Login

LIVERPOOL 0 - MAN U 0: SEKS TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 17 oktober 2016

Mourinhos bus viste sig som en for stor mundfuld for Liverpool-spillerne og stemningen på Anfield. Redaktionen har udvalgt følgende 'talking points' fra opgøret:

 

 

IRONIEN I PRESSEDE PRESSPILLERE

Nu er det anden gang i streg, at en modstander nemt får ødelagt vores opspil ved 2-3 mands pres på bagkæden. Igen i går formåede modstanderen nemt at ødelægge al opspil og køre kampen ned i tempo. Denne gang ved at have Pogba og Zlatan tæt på de 5 bagerste. Tit uden det store pres, men bare i nærheden. Når så bolden rammer midtbanen sidder modstanderen tæt, og det giver fejlafleveringer og febrilsk spil.

Liverpool bliver nødt til at være bedre til at håndtere det pres ved at spille hurtigere eller have spillere som kan tage høje bolde ned. Ellers bliver det ikke sidste gang vi ser en første halvleg som i går.

/ Michael Schlüter

 

LALLANA-EFFEKTEN

Fodbold er et skønt spil. Så simpelt og alligevel så hulens kompliceret. Tager man de taktiske briller på, er der er væld af årsager til, at kampe udvikler sig som de gør. Æren for, at Liverpool havde sin bedste og mest chanceskabende periode mod United efter at Adam Lallana kom på banen kan derfor muligvis ikke ALENE tilskrives den vævre, tekniske boldbegavelse og slidsomme genpresningsmaskines entre på banen.

Men der skete sgu et eller andet. Og ikke kun omkring Lallana selv - det var som om, at kobinationerne flød bedre mellem alle de offensive profiler. Tempoet kom i vejret, afleveringerne blev slået lige en tand mere aggresivt og målsøgende. Og flere gange var netop Lallana ved at komme frem til den afgørende chance.

Adam Lallana: Liverpools vigtigste spiller? Noget kunne tyde på det.

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

1st GOALKEEPER

Vi overbevises ikke om Loris Karius' evner mellem stolperne og det endda i en kamp, hvor han ikke skulle finde én eneste redning frem. Han var tættest på at blive testet på Rashfords indlæg, da han dykkede ganske udmærket ned. Alligevel så han både 'shaky' og usikker ud i visse momenter af spillet, særligt da han var ved at forære en scoring til United med en fejlaflevering.

Målmandproblematikken og ikke mindst debatten vil nok blusse op igen. Indtil videre har vi ikke set tegn på at han skulle besidde alt det Mignolet ikke besidder - og måske er det kun et spørgsmål om tid, før vi begynder at sige i offentligt forum, at vi savner Mignolet?

/ Martin Busk

 

INGS-TIME?

Det var som om, Jürgen Klopp godt selv vidste det. Hvis han skulle bringe en indskiftning, der skulle flytte magtbalancen i det tætte opgør mod United, var fokus på Adam Lallana. Anfield vidste det også. Man kunne mærke forventningernes sus, da englænderen gjorde sig klar på sidelinjen. Det var hér, forskellen skulle komme fra.

Det føltes ret meget mere nå-ja-vi-kan-jo-ligeså-godt-prøve agtigt, da den nærmest rituelle indskiftning af Origi fulgte få minutter før slutfløjt. Origi gjorde i og for sig intet særligt galt. Han gav den alt det gas, han kunne. Men hele oplevelsen efterlader indtrykket af, at tiden er kommet til at ryste posen, når det gælder den typiske indskiftning af en angriber sent i kampen.

Havde en toptændt Danny Ings med støvlerne fulde af mål fra U23-holdet lige haft den ekstra snært i de afgørende minutter? Who knows. Men jeg synes, tiden er kommet til at prøve at finde ud af det.

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

ROBERT-O FIRMIN-O, LIVERPOOL'S NUMBER 9...ISH

Med indskiftningen af Lallana skete der ting i Liverpools opstilling. Coutinho blev smidt ud på kanten, og Firmino blev smidt op på toppen. Og straks så havde Manchester balladen. Ja, Lallana og Coutinho var også gode, men nu er det altså Firmino, det handler om.

Firmino viste hurtigt, at Manchester skulle være hurtige, hvis de ville holde nullet. Han løb ned, modtog bolden, smed den hurtigt videre og tog et løb i bagrummet. Det lyder simpelt, men viljen til at tage "de sure løb", altså dem som ikke nødvendigvis giver dig bolden men rykker på forsvaret, er hamrende vigtig. Firmino viste klassen ved - på 20 minutter - at gøre det, Sturridge ikke havde gjort en eneste gang i 59 minutter.

De kloge løb, de hurtige førsteberøringer og blikket for spillet, som Firmino på toppen bringer, var lige hvad vi manglede. Efter 59 minutter med apatisk indsats fra Sturridge, viste Firmino at han fungerer bedre alene på toppen end den engelske landsholdsangriber.

Det nye Liverpool er med Firmino som frontmand, og jeg glæder mig til fremtiden.

/ Michael Schlüter

 

ANFIELD TABTE DEN MENTALE KAMP

Vi er nødt til at være vrede, sagde Jürgen Klopp inden kampen mod Hull. Det lykkedes som bekendt til perfektion. I går var der endnu mere grund til at være vred - ikke bare fra spillernes side men også for det Anfield, der kunne se Mourinho parkere sin svinedyre bus i den mest uværdige forestilling i et North West Derby, siden Brendan Rodgers stillede op på Old Trafford i 3-7-0 med Danny Ings som venstre wingback.

Men vreden udeblev - i stedet bredte der sig en ængstelig stilhed på stadion. Det er til dels forståeligt. End ikke Jürgen Klopp kan med ved et trylleslag slette de smertefulde minder om, hvordan Mourinhos Chelsea knuste mesterskabsdrømmene i 2013/14. Men når Mourinho efter kampen siger, at han 'kept the stadium quiet', så har han ret.

Det er en evig diskussion, om det er holdet, der med godt spil og den rette indstilling skal vække tilskuerne eller omvendt. I går fejlede indstillingen på banen intet, men spillet var nervøst. Spillerne havde brug for at mærke en tro på tingene fra The Kop og co., men den udeblev. Hvis holdet og tilskuerne i forening igen skal gøre Anfield til et sted, modstanderne har mareridt om at træde ind på, så skal fansne - turister eller ej - høre efter, hvad manageren siger: Get angry.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere