Login

LFC 2 – WEST HAM 2: FEM TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 12 december 2016

Den forventede reaktion på kollapset mod Bournemouth udeblev desværre i gårsdagens kamp mod West Ham på hjemmebane. På positivsiden formåede Liverpool at rejse sig efter at være kommet bagud, men på trods af overvægt i spil og chancer hele anden halvleg, udeblev det forløsende sejrsmål, og så endte med 2-2 og et enkelt point.

Her er de ‘talking points’, redaktionen har udvalgt fra opgøret.

 

FIRMINO DEN STORE TABER I LFCS SKADESHELVEDE

Mens Divock Origi må siges at have grebet chancen som Liverpools 9’er de seneste uger, er vores brasilianske es gået i stå.

Skaden til Coutinho har betydet, at Firmino er blevet rykket ud til venstre for at gøre plads til Origi og herfra har han svært ved for alvor at byde ind med det slutprodukt, som vi så ham have på toppen i sæsonens indledning.

Forhåbentlig handler det blot om tilvænning, da vi får hårdt brug for hans mål/assists i de kommende kampe, hvor der ikke er udsigt til noget Coutinho-comeback.

/ Clark James

 

INGEN BREDDE I ANGREBET NÅR DET SPIDSER TIL

Firmino har – som Clark skriver – været for nedadgående på det seneste, særligt efter Coutinhos skade og efter at der skulle gøres plads til Origi. Men der er ingen andre offensivkræfter at bringe i spil, når der skal jagtes et mål.

Den tredje 9’er er skadet, og dermed er bredden ikke til en angriber mere af samme kaliber. Måske var det ikke en fejl at skille sig af med typerne Benteke og Balotelli, men måske var det en fejl ikke at investere tilsvarende i 9’er-kvalitet?

/ Martin Busk

 

DROP HETZEN MOD KARIUS

Vi kan hurtigt blive enige om, at hans præstation i kampen mod West Ham ikke var verdensklasse, men skulle vi nu ikke lige slå koldt vand i blodet.

1. mål: En af verdens bedste frisparksskytter smider bolden gennem muren, ned i det lave hjørne i den side, muren skal dække. En helt og aldeles verdensklasse målmand redder den måske, men det er på ingen måder et drop. Havde Karius stået stille og bare stirret på bolden, havde alle snakket om, hvor godt frisparket fra Payet var – og hvorfor muren tillader skuddet at suse igennem.

2. mål: Tyskeren kommer skidt ud til den – ingen tvivl. Men igen sker fejlen før ham. Selvfølgelig redder han den på en god dag, hvor selvtilliden er der, men det er hovedsageligt Matips (som i øvrigt spillede endnu en glimrende kamp) fejl og ikke Karius’.

I stedet for at hoppe på mediernes hetzbølge mod vores målmænd, burde alle træde et skridt tilbage og tage en dyb indånding. Mignolet er på absolut ingen måde løsningen, og nu er det tid til, at vi stiller os bag vores unge målmand, giver ham en reel chance og for guds skyld kun skyder skylden på ham, når målene rent faktisk er hans skyld (som det sidste mod Bournemouth).

/ Andreas Brøns Riise

 

Og apropos:

 

ALDRIG GÅ TILBAGE TIL EN FUSER

Mignolet er lidt ligesom den der onkel, du kun ser til julefrokosten en gang om året. Når det bliver september/oktober, er du træt af dine forældre og kommer til at tænke på ham onklen, om han ikke kunne peppe tingene lidt op. For så slem kan han jo ikke være.

Så bliver det 2. Juledag og der er dækket op med sild, flæskesteg og dunser hjemme hos farmor, og din onkel er der også. Han er flink, men pludselig drikker han sig stangvissen i snaps og brækker sig ud over farmors nye kjole. Der kommer du i tanke om, hvorfor han ikke står mellem stængerne på dit fodboldhold.

Mignolet har haft tre sæsoner til at bevise sig og er 28 år. Der er ingen fremtid i ham. Og jeg er godt klar over at vi alle gerne vil vinde mesterskabet i år, men Klopp er her i syv sæsoner, og hvis han tror på Karius som den langsigtede løsning, så er der ikke andet for, end at give ham mindst en sæson.

/ Jeppe Hee Rømer

 

MANGLENDE BREDDE MOD DEFENSIVE MODSTANDERE

Når spillet ikke flyder på den sidste tredjedel, har Liverpool svært ved at nedbryde modstandere, der står dybt, som det var tilfældet i anden halvleg i går. Det samme så man mod Burnley, Manchester United, Southampton og mod Sunderland, hvor vi skulle vente meget længe på målene.

Forklaringen skal dels findes i de de ringe dødbolde i går, i manglen på langskudstrussel uden Coutinho og Can (selvom Hendo bød ind med et kvalificeret et af slagsen) og manglende evne til at spille bredt og strække modstanderens bagkæde. Vi får masser af mand i feltet, og i Origi burde vi faktisk have en kvalificeret boksangriber at slå indlæggene efter.

En løsning kunne hedde Moreno på venstre back. Ham stoler Klopp dog ikke engang nok på til at smide ham ind i går. Mest af alt håber jeg dog på, at Clyne får lagt den del på sit spil. Den engelske landsholdsspiller er en af de – hvis ikke den – bedste højreback i ligaen, når det kommer til den defensive del af spillet. Hans hurtighed kan få spillere matche, så får han bygget slutprodukt på sine hurtigløb ned ad flanken kan han blive en komplet moderne back og løse et af Liverpools mest presserende problemer.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere