Login

LIVERPOOL 5 - HULL 1: FEM TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 24 september 2016

 

KLOPP HAR FÅET SNEBOLDEN TIL AT RULLE

Klopps startopstilling mod Derby i midtugen var ventet med spænding. Tyskeren er kendt for at gå efter pokalturneringerne, men en vis rotation er nødvendig.

Rotér for lidt, og man har utilfredse breddespillere og trætte ben i ligaen (som man måske så mod Tottenham efter kampen mod Burton). Rotér for meget, og man mister momentum – og måske endda den videre deltagelse i turneringen (som det er set ved talrige lejligheder de seneste år).

Efter min mening ramte Klopp den perfekte balance mellem forsvar og angreb, nye og gamle ansigter og ungdom og rutine i midtugen. En stensikker sejr blev hentet i land, de faste kræfter blev skiftet ud mod slut, og kampen endte med at bidrage til yderligere momentum inden kampen mod Hull.

Eneste spørgsmålstegn kan sættes ved Nathaniel Clyne, der spillede 90 minutter begge kampe og Daniel Sturridge, der kun fik 20 minutter mod Hull. Førstnævnte har dog før bevist, at han kan håndtere at spille rigtig mange kampe, og den engelske landsholdsangriber var efter sigende småsyg i løbet af ugen.

Klopp har siden sidste landskampspause skabt et fantastisk momentum i truppen, hvor kun Sakho føler sig snydt for spilletid, og hvor resultaterne og spillet bliver bedre og bedre. Må det vare på den anden side af næste landskampspause, der venter allerede efter kampen mod Swansea.

/ Andreas Brøns Riise

 

CLEAN SHEET-SPØGELSET LEVER ENDNU


På trods af vi var 11 mod 10 og Hull intet havde at byde ind med, lykkedes det dem alligevel at score. Og naturligvis skete det på en dødbold fristes man til at sige. Men den ting vi lærte i går var ikke at dødbolde er et problem, for det vidste vi allerede godt. Faktisk synes jeg vi er blevet bedre til at forsvare på dødbolde denne sæson.

Problemet står mere i at vi ikke kan holde et clean sheet, og så er det lige meget hvordan målene bliver scoret imod os.
I sidste sæson (kun PRL) havde vi 11 clean sheets og i denne sæson har vi haft 0 indtil videre.
Især på udebane har vi et problem, hvor vi kun EN gang i hele 2016 har formået at lukke af bagtil.

Dette kan godt vise sig at blive et problem i længden. Det er ikke helt uden grund at man siger at "forsvar vinder mesterskaber". Leceister viste det sidste sæson og Chelsea har også vist det ved flere lejligheder.

Lige nu er det ikke et problem, da vi scorer mere end et mål pr. kamp, men der vil komme tider hvor angrebet ikke er ligeså sprudlende som vi ser dem for tiden. Og når den tid kommer er det vigtigt at man har et forsvar som kan lukke af, så man kan fedte en 1-0 sejr hjem.

Om det pt. er et mentalt problem som gør at vi ikke holder koncentrationen når vi er foran med 2-3 mål, og dermed lukker et dumt mål ind, skal jeg lade være usagt, men det er hvert fald et af de få punkter i denne sæsonstart som giver mig panderynker.

Det skal dog til slut siges at jeg synes vores forsvar virker meget mere stabilt efter indkøbet af Matip (som jeg har rost tidligere) og vi giver langt færre chancer væk nu. Nu skal næste mål så være at få et clean sheet i hus og vise os selv og omverdenen at det kan lade sig gøre.

/Sebastian Bertelsen

 

ALLE KAN SCORE - FORHÅBENTLIG OGSÅ SNART STURRIDGE


Det har været et problem for Liverpool i umindelig tider - og et problem Klopp har adresseret direkte ved flere lejligheder - at for få spillere på holdet bærer for stor en del af målscoringsbyrden.

Der skal flere mål fra anden række til, hvis Liverpool skal klare sig i toppen af Premier League, og tegnene er positive. Så positive, at ingen af Liverpools 16 mål i denne sæson er kommet fra topangriberen (Firmino spillede venstrekant i den kamp, han scorede sine to).

Et fantastisk vidnesbyrd om, at den af mange efterlyste Plan A, der baserer sig på fart i spillet og bevægelse for hinanden begynder at virke.

Der vil dog helt utvivlsomt komme perioder, hvor spillet ikke kører helt så smurt, som vi ser det i øjeblikket. Og der vil alle kigge på Sturridge som manden, der skal hive noget op af hatten.

Jeg har svært ved at få nok af den velsmurte og uforudsigelige angrebsmaskine, Liverpool er i øjeblikket. Kunne jeg vælge frit, ville jeg dog vælge noget så kedeligt, som at Studge signerer det næste mål.

Det ville gøre underværker både for hans selvtillid og hans fortsatte evne til at slippe bolden hurtigt.

/Andreas Brøns Riise

 

LALLANAS INDFLYDELSE PÅ HOLDET VOKSER

 

Jeg mener slet ikke, danske fodboldkommentatorer fortjener den kritik, de ofte er udsat for. Deres analyser af spillet på banen holder som regel høj kvalitet - ja, også (og til tider især) Morten Bruuns - men jeg savner til gengæld, at de afslører mere af, hvad der foregår bag scenen i de forskellige klubber.

I gårsdagens kamp løftede Jan Mølby sløret for netop sådan en indsigt: Adam Lallana er lederen i omklædningsrummet og Klopps forlængede arm på banen.

Man skal være blind for ikke at kunne se, at den engelske landsholdsspiller i øjeblikket har sin bedste periode til dato i Liverpool-trøjen - og måske endda i karrieren. Tre mål, tre assists, næstflest gennemførte driblinger per kamp og flest løbede meter er det blevet til i sæsonindledningen fra den tidligere så 'end product'-løse spiller.

Men at han skulle være den samlende figur i truppen og stå så højt i hierarkiet, at Henderson med Mølbys ord er anføreren men Lallana er lederen, det kom som en overraskelse for mig. Men en glædelig en af slagsen. Det har været småt med ledertyper i Liverpool på det seneste. Når snakken falder på, om Henderson er den rigtige anfører, går argumentet om, at han er det mindst ringe bud, ofte igen.

Hvis Matip virkelig er den forsvarsstyrmand, vi har ledt efter, og den tidligere Southampton-anfører som en ud af blot fem spillere på over 27 år i truppen begynder at løfte sit ansvar både i omklædningsrummet og i form af mål og assists på banen, er det et skridt i den rigtige retning.

/ Andreas Brøns Riise

 

SAKHO GØR IKKE SIG SELV NOGEN TJENESTER

 

Her er et godt råd: Er du i gang med at poste noget på de sociale medier natten mellem fredag og lørdag klokken 3, så lad være. Sov på det. Virker det stadig vigtigt (og kan du stadig huske det) næste morgen, så kan du poste det. Det er nok alligevel begrænset, hvor mange der ser det i de mellemliggende seks timer.

Det råd burde den gode Mamadou Sakho nok have fulgt. Hvor frustreret han end måtte være over sin situation, der blandt andet byder på ingen U23-bold, som Danny Ings blandt andre har glæde af i sin kamp for at blive 100% fit igen, så tvivler jeg på, at han har gjort sig selv nogen tjenester med sine eskapader på Snapchat.

Jürgen Klopp har været efter Mamadou Sakhos manglende professionalisme. Hans slankepiller, som han - om de var på dopinglisten eller ej - ikke informerede klubben om, at han tog. Hans manglende evne til at dukke op til tiden til både fly og måltider i pre-season.

Franskmanden kan muligvis have en pointe i, at han er blevet uretfærdigt behandlet. Det ved vi for så vidt ikke. Men skal du lægge dig ud med din manager, så vent til du har bare halvgode kort på hånden. Lad være med at gøre det midt i den bedste sæsonstart i mands minde, hvor forsvaret i dit fravær har set stærkere ud end længe.

Lad være med at gøre det, mens din manager ridder på en bølge, der gør, at han op til kampen totalt kan afvise at svare på spørgsmål om dit angreb, og ingen for alvor er interesseret i, at der bliver stillet opfølgende spørgsmål. Lad være med at starte en krig, du ikke har en jordisk chance for at vinde.

Det ligner en januar-exit for Mamadou Sakho i Liverpool. Og han er godt i gang med at formøble meget af den goodwill, han har i klubben og sørge for, at han vil blive husket af alle de forkerte årsager.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere