Login

WEST HAM 0 - LFC 4: FEM TING VI LÆRTE
  • Skrevet: 15 maj 2017

STURRIDGE - HVORFOR ER DU IKKE SKADESFRI OFTERE?!

Vores nummer 15 viste klassen, da vi havde allermest brug for det. På en eftermiddag, hvor Liverpool virkede nervøse, gik Studge forrest og var bedste mand på banen (sammen med en sprudlende Coutinho, der voksede som kampen skred frem) fra første fløjt. 

Hans bevægelse, intelligens og knivskarpe løb og afslutninger viste sig at være afgørende, og dermed sikrede Liverpool sig 3 usandsynligt vigtige point... YES!

/ Clark James

 

ENDELIG SLAP KLOPP KONTROLLEN

Det har nærmest været et mantra for Klopp, og jeg har nok også til en vis grad selv været med på den: Vejen til top 4 skal de sidste 10 kampe af sæsonen brolægges med grimme etmåls-sejre.

Det er lykkes på udebane, hvor Stoke, WBA og Watford er slået med en enkelt pind i chancefattige opgør. Hjemme på Anfield har 4-3-3 med Lucas, Can og Wijnaldum på midtbanen og Origi alene på toppen dog kun afstedkommet to uafgjorte og et nederlag de seneste tre kampe.

Der har simpelthen været for meget håndbremse til at slå hold, der uden et hjemmepublikum at tilfredsstille er kommet efter 0-0.

Det har virket som om, at Klopp hellere ville køre 70 minutter med det sikre og håbe på et enkelt moment - for så at have noget at skyde med på bænken, hvis alt skulle gå galt. I stedet for at smide håndvasken efter modstanderen og så håbe på, at få afgjort kampen tidligt og så eventuelt skifte ud.

I kampen mod West Ham - ironisk nok på udebane - vendte tendensen endelig, og den intensitet, der bragte Liverpool så langt i efteråret, var langt om længe tilbage. Klopp startede med hele arsenalet af offensivspillere inde og fik hevet den første overbevisende sejr siden Merseyside Derbyet den 1. april i hus.

Ud over de tre livsvigtige point giver det håb om, at Liverpool efter samme opskrift kan vinde den første hjemmesejr i fire kampe på søndag hjemme mod M'boro.

Endnu et hold, der kommer til Anfield efter 0-0, og som det første udehold i over en måned nok lige nu for alvor er i tvivl om, om det kan lade sig gøre.

/ Andreas Brøns Riise

 

COUTINHO - FREMTIDIG CM?

Navra, hvor jeg synes, der er meget ligegyldig snak fra Liverpool-lejren i øjeblikket.

"Flet næbbet og tal med fødderne på banen", har jeg for det meste tænkt, når først den ene, så den anden fra Liverpool-lejren har udbredt sig om tørre baner, 'den første af X antal finaler' og alt muligt andet i pressen og på de sociale medier.

Lørdag kom der dog en udmelding fra Jürgen Klopp, der havde min fulde opmærksomhed: Manageren kunne sagtens se Coutinho som fremtidig 8'er i Liverpool.

Fem minutter inde i kampen søndag, gav udmeldingen mening. Når Liverpool ikke havde bolden, var det tydeligt, at Lallana dækkede op i 10'er-positionen, mens brasilianeren tog plads i venstre side af diamanten.

Når Liverpool var i boldbesiddelse, var alting flydende, og Coutinho fik fri rolle med Can og Wijnaldum som defensiv sikring, hvilket han udnyttede til at score to mål og stort set bevæge sig rundt, hvor han ville.

Det klædte i høj grad vores 10'er at have mindst tre og ofte fem mand foran sig i boldbesiddelse, og spørgsmålet er, om det er en rolle, vi skal vænne os til at se ham i.

Han har ved enkelte lejligheder - blandt andet i 2013/14 - løst den fint, og han faldt på intet tidspunkt igennem defensivt mod en, indrømmet, skadesplaget West Ham-midtbane.

Det vil også kunne gøre plads til endnu en hurtig fløjspiller i offensiven - noget, der i den grad har manglet i denne sæson, når Mané ikke har været til rådighed.

/ Andreas Brøns Riise

 

MØLBY VRØVLER(?)

Jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke selv hørte det, men nu har jeg set det nævnt et par gange på de sociale medier: Jan Mølby skulle under kampen have sagt, at hvis Manchester United vinder Europa League, så ryger pladsen i CL-kvallen for nummer fire i PL.

Så vi tager den - for en sikkerheds skyld - én gang til for Prins Knud: Det maksimalt deltagende antal hold i Champions League fra et land er sat op fra fire til fem.

Det vil sige, at skulle ærkerivalerne vinde EL, så får det ingen betydning for, hvad en eventuel fjerdeplads giver adgang til. Så har England fem hold med i CL og CL-kval.

"Jamen, hvem tager de så pladsen fra", spørger nogle nok.

Det korte svar er, at 78-80 hold kvalificerer sig til CL, alt efter om CL- og/eller EL-vinderne ikke formår at kvalificere sig gennem deres ligaplacering, og så indretter man kvalifikationen sådan, at der er 32 hold tilbage, når man når til gruppespillet.

Vil man have en mere uddybende forklaring, må man selv kaste sig ud i at forstå de finere detaljer i Artikel 3.07 i UEFAs regelsæt for turneringen.

/ Andreas Brøns Riise

 

STURRIDGE OG ORIGI - BEDST MED MAKKER MEN IKKE ET MAKKERPAR

Han scorer ikke forfærdelig mange mål, men hvis man er i tvivl om, hvad Firmino kan som topangriber, skal man bare kigge på, hvordan det er gået hans afløsere på toppen i 4-3-3-opstillingen.

Hverken Origi eller Sturridge (i de få kampe, han har indtaget rollen) har formået at lægge den arbejdsindsats uden bold, brasilianeren altid er garant for, og som sikrer et effektivt pres fra forreste mand samt at der skabes områder for medspillerne at løbe ind i.

Især Origi har de senste syv kampe som startende ene mand i front haft meget, meget svært ved at agere den kombinerede evigt bevægelige opspilsstation og måltrussel, Klopp insisterer på, at hans angriber skal være.

Til kampen mod West Ham tog manageren konsekvensen og startede dem begge. Det hjalp gevaldigt på Liverpools evne til at spille et mere direkte angrebsspil at have to angribere, men jeg ved ikke, om de gjorde noget godt for hinanden.

Bedst illustreret ved Origis håbløse afslutning med Sturridge helt blank ved siden af sig ved stillingen 4-0 - på et tidspunkt, hvor han allerede selv var på tavlen.

Der var efter sigende 'no love lost' mellem Sturridge og Suarez på det personlige plan, men rent fodboldmæssigt var de nærmest telepatisk forbundne. Det er meget lang vej, før vi er der, hvor samspillet mellem Sturridge og Origi kan retfærdiggøre, at de begge skal starte, og spørgsmålet er, om Klopp i længden kan leve med at have to angribere, der ikke kan spille alene på toppen.

/ Andreas Brøns Riise

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere