Login

LFC 2 – SWANSEA 3: FIRE TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 22 januar 2017

Det er vist det, man kalder et ‘reality check’. Liverpool kom bagud 0-2 til Premier Leagues bundprop, kom på 2-2 og tabte så det hele på gulvet endnu engang. Og dermed nulstilles også den fornemme statistik, der inden kampen hed godt et år som ubesejret på hjemmebane. Her er redaktionens ‘talking points’ fra opgøret.

 

MANGEL PÅ FART KRÆVER ROKADE

For hver kamp han er væk, bliver det mere og mere synligt, hvor meget Liverpool savner Sadio Mané. En ting er de mål og chancer, han skaber, men en anden og mindst lige så vigtigt ting har vist sig at være den fart, han via sin egen speed og hurtige boldomgang sætter i hele vores angrebsspil.

Uden Mané er Liverpool ganske enkelt gået i stå rent angrebdsmæssigt. Jeg er med på, at andre faktorer spiller ind – herunder et krævende juleprogram og skader på en række nøglepositioner.

Manés fravær – og ikke mindst den udtalte mangel på fart i spillet, som hans fravær har ført med sig – er dog så mærkbart, at Klopp efter min mening nu har brug for at ryste posen og rokere på holdet.

Det er flere oplagte muligheder – og helt sikkert også flere end jeg lige kort ridser op her.

Jeg foreslår at skubbe Milner ind på midten i stedet for Can og så få Moreno ind på backen. Ja, Moreno! Meget kan man sige om ham (og ikke mindst hans defensive kvaliteter), men han tilbyder fart! Og et eller andet sted skal den komme fra.

Milner leverer desuden mere kontrol og omtanke end Can på midten. En anden mulighed er at rykke Lallana centralt og starte med enten Sturridge eller Origi. Igen er det Can, der må ofres – for det er tydeligt, at kombinationen af Gini Wijnaldum og Emre Can dræner vores opspil for tempo.

Klopp bliver simpelthen nødt til at lede efter løsninger, der kan genetablere noget uforudsigelighed og tempo i vores angrebsspil og dette var bare et par muligheder. Sæt i gang.

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

SIDSTE SØM I KISTEN FOR STURRIDGE

Sturridge blev brugt som indskifter i kampen mod Swansea i stedet for Coutinho. Firmino blev skubbet ud på kanten, og Sturridge fik muligheden oppe foran.

En mulighed han slet ikke greb. Sturridge skaber ingenting og hæmmer al vores spil. Han dvæler på bolden, sparker ikke på mål og fylder ingenting i det offensive spil. Hans største bidrag var en lobbet bold tilbage i feltet og et forsøg på at få hånd på bolden. Sturridges præstation var meget lig det vi så mod League 2(!) holdet Plymouth. Frustrerende.

Jeg er brandærgerlig over, at vores skarpretter er gået hen og blevet til en joke på en fodboldbane. Hvis han mener, han er den bedste angriber, vi har, så må jeg lægge mig fladt ned og sige, at jeg intet ved om, hvad en angriber skal kunne.

Sturridge er ikke angriber for Liverpool i sæsonen 17/18. Tak for nu og held og lykke fremover.

/ Michael Schlüter

 

KONTROL OVERLOAD

Tre kontrollerende, fortrinsvis defensive midtbanespillere. Mod liga-bundprop Swansea. På hjemmebane.
Really, Klopp?

Det er simpelthen for meget ”trukket håndbremse” at spille med både Gini Wijnaldum, Emre Can og Jordan Henderson på samme tid i de hjemmebanekampe, hvor vi møder de såkaldt mindre hold, som vi nærmest ved vil grave sig ned og overlade initiativ og boldbesiddelse til os.

Klopp vil muligvis henvise til, at skader og andre omstændigheder begrænser hans valgmuligheder blandt de kreative folk med afprøvet Premier League-kvalitet. Men jeg foretrækker helt klart, at han i sådan en kamp spiller med eksempelvis Sheyi Ojo fremfor at holde sig til spillere, der dræner vores offensive spil for tempo og kreativitet, hvad der netop er brug for mod de hold, der pakker sig.

Hvem mon Swansea helst vil forsvare sig imod? Gini, Emre og Hendo – eller Gini, Hendo og Ojo? Hvis jeg var manager for det walisiske bundhold ville jeg foretrække de tre velkendte, statiske midtbanefolk fremfor den ungdommelige uforudsigelighed, Ojo ville bringe.

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

SILVER LINING: HAR KLOPP BEVIST SINE EVNER PÅ TRANSFERMARKEDET?

Det lugtede unægteligt af sidste år. Et Liverpool-hold drænet for fart smed alt for mange bolde væk og kunne slet ikke få spillet til at flyde, mens forsvaret var totalt uden styring.

Da Liverpool spillede godt i efteråret, gik snakken lystigt om, at det var resultatet af, at Klopp havde haft en pre-season med holdet. Måske er forklaringen på den seneste tids frustrerende spil og resultater den helt enkle, at vi er uden Klopps marquee-signing til defensiven og offensiven og Lallana til at binde det sammen på midten.

Vi står, kort sagt, muligvis over for at skulle indrømme, at vi ikke er kommet meget videre det seneste år under Klopp end tilføjelsen af Matip og Mané og genopfindelsen af Adam Lallana som central midtbanespiller.

Det kan virke søgt at sidde og lede efter positiver, efter et års stime som ubesejret på hjemmebane på utilgivelig vis er blevet smidt væk mod Premier Leagues bundprop, men forsøg alligevel at hive ja-hatten helt ned over øjnene og følg mig på denne her:

Hvis Klopp på bagkant af en 8.-plads kan lave to signings, der på en halv sæson kan redefinere holdet både defensivt og offensivt, så man kan spille med helt i toppen af Premier League, når bedste start-11’er er klar, bør vi så ikke være fortrøstningsfulde forud for sommerens transfervindue, som der efterhånden må være sparet godt op til?

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere