Login

LFC 3 - ARSENAL 1: FIRE TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 05 marts 2017

DOKTOR JEKYLL AND MISTER HYDE

Det kan ikke blive ved med at fortsætte sådan. På et eller andet tidspunkt må normal fodboldlogik sætte ind, tænkte jeg inden kampen, mens jeg mentalt forberedte mig på en uafgjort og en sejr over Burnley næste søndag.

Men det kunne fortsætte sådan. Endnu engang var Liverpool et forvandlet hold mod et top 6-hold, der spillede åbent nok til at lave fejl, som vores sprudlende offensivt straffede ubønhørligt. Det her er på én gang det mentalt stærkeste og svageste Liverpool-hold i umidelige tider.

Og derfor giver en sådan magtdemonstration mod et tophold forunderligt nok en mærkelig fornemmelse i maven, inden søndagens møde mod ligaens dårligste udehold.

Både på kort og lang sigt står Liverpool ved en skillevej, hvor det gælder om ikke at gentage fortidens fejl.

På makroniveau snakker vi de næste par sæsoner, hvor Liverpool skal undgå igen at sabotere et lovende opbygningsprojekt og især lære af de seneste sæsoners håbløse ageren på transfermarkedet.

På mikroniveau skal vi i løbet af de forestående kampe mod Burnley, WBA og Crystal Palace vise, at vi er på vej mod også at have den mentale styrke til også at slå de hold, der har som hovedmålsætning for kampen ikke at lave fejl.

Hvor underholdende fodboldrutschebanen end kan være, må en nogenlunde normal fodboldlogik gerne snart indfinde sig.

/ Andreas Brøns Riise

 

DER ER LAGT I OVNEN TIL COUTINHO-SLUTSPURT

Coutinho har været involveret i 11 kampe, siden han kom tilbage fra sin skadespause, så det kan virke mærkeligt at sige, at han først nu er på vej tilbage.

Det vil jeg alligevel argumentere for. Ud af de 11 kampe har han kun spillet fuld tid i et par pokalkampe og imod Hull og Leicester i et fuldstændig kaotisk, urytmisk kampprogram.

De seneste fire kampe har han spillet +77 minutter, og i går så vi for første gang en Coutinho i nærheden af det niveau, vi var blevet vant til, inden han tumlede ind i et løbende køleskab fra Sunderland.

Den sidste skarphed mangler, men herfra skal der lyde et forsigtigt bud på, at den lille brasilianer så småt igen nærmer sig topformen og kan blive altafgørende for Liverpools bestræbelser på at vride en stærk slutspurt ud af de sidste 11 kampe.

/ Andreas Brøns Riise

 

ADAM LALLANA: FULDBYRDET MIDTBANEGENERAL

Der har været sagt og skrevet meget om Adam Lallanas nye rolle i denne sæson, hvor han er flyttet fra en fremskudt rolle - oftest på kanten - ned på den centrale midtbane. Det har ubetinget været en succes.

Fra den dybere position har han kunne bruge sit overblik til at stikke folk i dybden og komme luskende ind i de farlige områder og selv score sine kasser.

I går blev det hverken til mål eller assists for vores midtbanemand - og alligevel spillede han i min optik en af sine allerbedste kampe denne sæson.

Hvad der især slog mig var, hvor meget han dikterede spillet. Han havde som nævnt ikke sidste eller næstsidste fod på nogen af Liverpools mål, men han havde den famøse tredjesidste fod på både Liverpool første og den altafgørende tredje scoring. Han satte spillet op. Især på tredje mål læser han spillet fremragende og slipper bolden på det helt rigtige tidspunkt.

I presspillet var han som sædvanlig aggressiv og vanvittig løbestærk - men altid i sync med medspillerne. Tidligere på sæsonen havde han en tendens til at presse for meget på egen hånd (som en offensivspiller ville gøre) og dermed ødelægge organisationen på midtbanen.

Adam Lallana er ikke længere en offensiv midtbanespiller, der spiller en uvant plads som central midt langt over forventning. Han er central midtbaneplaymaker af meget høj klasse.

/ Andreas Brøns Riise

 

ER KLAVAN LØSNINGEN?

Der har været prøvet mangt og meget i Liverpools centrale forsvar i denne sæson, hvor både Joël Matip og Dejan Lovren - der ligner det foretrukne makkerpar - har været ude med skader og mystiske landsholds-fantomkarantæner.

Lucas har spillet fremragende kampe som vikar, men også kampe i den helt anden ende af skalaen. Efter en sådan mod Leicester var 31-årige Ragnar Klavan foretrukket som makker til Matip mod Arsenal, og den opgave løste han flot.

Bagkæden så rolig og balanceret ud mod et, indrømmet, tamt Arsenal-hold, og esteren var hverken på hælene i de fysiske dueller, eller når han skulle løbe om kap.

Ragnar Klavan var min månedens spiller i december, men de imponerende præstationer før nytår blev desværre afløst af flere rædselskampe, da hele Liverpool-holdet faldt sammen i januar.

Jeg kan læse, at esteren er fleres favorit til beholde pladsen ved siden af Matip, også når Lovren er tilbage for fuld skrald. Selv om Lovrens force ej heller ligefrem er stabilitet i præstationerne er jeg ikke overbevist. Dertil er Klavan-præstationerne for svingende.

Matip og Lovren er det midtstopperpar, der, set over hele sæsonen, har spillet mest overbevisende sammen, og kroaten bør glide ind i startopstillingen igen, når han er 100% fit. Hvem der skal spille pladsen efter sommerferien er en anden snak.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere