Login

LFC 6 – WATFORD 1: TRE TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 07 november 2016

Der er tydeligvis aldrig nogen, der har fortalt Klopp, Coutinho og co., at man ikke må slå på folk, der ligger ned. Den ene røde bølge efter den anden skyllede i 90 minutter ned mod Watfords mål, og så endte det hele med 6-1 og en udsøgt udsigt fra førstepladsen i Premier League i (mindst) de næste 12 dage.

Redaktionen har udvalgt følgende ‘talking points’ fra opgøret:

 

DET MINDER DA LIDT OM 13/14 – GØR DET IK’ DET?

Vi har ikke et skræmmende SAS-angreb, men 11 kampe inde i sæsonen har vi alligevel scoret flest mål i ligaen. I den anden ende har vi omtrent lukket ligeså mange mål ind som Burnley, WBA og Bournemouth – og to flere end M’boro på 15.-pladsen.

Summeret op, giver det minder om den forrygende 13/14-sæson, hvor det meste lykkedes. Noget af det, der ikke lykkedes, var en slippy Gerrard og Mourinhos evne til at slå en fodboldkamp i stykker. Det lykkedes heller ikke at vinde over Palace på Selhurst Park dengang.

Mourinho kan stadigvæk ødelægge fodboldkampe – men for første gang i sæsonen spillede LFC selv til nul uden fejl – og Palace besejret på netop Selhurst Park runden efter. Det blev i denne runde fulgt op af en knusende sejr over Watford, der blev blæst baglæns ud af Anfield, allerede inden de nærmest havde sat fødderne på græsset.

Jürgen Klopp var efter kampen ude og nedspille sammenligningerne med 13/14-sæsonen – men alligevel: Kan I se tegningen? #MakeUsDream

/ Martin Busk

 

LANDSKAMPSPAUSE MED SMIL, FRYGT OG DEFENSIVT FOKUS

Det bliver en ren fornøjelse at se på tabellen de næste to uger, mens Premier League ligger stille. Liverpool ligger 100% sikkert på førstepladsen indtil den 19. november.

På den ene side frygter jeg egentlig ikke, at pausen skal bryde rytmen. Vi kommer til at sende spillere hjem til deres respektive landshold med kløe i futterne efter at komme hjem og fortsætte stimen i Liverpool.

Dertil kommer det positive, at hverken Karius, Lovren, Matip eller Milner/Moreno skal spille landskampe, og dermed har Klopp 12 lange dage til at arbejde intensivt med det forsvar, der brænder efter at sætte flere clean sheets på kontoen.

Som altid nager frygten for skader dog. Wijnaldum fik endelig scoret sit første mål for Liverpool, efter en skade i sidste landskamp har holdt ham ude. Vi har endelig en næsten skadesfri trup (get well soon, Ingsy). Lad os alle krydse alt, hvad krydses kan, for at det også er tilfældet på den anden side af landskampspausen.

/ Andreas Brøns Riise

 

LIVERPOOL GÅR ALTID EFTER DET NÆSTE MÅL

I Tyskland har man i jagten på fordums storhed i rigt mål ladet sig inspirere af diverse fodboldtrends, der er blæst over kontinentet. Således satte også Barcelonas altdominerende tika-taka sit aftryk på Die Mannschaft og via den tyske version af ‘den røde tråd’ også på klubholdene. Dog lavede man sit eget tvist. Mens The Spanish Way også er at forsvare sig med bold, arbejder man i Tyskland – lidt fortegnet – med målsøgende boldbesiddelse.

Det er helt okay at spille sidelæns på midtbanen, indtil en mulighed for at spille i banens længderetning åbner sig. Men når den gør det – så er det afsted. Og så er det ligemeget, om den står 0-0, 1-0 eller 5-0. Mens man ofte ser meget boldbesiddende hold og en underlegen modstander blive enige om, at det ved stillingen 2-0 er fint, hvis bolden bare spilles på tværs de sidste tyve minutter af en kamp, er det ikke en del af The German Way. Mod et defensivt velorganiseret WBA-hold scorer man to mål – og går efter det tredje selv ved 2-1 – mod et hold af Watford-lejesvende scorer man seks.

Den har Jürgen Klopp taget med til England. Liverpools boldbesiddelsesprocent vidner også om, at han lægger mere vægt på den, end det ofte var tilfældet i Dortmund. Og hvor simpelt det end lyder, så er det en meget svær disciplin at være afmålt målsøgende over 90 minutter – også selv om det selvfølgelig hjælper, at man ikke spiller europæiske kampe i midtugen. Det kræver fuld koncentration at tage de rigtige beslutninger. Og Klopp var da også ude efter kampen og rose netop holdets evne til at tage de helt rigtige beslutninger på alle de vigtige tidspunkter i kampen. Men også sammen med flere spillere at sige, at det langt fra er perfekt endnu.

I en liga, der ser ud til at blive ultratæt i toppen i år, er en solid positiv målscore ikke det værste, man kan have på sin side. Og det kommer Liverpool til at få i år. For Klopp og co. går altid efter et mål mere.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere