Login

LFC 4 – STOKE 1: FIRE TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 28 december 2016

Konkurrenterne fik lov til at lægge pres på Liverpool med sejre på Boxing Day, inden Klopps tropper skulle i aktion den 27. december. The Reds fik rystet en Stoke-chokstart af sig, og endte med at hive en stensikker sejr og en retur til andenpladsen i land.

Her er radaktionens ‘talking points’ fra opgøret.

 

IN-GAME MANAGEMENT VENDER SLAGET

Puha, det så ikke godt ud for Liverpool efter en halv time. Nede med 0-1 mod et Stoke-hold, der fik mere og mere vind i sejlene. Var riposten fra Mignolets glimrende redning på Allens afslutning faldet til en fodboldspiller i stedet for Peter Crouch, så kunne det have set meget skidt ud for Liverpool.

Med seks Stokespillere centralt og med to store angribere til at lægge pres på Liverpools bagkæde, endte det alt for ofte med lange bolde mod Origi. Mark Hughes fortjener ros for at have lagt en klog taktik fra kampens start.

En vågen producer fangede øjeblikket, der vendte opgøret:

 

skaermbillede-2016-12-28-kl-12-14-54

 

En tydeligt ophidset Klopp kalder Sadio Mané tværs over banen og ud til sig. Senegaleseren havde på dette tidspunkt brugt hele kampen på at søge ind centralt – hvor han har været farlig i denne sæson, men hvor Stoke var i overtal – og overladt Nathaniel Clyne 1 mod 1 mod Stokes venstre wingback Erik Pieters. Den duel er Clyne ikke driblestærk nok til at vinde.

Fra dette øjeblik og resten af halvlegen blev Mané bredt, mens Lallana løb dybt ud i området bag Stokes wingback med retning mod hjørneflaget. Pressede Pieters op på Clyne, var Mané fri. Blev han på Mané, fik Lallana et stort område at løbe ind i.

Fra at være 1 mod 1 på højrekanten, hed den pludselig tre mod en i Liverpool-favør. I stedet for, at Stokes store midterforsvarer bare skulle stå stille og heade lange bolde væk, skulle de pludselig ud at løbe. Inden Stoke fandt et modtræk, stod den 2-1 til Liverpool – godt hjulpet på vej af personlige fejl fra gæsterne.

Et stilstudie i, hvordan man i 4-3-3 nedbryder en 3-5-2. Jeg har været lidt i tvivl om Klopps evne til at ændre på taktikken undervejs i kampene. I går var dog et eksempel på in-game-management af høj klasse på et meget vigtigt tidspunkt – omend Klopps ophidselse nok også bunder i en frustration over, at spilleren ikke selv var i stand til at træffe beslutningen.

/ Andreas Brøns Riise

 

AFCON 2017: VI OVERLEVER UDEN MANÈ

Vi var mange, der frygtede december måned, efter at Coutinho gik i stykker mod Sunderland i slutningen af november. 

På den måned der er gået, har LFC scoret 15 mål i 6 kampe. Nuvel, det endte med kun 1 ud af 6 mulige point i de første par kampe, men siden da har vores helte ikke set sig tilbage.

Derfor behøver vi egentlig heller ikke frygte for offensiven, når nu Sadio Mané rejser afsted til Gabon og African Cup of Nations. Der er nok at strenge at spille på: Coutinho returnerer, Firmino scorer igen, Origi skal nok gøre sit og Sturridge bliver ‘on fire’ i januar.

Der er trusler på alle offensive parametre, og det er vel kun Wijnaldum og Henderson, der bør bidrage noget mere hvad målscoringen angår.

Ja, Mané er den nuværende topscorer med 8, men det fede ved Liverpool i denne sæson er, at Lallana bidrager med 7, det samme gør Bobby F og Origi, mens Coutinho er på 6 og nok skal sætte flere ind. Læg dertil at Milner scorer på straffesparkene (indtil videre 5 gange), Sturridge er nu også på 5, og selv Emre Can har fundet målet 3 gange.

57 mål i denne sæsons i alt 22 kampe = No worries!

/ Martin Busk

 

ENTER: STURRIDGE

Med de seneste måneders op og ned med Daniel Sturridge, og stadigt tiltagende rygter om en transfer ud af klubben, var det nærmest poetisk at se vores engelske spidsangriber afløse en næsten usynlig Orig, og score efter mindre end et minut efterfølgende.

Nuvel, Shawcross’ tilbagelægning var ganske håbløs, men det her er lige hvad vi har brug for som hold fra Sturridge, og i lige så høj grad hvad Sturridge har brug for fra Klopp og fra ham selv. Lur mig, om ikke vores nr. 15 er i betragtning til en startplads lørdag. Med en ung Origi, der har to halvsløje kampe i bagagen, kunne det være det rette tidspunkt at lave rokaden.

/ Cillian Murphy

 

MATIP OG KLAVAN BØR STARTE NYTÅRSAFTEN

Det var kampen mod Crystal Palace om igen. Liverpool var forberedt på, at der skulle holdes øje med ham den store angriber ved indlæg. Og så glemte Dejan Lovren alt om at holde øje med ham den anden. Og nå ja: Så glemte Mané også at stoppe indlægget.

Herefter fulgte en periode med alt for aggressivt spil og for mange forcerede lange afleveringer fra forsvarsspilleren i et forsøg på at gøre skaden god igen, indtil pulsen kom ned, og kroaten kom nogenlunde tørskoet i land.

Imens spillede forsvarsmakkeren Ragnar Klavan endnu en ganske overbevisende kamp, efter sidste uges Man of the Match-indsats mod Everton. Og spørgsmålet er, om ikke selvskrevne Matip og formstærke Klavan har fortjent et skud som makkerpar mod Manchester City nytårsaften?

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere