stærkeste start 11’er. Men de spillere, man får at se i sådanne kampe, kan bruge dem til enten at spille sig tættere på eller længere fra startopstillingen. Og her må man konkludere, at Klopp særligt på de offensive pladser har et gedigent luksusproblem. For alle, vi så i aktion, spillede sig kun tættere på en startplads.

Det siger sig selv, at to mål og en afslutning på overliggeren tæller opad i Klopps notater omkring Sturridge. Origi fik ikke scoret – men gav sig fuldt ud i en grad så krampen meldte sig, og med flere lækre detaljer undervejs, samt et meget kvalificeret langskud. Han så bedre ud end længe. Da Danny Ings kom ind, fik han en flot runde klapsalver fra Anfield og kvitterede med det forventede arbejdsraseri og en toptændt, nærmest aggressiv indsats. Hans input bragte ham absolut heller ikke længere fra en startplads.

Klopp skal derfor vælge mellem en ordentlig bunke offensiv-spillere, der alle presser sig på: Mané, Lallana, Coutinho, Firmino, Origi, Sturridge og Ings.

#boom!

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

SAKHO ER FÆRDIG I LIVERPOOL

Hvor er Sakho? Det spørgsmål stillede flere, da startopstillingen i går afslørede, at Klopp satsede på Ragnar Klavan og den omskolede midtbanespiller Lucas Leiva i midterforsvaret.

Sakho spillede søndag 90 minutter i mini-derbyet, da Liverpool mødte Everton, hvor ingen af de spillere, der var i aktion i går, fik spilletid, så helt overraskende var det ikke. Alligevel sætter udeladelsen af kamptruppen en tyk streg under, at Sakho ligner en færdig mand i Liverpool. Noget, som den normalt pålidelige franske avis L'Equipe i dag kunne bekræfte.

Mamadou Sakho har en stor stjerne i Liverpool-fanbasen, efter han har formået at binde stærke bånd til lokalsamfundet og i øvrigt været en akavet kriger især i sidste sæson. Vi elsker en spiller, der giver sig 110 procent, og som modstandere og andre fans ikke ser andet end en talentløs bambi i, men hvor vi ved, at der er meget mere at komme efter. Kan manden ikke spille fodbold? Så forklar lige 91 procent vellykkede afleveringer på kontinuerlig basis.

Desværre synes Mama ikke på det mentale plan at være der, hvor en professionel fodboldspiller gerne skulle være. Og slet ikke hvor en tysk træner med krav om disciplin forventer, at man er. Det seneste halve års eskapader synes at have ødelagt forholdet til Klopp hensides ethvert håb om forsoning, og det står vist endelig klart, at der skal et mindre mirakel til, hvis ikke Sakho skal være fortid i klubben allerede til januar.

/ Andreas Brøns Riise

 

STEWART, WITH STARDUST

I går fik jeg mig en dejlig overraskelse, som jeg ikke mindes at have haft omkring en "akademispiller", siden Sterling kom frem. "Akademi" i gåseøjne, da Kevin Stewart som bekendt kom fra Tottenham få år tilbage.

23-årige Stewart blev kastet ind i diamantformationen og fik til opgave at være bølgebryder i det system. Den opgave løste han til topkarakter! Stort set hver gang bolden blev spillet op gennem midten, kom Stewart enten før modstanderen, tacklede modstanderen eller forstyrrede modstanderen nok til at aftvinge en aflevering væk fra Liverpools mål.

Som en god gammeldaws 6'er brød han bolden og smed den i fødderne på en spiller med bedre overblik end sig selv. Sådan en spiller har vi ikke set, siden Lucas Leiva huserede som defensiv midt i sin storhedstid. Læs spillet, flæk manden (tackling selvfølgelig) og spil til en kreativ kraft. Rinse and repeat.

Stewart vil aldrig blive "The Talk of Town", men en spiller som han vil være guld værd i de kampe, hvor vi skal op og score en bunke mål eller må omrokere, når African Cup of Nations stjæler Mané.

Spil med to angribere og smid Stewart på den defensive midtbane, jeg tror på knægten.

/ Michael Schlüter

 

UNGDOMMEN GREB CHANCEN

Den ringeste præstation fra en Liverpool-spiller kom i går fra alderspræsidenten. Ragnar Klavan, der fylder 31 år om fire dage, spillede ikke en decideret dårlig kamp, men efterlod alligevel det mindst overbevisende aftryk.

Det faktum er i sig selv en kæmpe cadeau til Liverpools unge løver, der havde fået chancen i startopstillingen. De leverede alle i det store og hele både på det taktiske, tekniske, fysiske og mentale plan.

18-årige Trent Alexander-Arnold løste sine opgaver som ene mand på højreflanken på fortrinlig vis - og forfaldt vigtigst af alt ikke et øjeblik af førsteholddebutten til at "gemme sig" og lade de mere rutinerede holdkammerater klare ærterne. 18-årige Ovie Ejaria og 20-årige Marko Grujic løste taktisk krævende opgaver i en midtbanediamant. 21-årige Divock Origi ved vi efterhånden, hvad står for.

Til sammenligning lignede modstandernes Carter-Vickers (18), Winks (20), N'Koudou (21) og Onomah (19) i højere grad nogle, der var blevet smidt for hurtigt ud på det dybe vand. Og det endda i et vant spilsystem.

Der er vanvittig mange faktorer i spil, når det kommer til, om et fodboldtalent bliver forløst eller ej. Men lad os da bare konstatere med glæde, at der bestemt ikke afsløredes mangler i råmaterialet i går.

/ Andreas Brøns Riise

 

DANNY INGS ER TILBAGE

Efter at Ings havde gjort comeback til stort bifald fra Travelling Kop mod Derby i september, var det i aftes tid til, at den 24-årige englænder skulle vises frem for Anfield for første gang i indeværende sæson og tage næste skridt. Det må man sige, at han gjorde.

Ings, der har scoret 7 gange for U23-mandskabet i denne sæson, kom ind og virkede livlig, som han plejer, men bidrog også med glimt af kvalitet. Mod Derby blev han placeret på kanten og gjorde ikke noget væsen af sig, men i aftes kunne man godt se, at det var en spiller, der havde tanket nødvendig selvtillid siden sidst. Han fungerede godt sammen med en Daniel Sturridge, der nemt kunne have nettet både fire og fem mål i går, og Ings ligner nu, langt om længe, en mand, der er klar til at banke på til Premier League-truppen.

/ Clark James

 

TO ANGRIBERE ER EN VARIATION - NÆPPE EN FAST LØSNING

Der er ingen tvivl om, at Daniel Sturridge har nydt sin bedste periode i Liverpool, da han udgjorde en giftig duo sammen med Suarez på toppen.

Både i Liverpool og på landsholdet har Studge set noget mindre komfortabel ud som enlig angriber. Til tider har han fungeret godt i link-up-spillet, til tider har han fået den nødvendige støtte fra anden række, men helt generelt spiller han sit mest naturlige spil som den offensive halvdel af et to-mands-angreb, hvor en anden kan tage sig af at binde midtbane og angreb sammen.

I går løste Origi den opgave fremragende - og Sturridge kapitaliserede ved at score to rigtige målrævs-mål. Spørgsmålet er så, om det giver Sturridge en livsline i Liverpool, hvor han for nuværende ser ud til at have svært ved at tilkæmpe sig en plads i stærkeste startopstilling?

Klopp viste i går, at han er klar til at spille diamanten, hvis formationen passer bedst til de spillere, han har til rådighed. Men kan man passe Klopp-yndlingene Coutinho, Firmino, Lallana og Mané ind i systemet sammen med Sturridge? Jeg tvivler. Ligeledes tvivler jeg på, at Klopp kommer til at ændre formation for at tækkes Sturridge, så længe offensiven i øvrigt kører som en velsmurt maskine.

Kampen i går understregede de offensive luksusproblemer i Liverpools trup. Men hverken Origi eller Sturridge - på trods af to sine mål - er nok kommet nærmere en startplads i Klopps foretrukne 4-3-3-system.

Kampen i går viste dog også, at Klopp ikke er bange for at smide to angribere i kamp, hvis situationen kræver det. Det er både positivt i forhold til variationen af våben i det taktiske arsenal, og gode nyheder for spilletidshungrende Ings, Origi og især Sturridge - trods alt.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere