Login

PLYMOUTH 0 – LFC 1: FIRE TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 20 januar 2017

Det holdt hårdt, men opgaven blev løst. Med 1-0 på udebane over League 2-holdet Plymouth sikrede Liverpools talenter og reserver med hiv og sving et avancement til FA Cuppens fjerde runde, hvor Wolves venter hjemme på Anfield. Her er redaktionens ‘talking points’ fra opgøret.

 

THE KIDS ARE ALRIGHT

Jürgen Klopp trodsede kritikken fra medierne og større dele af fanskaren ovenpå nulløsningen mod Plymouth på Anfield og spillede igen de unge drenge. Hele 10 ændringer blev foretaget fra weekendens 1-1-resultat på Old Trafford.

Bortset fra Lucas, Sturridge og Coutinho var alle mand i Liverpool-starteren 23 eller derunder, og hele fire teenagere var linet up.

Jeg var især imponeret over Woodburns modenhed i en ny rolle som 10’er, Ejarias boldsikkerhed med kun tre fejlafleveringer på 90 minutter, Wilsons indhop og Joe Gomez’ spil med fødderne (selvom han endnu mangler en del i duelspillet ovenpå sin lange skadespause).

Endnu engang var der kritik at spore på de sociale medier under kampen, men min kritik efter kampen er primært rettet mod de seniorspillere, der ikke formåede at vise vejen (læs: Daniel Sturridge).

To clean sheets, avancement og et lille step up, når vi den 28. møder Wolves fra Championship. Det er en sund test for de unge drenge, som forhåbentlig kan se frem til mere spilletid og endnu en Anfield-oplevelse.

The kids are alright!

/ Clark James

 

FODBOLD ER ET TRUP-SPIL

”The kids are allright”, skriver Clark James. Jeg er helt enig, og i min optik var gårsdagens kamp et udtryk for utrolig modig og dygtig håndtering af en fodboldtrup fra Klopps side – hvilket i øvrigt afspejler sig i en flot bedømmelse til vores manager i selvsamme Clarks karaktergivning efter kampen.

Sådan som moderne fodbold er skruet sammen, kan man roligt omskrive den gamle kliché om, at fodbold er et holdspil, til en nutidig version: Fodbold er et trup-spil. Det handler ikke bare om at få de 11 på banen til at agere som et hold, det handler om at få skabt harmoni og sammenhæng i en hel førsteholdstrup og samtidig få udviklet de unge spillere, så de enten kan få deres gennembrud på holdet eller alternativt sælges videre og skabe indtægter til klubben. Og balancen er hårfin – for samtidig skal kampene helst vindes.

Det, vi så i går, var Klopps håndtering af den samlede trup ”in action”. Vi har et kuld af yngre spillere, og de skal engang imellem have førsteholdskampe for at udvikle sig. Det er derfor værd at tage en usikker og halvkedelig 1-0’er i Plymouth for udviklingens skyld. Der vil være mange af de unge, der har lært en masse af kampen. Og samtidig fik Klopp givet spilletid til folk som Lucas, Moreno, Sturridge og Origi, der lever deres dagligdag i periferien af den stærkeste startopstilling.

Det er op til dem selv at gribe chancen i en kamp som i går og presse på til førsteholdet – om de gjorde det er en anden diskussion. At Klopp gjorde det rigtige er for mig helt åbenlyst.

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

DE RUTINEREDE KRÆFTER SVIGTEDE

Kampe mod lavere rangerende hold i pokalturneringer er som skabt til at få førsteholdsspillere i et formdyk op i fart og op i selvtillid. Set i det lys var det i går en skuffende oplevelse at se Sturridge og Origi levere modløse og halvhjertede indsatser. Ingen af dem vil have skabt hovedbrud hos Klopp i forhold til, om de skal klemme sig ind i den næste startopstilling i Premier League.

Vi er gået ind i et forløb med 10 kampe på omkring 40 dage. Der kommer til at blive brug for de spillere, der burde have niveauet, og her havde det unægtelig være skønt med et hattrick fra Sturridge eller bare en sikker straffesparksscoring fra Origi som en symbolsk besked til Klopp: Vi er klar, når du kalder!

Det signal fik vi mildest talt ikke og det er bekymrende forud for resten af sæsonen.

/ Flemming Linnebjerg Rasmussen

 

THE TRAGIC OF THE FA CUP

Verdens ældste og engang mest prestigefulde pokalturnering har set bedre tider. I dag handler fodbold 90% om Champions League, og når kapløbet om de fire adgangsgivende pladser er så tæt, som det er i år, så bliver der ikke spildt mange kræfter på pokalen med de brede hofter. Slet ikke når man som Liverpool allerede står i semifinalen i “den lille” pokalturnering, der stadigt vokser tættere på storebror i prestige. Eller rettere: Det er nærmere storebror, der vokser nedad.

For Plymouth var det uden tvivl en oplevelse og en økonomisk gevinst at få Liverpool på besøg. For The Reds var den cirka 500 kilometer lange rejse udelukkende en uvelkommen ‘distraction’ i bestræbelserne på at returnere til det forjættede Champions League-land.

De unge får en chance for at vise sig frem, javel, men de ved også godt, at der er lang vej til Premier League for dem endnu. De rutinerede kræfter ved, at de spiller turneringen, fordi de ikke er i nærheden af startopstillingen – og hvis vi kommer så langt i turneringen, at det går hen og bliver sjovt, så starter de ikke inde længere.

Spørg Sturridge og Origi, om de helst ville have hele kampen i går eller en halv times indhop mod Swansea på lørdag, og jeg tror, de vil svare det sidste. Hvem kan huske, hvornår en god præstation mod et League 2-hold i pokalen blev et vendepunkt for en spiller?

Gårsdagens opgør havde et distinkt præg af reserveholdskamp over sig. Og med god grund. For det er det, tredje og fjerde runde af FA Cuppen er blevet til. ‘The magic of the FA Cup’ synes meget langt væk.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere